Radar detektor

Začel/a Picdriver, April 13, 2010, 08:32:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Glede na moje neprijetne izkušnje zadnjih bližnjih srečanj prve vrste z našimi "organi" sem resno začel razmišljati o nabavi enega radar detektorja. V SLO menda niso prepovedani za uporabo. Na drugih forumih je bilo ogromno debat okoli tega, na našem forumu pa tega nisem našel. Zanimajo me vaša mnenja, izkušnje in mogoče nasvet, katerega nabavit, če sploh. Nekaj od tega sem po dokaj dostopnih cenah našel tudi tukaj:

http://www.masspro.eu/

Pri tem moram opomniti, da sem ogromno na cesti in da je v mojem delu SLO (Štajersko - Koroška regija) ogromno policije. Ko imajo svoje t.i. akcije grem tudi mimo 6 kontrol, dnevno pa grem mimo najmanj ene kontrole. Moram reči, da so zadnje čase dokaj inovativni in znajo presenetiti na zelo nepričakovanih lokacijah, druga zgodba pa so omejitvi, ki jih dnevno spreminjajo in prestavljajo znake malo gor, malo dol, ...

michoBX

Sem opazil reklamo v eni reviji, sploh pa ne morem verjeti da je toliko ponudbe in se človek prav težko odloči;
Hja, dougcajt mi je ja...

Picdriver

Očitno bereva isto revijo :-)

Jaz sem bil tudi presenečen nad ponudbo in cenami detektorjev (od 90€ - 260€). Glede na to, da sem državi v zadnjem letu samo za radarje plačal 750€ (sicer s 50% popusta), bi se mi ta napravica že v enem letu 3x poplačala.

Saj ne da bi potem vozil 200/uro ali 100/uro skozi naselja. Gre za t.i. "statistične" prekoračitve. 3x so me dobili pri prekoračitvi med 10 in 20 km/h v kvazi "naselju" in to me je stalo 3x 250€ ter, kar je še najhuje, 3x 3 kazenske točke!!!

Citroenovc

A so ziher dovoljeni? Včas niso bili?

Sem pa videl v katalogu dodatne opreme od sedanjih Citrotov, da tudi matična firma ponuja neke antiradar naprave (kar mi da misliti, da so očitno dovoljeni)
OK

LP
Primož

michoBX

@citroenar
To ni antiradar, motilec ipd, ampak samo radar detektor - torej te samo informira o prisotnosti radarja v bližini.

Se mi zdi fer zadeva, ga bom v kratkem nabavil, glede na to da sem službeno po 200km na dan na cesti zna kar prav pridit.

Picdriver

Kolikor vem so prepovedani samo motilniki (jammerji).

michoBX

še kopija z njihove strani, citiram :)

AVTO LASER RADAR DETEKTOR JE LEGALEN !

AVTO  LASER-RADAR DETEKTOR NE
OTEŽUJE, NE MOTI in NE PREPREÈUJE DELOVANJE MERILNIH  ALI DRUGIH NAPRAV ALI TEHNIÈNIH SREDSTEV, ki jih uporabljajo pooblaščeni organi  pri nadzoru cestnega prometa.

AVTO LASER-RADAR DETEKTOR je SPREJEMNIK in NE ODDAJNIK in NE  oddaja NIKAKRŠNIH MOTILNIH SIGNALOV ali drugih MOTILNIH FREKVENC, ki bi lahko otežili, motili ali preprečili meritev hitrosti.

AVTO LASER RADAR DETEKTOR IMA SLO IN EU CERTIFIKAT (CE)
                                        IN JE POVSEM LEGALEN.

garac

ne vem kako je s tem, ampak ta stari sistemi cobra al kaj so že bili so piskali za vsak kakec, pred banko in vsako podobno ustanovo z alarmnim sistemom
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

To je pa potem skoraj še boljše :-) Èe piska skozi, voznik skozi previdno pelje :-)

Samo ne sme biti alergičen na piskanje.

gule

Tole so moje konkretne izkušnje: http://www.youtube.com/watch?v=L4HgobtfQUM    gre za cobro ne vem točno kateri model. Na novejše radarje deluje odlično, na stare Rudi Èajavec ipd. pa ništa, ali zelo slabo...res je da laja na vsako bencinsko(senzorska vrata), a sem tega že vajen...

aiwa

AIWA
Zanima me če ima kakšen izkušnje z RADARDETEKTORJEM ne jammerjem ali kakšno podobno zadevo ki bi motila radarje. Želim jih samo pravočasno odkriti. Tako da nebi kršil zakona o CPP. Homologacija? Ali je sploh mogoča ?
Hvala za inf.
AIWA

garac

Legalno ni, pa še ta drekec pekec piska pri vsaki pošti, banki, oz. kjer zazna alarm, ne trza samo na radarje.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Motilec radarja je sigurno prepovedan in si tudi kaznovan za uporabo ...

Detektor pa če se ne motim se lahko ima ...

Verjetno bo Hadei kaj več vedu.

dvorjan

Odvisno kje se vozis, piskajo pa res za vsako bencinsko in podoben objekt.

Detektor ni prepovedan (pri severnih in juznih sosedih je!), motilca pa ne smes imeti.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mato

A je že kdo probal polakirat registrske tablice.