Varnostni pas

Začel/a M_M, April 03, 2010, 03:23:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

M_M

Hej.

Imam vprašanje glede voznikovega varnostnega pasu na Citroen C4. Zelo počasi se mi namreč zvija nazaj. Občutek imam, da vedno bolj počasi. Se da to menjat, se splača? Ali se da kako popravit?

Pas sicer dela, a je zadeva dokaj moteča. Bojim se, da mi ne bi sponka ostala nekje med vrati, kjer bi lahko poškodoval sponko ali vrata.

M_M

Citat...Pas sem potegnil ven do konca in ga našprical z silikonskim sprejem ter ga obrisal z krpo....

Tule so meni malo nerazumljiva navodila. Meni je bolj logično, da našpricam mehanizem in ne varnostni pas?

Tako ali tako sem imel v planu razmontirat, in s kompresorjem popihati morebitno nesnago, ter malo podmazati. Da ša po pasu špricam, mi pa ni najbolj logično :)

Vseeno hvala za nasvete. Bolje poskusiti popraviti sam in ko vse ostalo odpove, šele dati 150€ za nov mehanizem.

alesz

http://www.at-team.si/at-team/katalog/grupa6/50180.htm Ko se površina pasu "obrabi" ti zavira navijanje povsod tam kjer po nečem drsa......

M_M

Včeraj sem oba pasova podmazal s silikonskim sprejem, zaenkrat je nekoliko bolje, a še vedno ne čisto ok. Vračanje je še vedno počasnejše, kot bi si želel. Bom pa čez kak teden ali dva ponovil vajo.

alesz

z suho krpo ga spoliraj,površina mora biti drseča......v navadnem silikonskem spreju so še druge sestavine ki ti lepijo trak skupaj......