Luža pod sprednjim sedežem!

Začel/a zzitop, April 02, 2010, 09:01:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zzitop

Pozdravljeni!

Imam AX 1.1, HDZ, letnik 93.

Večkrat sem opazil, da so tla pred sovoznikovim sedežem mokra. Nisem se sekiral. Mislil sem, morda kaka luknja v tleh, morda od mokrih čevljev..

Dokler ni bilo tistega hudega naliva pred parimi dnevi, ko pa je bila resnično luža z gladino 1 - 2 cm.

Zagotovo veste, kaj me zanima: Od kod ta voda?

Okrog vetrobranskega stekla ni videti, da bi bil kaj rje. Prav tako so bila vrata in okna zaprta. Voda tudi ni iz pečice, saj nima vonja in okusa po antifrizu. Prav tako je v hladilniku dovolj vode.

Trenutno avta nimam pri sebi, da bi lahko čakal na naliv in potem opazoval. Seveda pa bom takoj, ko bom imel možnost in tudi tukaj sporočim, od kje voda.

Zanima me kak nasvet, na kaj in kje naj bom pozoren, ter če je že imel kdo tak problem?

Namreč, razmišljal sem, da bi lahko bil problem ali pri tesnilu desnih vrat, ali pa bi voda prišla skozi luknjo ventilacije, ki je na tudi na prednji desni strani. Kaj bi še lahko posumil?

Hvala, LP

Mike666

Jaz sem pomislil na tisti sito za ventilacijo. Odšraufaj brisalec in nato tisto "poličko" in poglej če se je kaj listja ali nesnage nabralo in ti tam zateka. A je bil kdaj avto poknjen?

zzitop

Ruknjen ni bil. Morda bi res lahko bilo kaj listja. Vendar vsaj konec novembra ga še ni bilo. Ko sem odpiral tisto poličko. Morda sem kaj narobe naredil, ko sem jo nazaj pritrdil..
Je možno?

Drugače pa bi se morala tam nekje odtekat voda, če pravilno predvidevam.. Je kaka luknja, kak odvodni kanal za to vodo?

LP

mato

Možno je tesnilo vrat ali kabli ki grejo skozi stebriček. Poglej še tiste kable tam nad varovalkami pod armaturo. Najbolš boš pa vidu,če ti eden poliva avto ti pa sediš not v njem. Lp

zzitop

Naj me kokla brcne, ampak a niso varovalke na levi (voznikovi) strani? Potem bi morala biti luža tudi na levi strani.

Ne razumem, kateri stebriček misliš?

Hvala za mnenje

Mike666

Ja najboljše bo res kot ti je mato napiso. Naj ti nekdo poliva po avtu ti pa opazuj znotraj kje bi teklo.

avantgarde

Tudi jaz sem imel enak problem, prav tako pri ax-u letnik 93 s HDZ motorjem.Najprej sem pomislil da je razlog v strešnem oknu.Nato pa sem s polivanjem z vodo odkril da je razlog v slabem tesnilu v vrhnjem kotu vetrobranskega stekla(mokra obloga pri senčniku in kapljice po a stebričku vse dol do tal).

Zadevo sem rešil s silikonom (z zunanje in notranje strani), obenem pa sem še razkopal oblogo tal in pobrisal lužo.

zzitop

Hvala za tale konkreten primer. Da vem, na kaj naj bom posebej pozoren...

mato

Citat od: zzitop;71128Naj me kokla brcne, ampak a niso varovalke na levi (voznikovi) strani? Potem bi morala biti luža tudi na levi strani.

Ne razumem, kateri stebriček misliš?

Hvala za mnenje

Jest sm mislu levega. Saj pr mojmu je teklo tam noter,pa sem mel vse mokro, tud na desni.

lugr78

Jaz sem imel podoben problem na xantiji z vodo v prtljažniku.Notri je tekla pri oblogi prtljažnih vrat, ker je bila poškodovana folija ki je pod oblogo. Nisem sicer siguren kako je pri ax-u, ampak poglej folijo ki je na vratih pod oblogo.Naj bi bila cela in prilepljena na vrata.Lahko ti teče tudi tam.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Spot

Zdravo!

Jaz sem imel podoben problem pri AX-u - voda v predelu pod voznikovimi nogami. Kar nekaj časa sem se ubadal s tem, dokler nisem ugotovil, kaj je bilo narobe. V glavnem, po levi strani kabine so položeni kabli in cevke za bencin, ki vodijo proti zadnjemu koncu avta. Te kable in cevi držijo na mestu plastičnimi nosilčki, ki so pritrjeni tako, da so "nastiskani" v pločevino in na drugem koncu, torej na dnu avta in v sprednjem levem blatniku pogledajo ven. Da voda ne priteka v notranjost skozi luknje, se pod nosilčki nahajajo gumijasta tesnila, ki z leti izgubijo prožnost. Vse sem fino očistil in zatesnil s silikonom, in od takrat nikjer več nič mokro. Na sovoznikovi strani pa je mogoče res kje problem, da teče noter kjer je ventilator.
Lp