Super 95 ali OMV 100?

Začel/a M_M, Marec 31, 2010, 12:21:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Ja to drži, in bolj kvalitetno gorivo imajo, manj žvepla, žveplo pa vemo kaj pomeni.

CitroX

Citat od: Xandrej;80846Èe nima avto navite mašine ali pa vsaj 150 konjev je to nesmisel... Sploh pa ne v neke 1.4 75 konjev. Sicer je bolje pa pri današnji ceni ni neke razlike ampak vseeno...

Po dolgem času sem tankal na petrolu 95 in spet ista ugotovitev: Poraba je na moji xsari 1,8, 112KM višja s petrolovim 95 kot pri OMV 100.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

zlikovski

Ta teden bom šel tankt CX-a v avstrijo, me zanima razlika.

gigo

Me pa res zanima kolko je ta razlika v kilometrih. A se to pozna pol tanka al kako?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

zlikovski

Èe to drži nevem, mi je sodelavec rekel, da stric tanka v avstriji in naredi povprečno do 80KM več kot iz katerokoli črpaljk v sloveniji, kakšno vozili imajo in kolko drži rezervoar nevem, če je temu tako, potem spadamo v drug razred kakovosti, se pravi pod balkan, kot v beli tehniki, Štedilniki,... so v sloveniji druge kvalitete kot v ostali EU, to pa vem iz prve roke, za gorivo pa nebi vedel.

andraž

V tujini je gorivo boljše. Ni to pol tanka razlike, je pa lahko do 0,5 l/100 km. Na dolgi rok pa verjetno boljše gorivo pripomore k daljšemu življenju motorja.

Xandrej

Al smo mi balkanci malo patetični? Štedilnik je boljši ja ker gre v avstrijo... Pa oni tam v italiji ko naredi zanussi pomivalni stroj gor na škatlo napišejo: Balkan.

andraž

Na leto naredim okoli 18000 km po tujini, tam tudi tankam. Recimo na poti na Norveško, se pozna razlika v porabi in vožnji med "domačim tankom" in potem naslednjim, ki ga dotočim v Nemčiji ali na Norveškem. Razlika je.
Je pa res razlika med veliko izdelki, ki so narejeni za bolj vzhodne države, ter za za zahod. Žena dela v veliki prehrambeni firmi, ki ima sedež v Nemčiji in pravi, da ima veliko multinacionalk razdeljeno proizvodnjo za različne države. Tak primer je recimo Milka čokolada, pa Nutela. Razliko se da ugotoviti, če kupiš ti dve čokoladi v xy trgovini v Sloveniji ali pa v DM. Že sam vonj je nekoliko drugačen. Sam se opazil takšno razliko pri otroških plenicah, ko sinu še ni bila jasna uporaba wc-ja. Ko smo kupovali Pampers, so bile samo tiste kupljene DM boljše, tako da se ni zbujal moker... Pa tole nisem napisal, da bi delal reklamo za DM...

Xandrej

Glede bencina vrjamem, sem tudi sam to doživel ko sem tankal v italiji na poti domov iz smučarije takrat shellovega V power v rdečo C5 pa sem mislil, da mi je cajger crknil za bencin... Očitno imajo drugačne standarde, če bi jih slovenija postavila bi tudi bilo drugače ampak tukaj je kriva država očitno. Kaj vem brezveze se spuščat spet v politiko... ko jih šiša...

Včeraj sem videl en frizerski salon pa se je imenoval: ko te šiša! Tam v Mokonogu kjer je bila poroka na posestvu Pule je že bil kdo tam? Kak pa je lepo...

garac

Že že na skoraj vrhu hriba... ste se tudi s kočijami kaj vozili. Tudi tiste hiške so lepe, edino cesta do gor je malo strma in ozka.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Midva sva prišla bolj pozna imajo konje in vse potrebno. Domačija ima 4 zvezdice all inklusiv. So pa naredili novo cesto gor lepa široka pa vse.:BigThumbs:

tct

No Milka in pralni praški so drugačni v MÜLERJU in ne v DM-ju. Bencin in učinke je težko pošteno primerjati. Od Munchna naprej so že vsi kanali ventilov spihani saj in so bolje pretočni za zrak, enako auspuh in katalizator..

grozny

no pa še moj lonček.....

karkoli se vzame čez severno ali zahodno mejo je boljše! od benzina, plenic, nutelle.....
pa že ki je v debati ravno nutella->ko bo kdo hodu v italijo naj vzame eno in jo primerja za Mullerjevo in tisto iz Slo trgovin.
vse tri so drugačne. Mullerjeva je narejena v nemčiji, "naša" pa na češkem
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

zlikovski

No da potegnemo črto, na zemljevidu smo v EU, v ostalih poslih pa na balkan to je to, smo pač zadnje sviralo v EU. Resnica boli ;)

andraž

A ni DM in Muller ista trgovina?