Menjava analogne klime z digitalno

Začel/a M_M, Marec 30, 2010, 09:29:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

M_M

Pred kratkim sem postal ponosni lastnik Citroena C4.
Morda se vam bo zdelo vprašanje neumno, pa vseeno...

Je možno menjati analogno klimo z digitalno? Pred časom sem videl, da je to naredil kolega v VW Golfu.

Èetudi je menjava možna, predvidevam, da so stroški večji, kot prednosti, pa vseeno vprašati ni greh. Morda se najde kaj iz kakšnega razbitega C4.

Menenja in nasveti dobrodošli.

Gox

Pozdravljen,

verjetno je ka rnekaj stroškov z menjavo ... je pa tudi vprašanje kje dobiti mehanika da se to spravi delat ... mislim da ti bo še vsak ta poseg odsvetoval.

Lp
Goran

M_M

Bolj sem imel v mislih, da se to zamenja kot neko komponento v računalniku. Odstraniš staro, in priklopiš novo :) Sem pač v teh vodah bolj doma. Zato mi je tudi digitalno bolj všeč kot pa analogno...

Še kakšno mnenje vsekakro dobrodošlo. Potrebujem jih več, da me odvrne od takšnega razmišljanja :Hammer3:

saxovts

za digitalno potrebuješ veliko več motorčkov za lopute ter senzorjev temperature.

Gox

Citat od: saxovts;70863za digitalno potrebuješ veliko več motorčkov za lopute ter senzorjev temperature.

Točno to ... klima ni samo tam pri gumbih :-)  Je še precej komponent zraven, ki skrbi za vso avtomatiko, motorčki, senzorji ...

M_M

Hvala za odgovore. Zdaj bom lažje zaspal, ker vem, da to ni izvedljivo ;)

gigo

Na kratko in jedrnato.... pozabi. Previsoki stroški.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

visar

Obstaja pa varianta termostata, ki ga prikopiš na tipko AC.
Skratka vse pustiš tako kot je, nastaviš na hlajenje in ob določenem minusu ti AC in ventilator izklopi.
To stvar so mi kazali pa sem prej C4 prodal.
______/\\______
______/\\______

M_M

Avtomatike sem navajen, ker je prej v Xsari dokaj lepo delala. Vozim tudi P307SW in Citroen C2 (oba digitalne komande).

Se bom probal navadit in najprej ročno handlat s klimo, če bo pa sila, pa se pozanimam za to varjanto s termostatom.