Citroen in BUÈE!

Začel/a Xandrej, Marec 26, 2010, 11:24:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Prebiram tudi razne forume in ne morem mimo kakih izjav ki jih pišejo osli... npr:
---------------------------------------------------------------------------
''prijatelj ima tudi C5, pa ga prodajajo ker se bojijo da bo treba kmalu menjat hidravliko, kar pa stane, stane, stane

oni so se prav odločili. kaj pa tisti ki bo avto kupil ?''
---------------------------------------------------------------------------

Èe še poznate kako kar pišite...

superca13

Ne vprašaj :

Nekaterih se še spomnim: nekej z neta, nekaj v živo slišano...

-francozi ne znajo delat hidravlike, japonski avti imajo precej boljšo hidravliko- ???
-GSje ful drag za vzdrževanje, je treba menjat jermene že na 15-20KKm, če ne ziher preskoči in vdarijo ventili v bate-????
-ta je dobra: mi je en rekel na sejmu, da je on tudi ime BX-a oin da ko je videl zeleno kapljico pod avtom, ga je raje kar na odpad zaplejal, ker je tak vedel, kolk je ura ?????
-citroen je ku**, pol pa ti hidravlika crkne pa nimaš amortizerov in bremz pa še vstavit se ne moreš, smrtno nevarno, če se ti to zgodi med vožnjo...???? Lepo splošno povedano ????
-Èe bi citoen imel vse avte na fedrah, te bi mogoče bil vredi. Hidravlika je pri citroenu res nezanesljiva, od kolegov sin ima  teto in njenemu sosedu se je vse živo crknilo na citroenu..
pa take...če se jih še spomnim, napišem.

LP
superca13

garac

no ja, tudi okrog spačka je bilo vedno kup pametovanj. Veliko je bilo zgodb: "tudi jaz sem ga imel!" Na splošno se imeli še tistega na 3 prestave(najbrž okvara menjalnika) vsi so bili gnili, nekaterim je odpadla karoserija, drugim samo blatnik, kuril je vsem ko zippo (ne vem zakaj je meni kuril 6l in več)pa vsem je not pihal, pa zmrzoval...
No in zgodilo se mi je, da mi je odpovedal kondenzator. Žal nisem imel rezervnega s seboj, pa se je našel en pameten zraven: "Frtajler je zanič!" "Nima frtajlerja" mu odvrnem
"Kako da ne, daj vsak avto ima frtajler!" "Daj mi prosim pokaži kje je!" seveda ga tip ni našel, ampak vztrajal pa je pri svoji trditvi

Pa Policajske... Moj prvi spak in 2 glupa policaja, ki sta mi ob cesti delala tehnični pregled. "Vsi  avti imaji ročno zadaj!" Najbrž jima je komandir to povedal
No ja saj tudi na tehničnih tile mulci zdaj ne vedo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Al pa tale, na tehničnem pregledu na Št...... avt.... : Jaz in BX in mojster za tehnične preglede:
Gospod, ročna vam prime previsko! Boste mogli dat zajlo našpanat. To zdaj sploh ni v redu!
OK, počakajte malo, stisnem na pedal zavore, se lepo nastavi in mu rečem, poskusite še enkrat, sedaj bo v redu.
Pa pravi ded: gospod pa nena ga serte no, to vam je zaj nekam zajlo potegnilo, kje ste te vidli da bi se lahko ročna tak nastavljala???? To ni na nobenem avtu tak!!!

??????

LP
Superca13

andraž

Jaz sem doživel dve lepi:

-ko sem dolga leta nazaj prodajal Diano, ki je bila res v super stanju, sta jo prišla pogledat gospa in gospod, za katerega se je videlo da je mojster mehanike. Zmotilo ga je to, ker se je med delovanjem motorja slišala vodna črpalka. Smola.

-na tehničnem s Spačkom mi ni prijela ročna. Sem pregledniku svetoval naj pusti zadnja kolesa pri miru in zapelje sprednja na valje. Učinek ročne je bil takoj zelo dober. Potem niso pregledovali nič več, je bilo takoj vse o.k., in sem samo še šel plačat registracijo.

Tiki

Ko sem peljal evasiona na tehničnega, sem naredil čeprav se je prednje levo kolo za 2cm! majalo naprej in nazaj(hin roka). Ko sem prišel pa z lancio sem pa padel (meddrugim) ker ni svetila ena lučka za osvetlitev tablice!?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

tct

Nekaj je pa res, ko odpove hidravlika, jermen, lajtunga, karkoli, ostaneš brez volana takoj in čez par momentov še brez zavor, razen ročne in ko se vsede na tla ga ne moreš niti prerivat po dvorišču.

gregor

Imam ravno dve sprednji fedri za c2 naloženi v prtljažniku. Ne vem zakaj, če so vozila na fedrah bolj zanesljiva.
Zadnjič mi je znanec kazal, da imam na xantiji na zadnji havbi rjo pod barvo. Nisem vedel, da plastika rjavi.
"Citroen pa ja nima V6 motorjev" zadnje čase tudi večkrat slišim.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

andraž

Pa še tale s tehničnega:

Se preglednik vsede v Spačka, da bi zapeljal na valje, pa prestavi v vzvratno namesto v prvo, in po gasu. Bilo je blizu zloma nosne kosti na steklu.

superca13

Citat od: tct;70553Nekaj je pa res, ko odpove hidravlika, jermen, lajtunga, karkoli, ostaneš brez volana takoj in čez par momentov še brez zavor, razen ročne in ko se vsede na tla ga ne moreš niti prerivat po dvorišču.

Takoj ko kaj od hidravlike odpove, začne goret vse živo na armaturki in jasno je, da se moraš ustavit. Èe se poskušaš prebijat naprej v smislu " upam da bo še šel do cilja" pa pač tvegaš...
Èe imaš gumidirekt ;), se tudi ustaviš, ali ne?

Ko se je meni na BX-u pošteno uscala hidravlična cev za vzmetenje, tudi ni nikamor padel v momentu, volan je res postal malo trši, pred tem pa sem imel lep STOP lightshow na armaturki :)
Ni panike, vse gre lepo skoz ;)

LP
Superca13

Lovro

Hvala bogu pri nas (Sinja Gorica pri Vrhniki) to bolje obvladajo. Za spačka so vedeli, da je ročna na sprednjih kolesih, s šaltanjem niso imel težav, pa vedno so ga s simpatijo sprejeli.

Predvidevam, da bo tudi z žabo enako.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Tako sranje moram jaz tudi poslušat (kaj češ, sem črna ovca v familiji samih Audijašev), kot naprimer: žaba je en ku*c avto, hidravlika je bila že takrat zanič in še danes je, saj vem, kakšen je Citroen, sem imel spačka in Diano. :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Vidiš zeko to jih pa boš še moral navadit moja cela familija vozi francoze le pri lastni punci se je ustavilo in končala je na japoncu...

Foter 607
Seka, Clio, Renault scenic
Tast, megane
Od moje brat, saxo

Od brata punca pa moja pa na japoncih.. Po fotrovi strani pa samo VAG pa BMW to pa si hin kake pa oni skup spravijo... je foter kupil 607 pa bratranec nekaj tralala pa sem mu rekel če je za predsednika bo še za njega pa sem ga malo popeljal okoli pa je malo bledo gledal... Z mojim ga sploh ne peljem si ga bo še kje kupil madona... Pol pa boh ne daj da kaj rikne... pol pa se začne na družinskih praznovanjih...:breaking_pc:

gregor

Haha, xandrej, a si ti pr določeni žlahti tud raje modro tiho, ko kdo sprašuje za mnenja, kak avto kupit?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

rok.si

Citat od: superca13;70557Takoj ko kaj od hidravlike odpove, začne goret vse živo na armaturki in jasno je, da se moraš ustavit. Èe se poskušaš prebijat naprej v smislu " upam da bo še šel do cilja" pa pač tvegaš...
Èe imaš gumidirekt ;), se tudi ustaviš, ali ne?

Ko se je meni na BX-u pošteno uscala hidravlična cev za vzmetenje, tudi ni nikamor padel v momentu, volan je res postal malo trši, pred tem pa sem imel lep STOP lightshow na armaturki :)
Ni panike, vse gre lepo skoz ;)

LP
Superca13
Ja, znanec je enkrat pozimi z BXom zletel iz ceste v jarek nekje na Pohorju tako, da mu je prerezalo lajtenge spodaj in je z ročno pribremzal domov pod Boč (vsaj kakih 20 km). BX je dobil nove lajtnge in je še kar en čas vozil.