Moj rouge Avion (C5 tourer 2.0HDi 140 FAP)

Začel/a MSrougeZX, Marec 15, 2010, 10:15:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bucko

Evo dobil T10 25 LED iz UK, res so prišle hitrej (8 dan od naročila so ble v nabiralniku) kot iz HKG. Zmonitral skupaj po porodnih težavah isto kot sine64. Torx ključ mora biti oznaka TX40 da paše not, ker ni isto kot T40 ker je premajhen. K poštudiraš način 2 min dela. Edini problem ko sem vkup sestavu pa ponoč pogledal svetilnost je da ena mal bolj sveti belo kot druga, ki je čist xenon look. Bom pa še ene iz HKG za 5 EUR naročil pa mal dalj počakal.

MSrougeZX

Lepo da ti je uspelo. Si kontakte/nogice kaj odebelil? Jaz sem pljunil malo cina s spajkalnikom da so približno enake debeline kot original.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

bucko

Ma jest nism nič cinil sem mi je zdel da je kr lepo na trdo noter sedlo. Èe bom pa opazu da kej stik slab da led utripa pa zdej ko znam 5 min dela :)))).

Sine64

tudi jaz danes dobil še ene H7 68LED ter T10 25LED za dnevne luči. Žal se mi je na sovoznikovi strani zataknilo,kjer sem nosilec z LED žarnico privil nazaj v žaromet (glede odebelitve s cinom pa sploh nisem pomislil) vendar očitno ni dobrega kontakta nosilca z žarometom (ali pa kontakta žarnice z nosilcem?) tako da na sovoznikovi strani dnevna luč žal ne dela. Največji problem pa je v tem da sedaj nikakor ne morem odviti oz sneti nosilca iz žarometa, ker sem očitno nosilec privil postrani :( in žarnica ne pade ven, pa naj se še toliko mučim z vrtenjem levo desno. Očitno mi obisk servisa ne uide....šraufanje prednjega odbijača je malce too much dela zame, sploh ker nebi rad kaj potrgal.

ima kdo kak nasvet?

BoSKeC

Citat od: MSrougeZX;101460V Maribor pridem 2.6.-četrtek.

Hehehehe lih prau...žarnice so doma torxa še žal niam...bomo počakali do četrtka...

daj kakšno številko na ZS da smo dosegljivi hehehe

LP, Boštjan

MSrougeZX

Torx jaz prinesem s sabo...

@sine64: A se ti obrača levo in desno nosilec žarnice? Èe se pol ga v levo obrni in poskusi z nekim mini izvijačem v dlani malo spostit nosilec...ali pa z kako pinceto...mora it ven...saj ga nisi mogel tako postran zavit not...
R5 e-tech 2025

Sine64

poskusil sem tudi z demontiranjem meglenke kjer sem iz spodnje strane porinil izvijač ter malo vrtel v obe smeri. Èe zategnem, je žarnica fiksna, če pa odvijem pa se malce maje, vendar pasti noče ven. se mi zdi da ga tista modra gumica pošteno drži notri oziroma se je nosilec enostavno zataknil in noče pasti. bom danes poskusil še enkrat....

Rouge, kako si si ti sprostil prostor na sovoznikovi strani za roko? jaz sem edino odklopil žaromet ter snel pokrov za glavno žarnico H7 da sem si naredil prostor. Bi se mogoče dalo sneti še kaj (poleg prednjega odbijača) da bi lažje z roko prišel zraven? ker zdej lahko tipam le s prsti okoli nosilca dnevne žarnice in nimam toliko moči da bi ga potegnil ven.

bucko

Citat od: Sine64;101778tudi jaz danes dobil še ene H7 68LED ter T10 25LED za dnevne luči. Žal se mi je na sovoznikovi strani zataknilo,kjer sem nosilec z LED žarnico privil nazaj v žaromet (glede odebelitve s cinom pa sploh nisem pomislil) vendar očitno ni dobrega kontakta nosilca z žarometom (ali pa kontakta žarnice z nosilcem?) tako da na sovoznikovi strani dnevna luč žal ne dela. Največji problem pa je v tem da sedaj nikakor ne morem odviti oz sneti nosilca iz žarometa, ker sem očitno nosilec privil postrani :( in žarnica ne pade ven, pa naj se še toliko mučim z vrtenjem levo desno. Očitno mi obisk servisa ne uide....šraufanje prednjega odbijača je malce too much dela zame, sploh ker nebi rad kaj potrgal.

ima kdo kak nasvet?

Men tud ko sem dnevno zamenjal najprej ni delal, pa sem mislil da je slab knotakt. Treba je sam led okol obrnit ker je + pa - poj pa dela. Vsaj pri men.

Sine64

Ja bo treba žal kar na servis pa sneti prednji odbijač ker mi je danes počil plastični del kamor vtakneš torx...preveč gibanja levo desno in poskus vlečenja ven in plastika je popustila tako da se torx sedaj vrti v prazno, žarnica pa ostaja notri.

Treba bo na servis, demontirati odbijač, spraviti žarnico ven (možno da res ni LED ni pravilno obrnjen + in -) testirat da bo LED delal BP, potem pa upam da bo življenjska doba dovolj dolga :)

Sine64

No projekt C5 LED končan :):) končno mi je uspelo sneti dnevno žarnico na sovoznikovi strani brez servisa, sem pogruntal da bi lahko "razpenjač", ki ima konice za snemanje sponk iz A4 listov bil uporaben :) in glej ga....žarnico sem z njim spravil ven v nekaj sekundah :) Resda je spodnja plastika, kamor vtakneš torx zdej fuč tko da bi ga s težavo odvil, ima pa vsaj tak nastavek, da ga z roko lahko nazaj priviješ v žaromet. Upajmo da bodo LED dolgo zdržale notri ;)

par nasvetov za bodoče "sam svoj mojster" serviserje:

1. definitivno se prvo loti sovoznikove strani, kjer je manj prostora.
2. nogice LED luči skrajšaj da bo LED čimbolj stabilen v nosilcu (mogoče bi s tem lahko vstavil celo 38LED žarnico???)
3. LED žarnica naj bo dovolj močna (pri meni se mi zdi da svetilnost ni ravno ...hmmm...blesteča proti halogenki)

sedaj čakam še MTEC H7 bele halogenke za kratke luči, 68LED H7 pa sem dal na mesto žarnic za osvetljevanje ovinka (test sledi danes zvečer da vidimo kako se obnese v svetilnosti)

spodaj nekaj slik....

MSrougeZX

1. Pri meni je na sovoznikovi dosti več prostora kot na voznikovi strani, zato sem se najprej tam lotil---sem začel z lažjo stranjo.

Drugače pa lepo da ti je le uspelo...malo zajebancije ampak če na koncu potegneš črto je le dosti denarja lahko prišparanega.
R5 e-tech 2025

Sine64

ok še kratko poročilo za H7 LED....zadeva je več ali manj neuporabna, sveti premalo proti halogenki, tako da je LED res uporaben le za pozicijske pa za dnevne ( za policaje :) ) luči.

Treba naročit le še H1 MTEC ;)

MSrougeZX

R5 e-tech 2025

MSrougeZX

Citat od: BoSKeC;101792Hehehehe lih prau...žarnice so doma torxa še žal niam...bomo počakali do četrtka...

daj kakšno številko na ZS da smo dosegljivi hehehe

LP, Boštjan

Jaz sem v četrtek v MB od 11h naprej (predvidoma tam do 15/16h-pol se mi že mudi domov)...od 11h me lahko pokličeš/pokličete in se zmenimo za pir...s sabo prinesem vso orodje kar je potrebno...moja št. je 031/334-041 Denis.
R5 e-tech 2025

BoSKeC

Ok zmenjeno...se čujema ,te pokličem ali nekaj podobnega:emot112:

Lp, Boštjan