Prebujanje

Začel/a amipick, Marec 15, 2010, 07:17:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

No, danes grem po žabo v Maribor. Potem pa gasa z otvoritvijo sezone vožnje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Včeraj v Ljutomeru... z Mike-om v lovu na... ... .....

Mike hvala še enkrat za menjalnik in knjige  :BigThumbs:

:take_picture:

Mike666

Zeko124

hehe, mike kaj pa maš tisto za eno posrečeno igračko zadaj? :D
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

Meni ta rutica na pokrivčku za gorivo zmaga:BigThumbs:

Zeko124

Evo, danes prebudil svojega Amija, nekaj ne štima, sem klical Janeza, pa se je Sintija oglasil (je seveda pozabil telefon doma, ko ga rabim:Hammer3:). Vglavnem Ami štrajka, s kolegom sma sicer nekaj nastavljala štantgas, ne dela kot bi moral, na levi strani ob vozniškem zicu se me poden popolnoma udrl, nekje bencin pušča pa ni mi najsno s kje, samo kaplja ko laufa... Stik (ključavnica) ma pa nima, kolkr se mu zazdi... Skratka auto zj*ban u nulo:argue1:!! Sem naredil par krogov da se je napolnil akumulator, pa mogoče nardim še filmček :funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Kaj ne veš da je praznik ? Še jaz k nisem veren danes nisem ropotal...

Ja kaj, potem si ugotovil kaj ne štima ?

Zeko124

Vem da je praznik, in sem se ti tudi nameraval lepo opravičiti da te motim :D. Ja nič nisem ugotovil nimam pojma kaj bi blo, zadeva crkava, semizdi da vem kje zrak vleče, pa bencin nekje pušča pa nevem kje. pa poden udrt, itak. ma saj sem bolj na enem oddaljenem travniku ganjal...

www.keramika-genorio.si

janez

No jutri najprej najdi kje bencin spušča. Tam ti potem luft not vleče. Najbolje da kar zamenjaš gumijaste cevi za bencin od šasije do pumpe in od pumpe do vplinjača.Hja, sam boš v tem primeru moral pumpo ven vzet. 11 cevni ključ ali pa gedora s podaljškom, malo akrobacij pa je zunaj. Nazaj pazi da lepo sede na mesto in tesnilo. Potem pa ven vzami svečke pa zamenjaj ali pa očisti . Kable za svečke poglej kakšni so , da niso kje skurjeni. Pa jih lepo na trdo natakni na cinšpulo in na svečko. Malo stisni kabel kontakt s kleščami da bo prijelo. Bencina ne vlivaj v vplinjač ,če nisi vajen...lahko avto zakuriš. Raje dober akumulator pa verglaj . Tak na intervale po par sekund da ne skuriš zaganjač. Èe si štelal vplinjač si ga verjetno raštelal. Ko bo vžgal drži z roko gas da ne ugasne in z izvijačem odvij ali zavij dizo, ki je spredaj proti nalivku za olje.

Kaj naj še rečem, ne morem ti drugače pomagat. Daj ono knjigo ,ki jo je Garač gor poskenirano naložil poglej ... malo znaš jezik pa prečitaj.

Še enkrat, če ti teče bencin po mašini se ne špilat. Lahko hitro zagori.

Zeko124

Keža večina od tegale je zame ko bi pisal v Kitajščini. Bencin nimam pojma kje teče dol nekje spodaj pod vplinjačem. Je pa kar očitno puščal. Tak da dosti več se nisem zajebaval in  sem ga samo še zapeljal tistih 300m do garaže. Tisto dizo sem drkal danes gor in dol 15 minut. Nobenega haska. Avto jamra pod štandkasom. Laufa pa ne laufa. Malo sem zategnil oni šraufek oz. malo privil štantgas pa vseeno nekaj jamra, ko je sredje topel. Bencin sem vlil v vplinjač že takoj na začetku, ni blo sile, je bil zraven kolega ki je že enkrat delal to (sicer ne na avtu), seveda z vso previdnostjo. Nevem kako se š tela vplinjač, mogoče sem ga pomotoma. Vglavnem budala sem odpeljal 100m preden sem pogruntal da imam (hinavsko) nekak do polovice zategnjeno ročno skratka sem skuril že tako al tako boge bremzne ploščice, in mam zdaj vsaj pravi razlog da jih menjam. Od pumpe do frgazerja je kabel NOV. Vidim da bo treba najprej karoserijsko kaj ukrenit. z mašino se bom kasneje igral.

www.keramika-genorio.si

superca13

http://www.youtube.com/watch?v=VyD3Cmv9Ouo

Nastavljata fergazer pod zaugom:argue1:
Momogrede, kolk sta vidva stara?

LP
Superca13

dyfan

Joj, joj! To ni oživljanje ampak izživljanje.
Pa ravno amija sta našla za to. Citroenarje nas to zelo boli.

LP
Lep pozdrav!

Zeko124

Žal se ni dalo nastavit drugače, ker ko spustiš zaug zadeva crkne. Èe bo pravilno nastavleno ali ne se nisem dost sekiral, važno da ne crkava. Btw tu sva probala nastavit štantgas, nisva se nič izživljala ker imam svojega amija sicer zelo rad, žal pa nimam denarja da bi ga obnovil.ps poden je bil vdrt že prej, kolk sva pa stara pa lahko vidiš v avatarju. Èe bi hotel uničvat avte bi kupu golf 2 pa ga sparkiral v prvi jarek. Lp

www.keramika-genorio.si

superca13

Aha, cca 2 leti smo še mladoletni :)

No, potem pa še imaš res čas za obnovo in za razmislek, kako se Amija pravilno lotit.
Vrvice za filtre gor vezat itd. pa do "prave obnove" le skrij nekam v prtljažnik ;)
Pa pazi, da med vožnjo po travniku ne boš s sedežem vred ven padel :)

LP
Superca13

Zeko124

Šel sem naredit par krogov da se je malo bolje napolnil akumulator (za po cesti vozit se nimam jajc), ker sem ga namreč z vžiganjem na mestu precej iztrošil.ven ne bom padel, ker se skoraj nikoli ne vozim, pri mojih 54 kg pa lahko sedim tudi na rjavini. V bodoče pa prosim brez zbadljivk. Ps tista vrvica je gor zato ker je vmes nekaj zjebano in vleče zrak pa sem za silo zatesnil, da ni crknil.lp

www.keramika-genorio.si