Težave s števcem

Začel/a klemn, Marec 15, 2010, 08:57:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

klemn

Ojla....evo spet jest z problemi mojega berlinga 2003...2.0 HDI:)

Včerej se peljem po avtocesti nekje 130 km/h in mi kar naenkrat crkne števc za hitrost pa še zdelo se mi je da je avto začel nekaj cukat.....tako je bilo kaksne 2 kilometra potem pa števc spet nazaj tako kot je bilo in se ni več ponovilo celo pot...

Kaj bi to bilo???

L.P. Klemen

klemn

Aja sm klicu na servis pa je reku da nemore nič rečt, ker je velik stvari lohka, da naj pripeljem na tester in upa da bo kaj pokazalo??...a se splača peljat ker po moji logiki, če števec zdaj spet dela nebo NIÈ pokazalo??? al se motim in naj peljem???

Klemen

garac

napaka je najbrž spominu, ampak na servisih menda vsak priklop zaračunajo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

klemn

Citat od: garac;69703napaka je najbrž spominu, ampak na servisih menda vsak priklop zaračunajo

v spominu??.....kaj to misliš...veš sm bl laik glede tega.....a pol se splača peljat na tester ali ne???

garac

Zapelji, škodit ne more. Sicer pa ima mogoče alesZ kakega asa v rokavu, kaj bi lahko bilo narobe
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

klemn

Citat od: garac;69707Zapelji, škodit ne more. Sicer pa ima mogoče alesZ kakega asa v rokavu, kaj bi lahko bilo narobe

ker je to alesZ...sm isku po uporabnikih pa ga ne najdem?

alesz

Èe je preneha delovati števec in tudi motor deloval drugače,to verjetno pomeni ,da se je nekje izgubil podatek o hitrosti........če se pravilno spominjam ta avto ,če je brez ABS-a uporablja senzor hitrosti na diferencialu,mogoče konektor tega senzorja.....

klemn

Citat od: alesz;69733Èe je preneha delovati števec in tudi motor deloval drugače,to verjetno pomeni ,da se je nekje izgubil podatek o hitrosti........če se pravilno spominjam ta avto ,če je brez ABS-a uporablja senzor hitrosti na diferencialu,mogoče konektor tega senzorja.....

amm.....avto ima ABS.....mogoče kaksn drug senzor??

L.P. Klemen

Drekavac

Imam Berlinga letnik 2001, 1.6 16V, multispace.
Kar naenkrat je nehal delati števec za hitrost (cager se ne premika več). Vmes je še parkrat spet začel delati, sedaj pa je popolnoma kapituliral.

Zanima me kako ima to ta Berlingo narejeno. Ali je še na zajlo, ali je elektronsko? Kje in kaj naj preverim?

Hvala za pomoč.

KOUTER

Ali imaš prižgan radio ko crkne?
Meni je crkaval števec,temperatura,obratomer ko sem ugasnil avtoradio je začelo vse delovati.
Ko sem zvezal radio direkt na aku. deluje vse bp.

klemn

O prjatu:)....Klemen tuki:).....mava iste probleme s števci vidm...men enkat dela enkat ne

Drekavac

Ne, sedej že kak mesec sploh ne deluje več, neglede kaj je prižgano ali ugasnjeno.
Èe je elektronski, potem sumim na kak slab kontakt, če je pa še zajla, je pa najbrž šla rakom žvižgat.

Zanima me predvsem, ali je zajla ali ne, preden vse razkopljem...nisem ravno neki mehanik, žal...

KOUTER

Drekavac

Ojla Klemen :)

Ma ja, meni sedaj sploh ne dela več.:Hammer3:
Ga bom pomoje kar na en servis peljal...pravijo da je dober Mikuš iz Podgorja. A poznaš?

Drekavac

Pravkar sem govoril s serviserjem in pravi, da je šel najbrž števec, cena za novega okrog 400 EUR. :Hammer3:

Prosim, a je kdo že imel te težave, a je to res tako drago?