Zadnja prema

Začel/a Berti24, Marec 10, 2010, 04:02:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

izi

Jaz sem mel isti problem pa sem na mostu kjer je ležaj zvrtal luknjo in vrezal naoj in vstavil maznike sedaj pa trikrat letno namažem pa je uredu.
Pri men je spustu semering in je not prišla voda pol pa to počas zarible.
Zgleda,da sem še pravi čas ukrepal.
Izi

andrazzzz

A kdo pozna koga, ki vgradi te mazalke?
Ali pa ce je kje na netu kaksna slika, kam se zavrta in kaksno luknjo je treba narediti?

Amazone7

Pozdravljen. Pri meni so bila kolesa močno na x, na koncu je začelo ob zavijanju že drsati ob karoserijo. Prema je bila zamenjana z neko rabljeno, ker je sicer kakor so ti rekli, od 350€ naprej, poznam majstra ki to dela, da tudi garancijo (piši, če še rabiš, je pa možak doma blizu Brnika). Isti mi je zamenjal tudi z rabljeno. Kasneje smo menjali še gumice, ker je ob luknjah še vedno pokalo (mislim da je to napisano kot "selen blok") ni koštalo dosti. Zdaj avto vozi kot namazan, s tem da je pokalo že ko sem jo kupila, takrat je imela 10 let, je pa diesel.

Berti24

Oj.

No pa smo obnovil premo. Zdej vsaj kolesa oba enako stojita. Zdej pa še selen blok, k še vedno poka po luknjah, pa zajlo za ročno pa bo kot nova. :)

Romzi

Samo opozorilo. Originalni so precej dragi (cca. 70€/kos), dobijo se tudi neoriginal, cca. 25€.

Berti24

Ja sm se že pozanimov. Baje ma 35€ za kos.

Berti24

Za en nosilec preme sem dal 22 €. Sam isto poka k je še tadrug zanič :(

housexy

Najprej en lep pozdrav vsem na forumu, v predstavitvi pa vam pokažem kaj nabavil, gre pa za Xsaro letnik 99, z opremo kot je diski na zadnji premi, multifunkcijski volan... Skratka, lepa pa z istim problemom kot je tukaj v tej temi. Ko sem jo kupoval je bila tema, kar je bilo razlog da sem spregledal zadnjo premo, ni veliko je pa... Ko sem jo v četrtek priklopil na optiko v službi sem videl da je zadnji nagib levo in desno 3,2 stopinje, normalno pa je 1, 2 stopinje. Seveda je s tem spremenjen tudi stek zadnjih koles, za cca 2mm vsako kolo. Po krajšem povpraševanju sem vzignil avto in probal zračnost v zadnji premi, a je začuda ni, škriplje pa občasno odvisno od ceste. Zdaj pa k temi nazaj, skratka baje da so ležaji zadnje preme cca okoli 70 evrov. Sem pa slišal tudi da je možno da z menjavo ležajev ne postaviš koles nazaj na svoje mesto. Prosim vas za pomoč, pa kot napisal na začetku, predstavitev sledi :emot96::emot96:

housexy

kaj naj napišem... xsara se zadaj sesedla, in odkrito povedano, žal mi je da sem jo nabavil... krš od avta. obupal sem nad vsem in ne vem kako naj to rešim z čim manj stroški.

vsx

Obnova zadnje preme te čaka, ali pa se je znebi.
Zadnja omenjena cena na forumu je bila okoli 400E.
Prodajalcu zateži, naj ti delno pokrije strošek. Drugače pa batine.

Kaj češ, vsaka šola nekaj stane.

LP

housexy

mi je pustu kij v avtu... zdej vsaj vem zakaj... sam kaj ko starejšega človeka ne moreš tepst, pa mogoče ni vedu.... kao pa te fore... je pa res da še ni prepisana, kar mi daje možnost da se mal dogovorimo... zbiram predloge in kaj pa kako naprej :) tnx za nasvete :):argue1:

vsx

Zakaj starejšega človeka ne moreš tepst ?
Misliš, da se bo bolj branil, kot mlad ?
Misliš, da se ga ne bi 'prijelo' ?
Misliš, da starejši ljudje niso 'žleht' ?

Pa ne mi zdaj, se ne spodobi !
Veš da ni vedel, ja ! Ko je videl, kakšno je stanje, je pač poiskal žrtev.

Za denar gre, tvoj denar.

Pelji mu avto nazaj, naj ti vrne keš.

LP

Romzi

Citat od: housexy;85742kaj naj napišem... xsara se zadaj sesedla, in odkrito povedano, žal mi je da sem jo nabavil... krš od avta. obupal sem nad vsem in ne vem kako naj to rešim z čim manj stroški.

Hmja, vsaka šola nekaj stane. Kje si bil pa preden si avto kupil? Vsak tukaj gor bi ti napisal na kaj moraš pazit... Izgovor da je bila tema je pa :Hammer3: A punco/ženo si tudi v temi izbiraš? :BigThumbs:
Nazaj k temi: predlagam ti, da se zaenkrat voziš z avtom takim kot je, če drugih napak ne bo opazit, greš v popravilo zadnje preme in se potem lahko voziš še ohohoho kilometrov.

housexy

hehe... me nasmejal po vsem tem kar prebral :BigThumbs: ne, ne, ženo pa podnevi vidu... pa je še danes ob meni, ma še celo premo ;) danes sem res temeljito pregledal avto v službi, ga dal na dvigalo, preveril co2, in si vzel čas za vse ostalo... avto je res prva liga razen preme... to pa danes peljal prodajalcu in mi je čivkal da res ni vedu pa bla,bla, mel celo delegacijo za sabo od zeta do hčerke... mehanika... in so me napadal kaj se grem... pa prav mehanik da je to od rally vožnje... sem mu sam reku da je en k..rc mehanik če ne pregleda avta svoje stranke... u glavnem, na pomlad jo bom porihtal, jutri zamenjal železni kos ki premo drži na nihajno roko in to je to... sam to da so ljudje tok pokvarjeni pa res, ne moreš več zaupat... mogoče me to tepe ker sem sam res tako korektn in odkrit. sam je pa bilo smeha... dec tih baba se pa drla k vrisk name... še posebej ko sm ji reku da bom šel na zvezo potrošnikov in prijavil to kot skrito napako ob nakupu... zdej pa res, vsem na tem forumu želim da vam vaši citroenčki delajo lepo in pa da se kdaj srečamo kje na srečanju, pa tud če bo moja xsara od zadaj še zmeri mal na x, hehehe... mejte se lepo... pa lep vikend vsem :)jutr pa slike ki sledijo v predstavitvani temi, kerga hudiča sm si nakopal :Hammer3: pa kritike gor al pa dol, sprejel bom vsak komentar :Red-Wink:

xsara1

Citat od: Berti24;69372Zdravo mojstri.

A se je kdo srečal z menjavo zadnje peme. Namreč na servisu mi je reku da jo je potrebno menjati ker poka (tudi ko vozim po luknjah). Cena se mi zdi malce pretirana za avto 98 letnik (400€)). Zanima me ce kdo ve a obstaja kaka cenejša varjanta??

Hvala lepa

katero xsaro pa imaš-karavan ali osebno?problem pri rabljeni je to ko neveš koli8ko časa te bo zdržala,če jo boš pa že kupil,pa glej da pri rokah zraven torzije ni mastna pa da ni kaj lufta to strogo glej.stanejo pa dobre okoli 150 do200euru