Menjava žarnice

Začel/a garac, Marec 08, 2010, 07:14:41 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Žarnico

amenjam sam v najkrajšem èasu(takoj)
24 (51.1%)
amenjam sam, èim prej(ko imam èas)
15 (31.9%)
i zamenjajo na servisu(ko utegnem)
6 (12.8%)
i zamenjajo na servisu(ko imam redni servis)
0 (0%)
i zamenjajo na amzs
0 (0%)
amenja moj partner(niti ne vem kdaj)
2 (4.3%)
enjam, ko pregorita obe
0 (0%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 47

garac

Zanima me sledeče, ako vam pregori žarnica, v kakšnem času napako odpravite? Zdi se mi zelo nevarno vozit z le eno delujočo, saj v primeru, da pregori tudi druga lahko končamo v jarku, preden preklopimo luči v drugo pozicijo(dolge luči recimo).
Kar precej enookih Citroënov srečam na cesti. Ali žarnico menjate sami, ali peljete na servis?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Menjam takoj. Na C3 odslej zamenjam kar obe hkrati, ker se je vedno izkazalo, da je še druga crknila v roku par dni.
Vožnja z enookim avtom zna bit nevarna.

LP
superca13

dvorjan

Zamenjam pred prvo voznjo v temi, to pa v praksi pomeni se v istem tednu. Zarnice, ki jih lahko zamenjam sam, jih pac zamenjam, za tezje dostopne (beri: nedostopne) peljem na servis ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Jaz zamenjam žarnico čim prej, kar se da ...

V zadnjem primeru, ko sem opazil, da mi zjutraj tik pred odhodom na delo ne sveti leva prednja žarnica, sem se vseeno tako odpeljal na delo. (Ob 05h nisem bil pripravljen na menjavo) Tako da sem žarnico zamenjal ob prihodu domov ob 14h.

Zaradi sigurnosti in straha da crkne še leva pozicija, tako da bi potem zgledal "ko motorist" sem se kljub jasni noči peljal v službo z meglenkami.

(Raje bi plačal kazen za vožnjo z meglenkami, kot da nasproti vozeč seka ovinek, ker misli da sem motorist)

Èe opazim, da mi pregori žarnica v mestu podnevi jo menjam takoj ko se pripeljem domov.

Vsekakor pa vedno žarnico menjam v istem dnevu.

Srečujem pa večkrat ene in iste avte, ki vozijo s pregoreto žarnico tudi po teden ali več.

Lp
Goran

tomaz555

Prednje kratke zanenjam takoj, oziroma se v najkrajšen času odpeljem do servisa. lp

gigo

Pri xsari ali xm-u res nimam kaj komplicirati. Oprem havbo, odprem ali odvijem pokrovček vzamem staro ven in novo noter dam. Finito. max 40 sex. Ponavadi pa me zaradi pregorjenih luči plavi orkestar opozori.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

soncek

Na mojem Picassoju pogosto pregorijo žarnice za kratke luči. Po dragi menjavi pri Košaku v Celju, se zapeljem kar na bencinsko... Kupim žarnico in dobim menjavo... Praktično ;)

Tiki

Citat od: Gox;69269Zaradi sigurnosti in straha da crkne še leva pozicija, tako da bi potem zgledal "ko motorist" sem se kljub jasni noči peljal v službo z meglenkami.

(Raje bi plačal kazen za vožnjo z meglenkami, kot da nasproti vozeč seka ovinek, ker misli da sem motorist)

Ja jaz sem se isto zaradi tega vozil z meglenkami... Priznam pa da sem se tako vozil skoraj cel teden.:Hammer3: (samo krivi so bili kontakti na konektorju ki so oksidirali, ne žarnica)
Načeloma pa žarnico zamenjam takoj ko je možno.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

vinotoc

Citat od: Tiki;69274Ja jaz sem se isto zaradi tega vozil z meglenkami... Priznam pa da sem se tako vozil skoraj cel teden.:Hammer3: (samo krivi so bili kontakti na konektorju ki so oksidirali, ne žarnica)
Načeloma pa žarnico zamenjam takoj ko je možno.
Ok te razumem, ne razumem pa pacienta, ki vozi že dva meseca na moji relaciji (kontra) v službo brez kratke luči in pozicije. Pomagal si je kot ti z meglenkami, sedaj pa mu je šeleva  crknila in on veselo vozi. Verjetno sploh ne ve, da je moped na cesti. :funny34d::argue1:
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dvorjan

Hehe, toliko kot se pogovarjamo o zarnicah. Ravno danes sem moral zamenjati levo, je zjutraj odpovedala poslusnost. 10 minut v neprijetnem vetru sem se zajebaval z njo ... Ampak, nisem pa vec "enooki".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

Francl

Menjam sam ob prvi priliki. In zraven kolnem zahojene inženirje :argue1:, ki niso mogli pustiti toliko prostora, da nebi imel vedno vseh opraskanih rok.:bombs:
Nightbreakerji so sicer fajn, ampak jih imam že dovolj in sem zdaj nabavil take s podaljšanim delovanjem.
Kdo ve v čem je finta, da so žarnice H7 toliko dražje v primerjavi z npr. H1, H3 ali H4?
:Hammer3:

bramar

Pred nekaj dnevi je crknila leva žarnica, zamenjal mi jo je kar sin. Pričakujem, da bo kmalu odpovedala še desna. Upam, da bo takrat sin doma ...

michoBX

Na xantii pregorela 1 kratka, pa jo ni tko enostavn zamenat, sem jo danes, po 3 tednih od kar je... zvečer moram pa še luči nastavit - se mi zdi da sta oba žarometa preveč na sredino usmerjena...
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

Včeraj sem po poti v službo opazoval, koliko vozil ima pregoreto žarnico. V slabih 4 km kolikor jih ima do službe je bilo takšnih 6 osebnih vozil in en tovornjak. Od tega dva nista imela na eni strani delujoče niti pozicijske žarnice
[SIGPIC][/SIGPIC]