X2 - težave s hidravliko zadaj

Začel/a pubi2cv, Marec 05, 2010, 07:12:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Pozdravljeni !

Včeraj me je presenetil nizek položaj zadnjega dela na moji Xantii (X2, navadna hidravlika). Sem poskušal z dvigom v skrajno zgornjo in spodnjo lego: Sprednji konec normalno šiba gor in dol, tudi v vozni višini lepo obstane. Zadaj pa nič. Potem sem nastavil skrajni zgornji položaj in mu malo "pomagal" z dviganjem in guncanjem zadnjega dela. In lej ga zlomka, se je zbudil in dvignil rit v skrajno lego. Potem sem spet nastavil vozno višino, pa nič. Rit še kar v zraku. Nastavim skrajno spodnjo lego - in rit je šla dol. Potem mi ga je ratalo še enkrat spravit v skrajno zgornjo lego inv takem položaju zdaj drži rit gor že od včeraj zvečer.
Kaj ga muči ....je crknil korektor ali je lahko še kaj drugega ?

Aja...isti dan sem opazil , da sem ostal brez ročne zavore. Je šla pač zajla ali je možno, da sta ti dve težavi kako povezani ?

Hvala in LP

gregor

Hidravlika: znucano imaš palčko-plastično povezavo od stabilizatorja na regulator višine, in je padla dol. Tako avto ne ve, kako visok je. Pojdi pod avto, poglej okoli regulatorja in boš takoj videl, zakaj se gre.
Začasno poveži s špago ali drotom, da ne bo zopet dol padlo. Drugače pa mislim da je tista plastika en drobiž na citroenu.
Pod hidravličarjem se nikoli ne plazi, če ni avto podložen. (Ti verjetno veš, opozorilo velja bolj za novince)

Ročna: Ni možno, da je povezano.
Kaj ti prime samo na eni strani, ročna gre pa zelo daleč gor?
Jebiga, ena zajla se je utrgala. Pri takih letih za xantio pogosta okvara. Jaz sem obe menjal.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

pubi2cv

Ja, v bistvu si potrdil tisto, kar sem že sam kasneje študiral. Včeraj pa nisem mogel pregledat, kaj dejansko je, ker sem prišel domov po temi, od desetih zvečer, pa še snežilo je....Se grem danes mal uležit pod avto, ko pridem iz službe, pa da vidim kaj je.....
Kar se ročne tiče, pa je dejansko tako kot si napisal. Ena od zajl je šla menda v franže. Bom zamenjal, nič tragičnega. Hvala

tct

Da ne bi šel pod nepodstavljen avto!!!!!!!!!

pubi2cv

Hvala za skrb, fantje. Ne se bat, ne bi rad postal palačinka...hehe

AgitatoR

Jst bedak sem najprej šel pod nepodstavljen avto, ko je bil v servisni višini. Pa sem takoj, ko je malo 'poškripal' zlezel ven in klocne podstvil.

Ima Xantia ročno zavoro na prednji kolesni par ?
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

firbec

Ja, parav si pogruntal, ročna je na prvi kolesni par!

Tako, da zimske radosti odpadejo, na žalost :(
Je pa zanimivo na tehničnem, k ti reče, da ročna ne prime.

Lp,
firbec

pubi2cv

Res se je snel tisti plastični vzvod. Sem ga s hudo muko nataknil nazaj, pa ni za dolgo pomagalo. Očitno šteka regulator in potem vrže ročko dol. Potem mi je majstr očistil in razmigal regulator, pa spet ni pomagalo za dolgo. Očitno bo treba regulator menjat. Ima slučajno kdo kakega dobrega viška ? Zadeva je skrajno nujna.....
Xantia, navadna, 1.8 16v, modelno leto 2001

garac

ni rečeno, da je kriv regulator, morda je samo "jabolko" izrabljeno in plastika na regulatorju posledično pada dol
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sop

jaz sem dolgo imel probleme s to plasticno palcko, ampak zadaj. sem jo z drotom privezal in ni vec dol padala. hkrati pa je regulator stekal. so majstri spricali in razmigavali a je bilo to le kratkorocno, posledicno pa so slabo prijele zadnje zavore. na konci je bilo treba menjat regulator.

tct

Novejši tipi imajo čez plastiko jekleno varovalko. Včasih smo imeli pa drat.

pubi2cv

Hmm, zanimivo. Moja je zadnji letnik, pa nisem opazil nobene varovalke...
No, danes gre gor drug regulator, pa ko je ravno v delu, sem dal še bunke nafilat, pa še LHM zamenjam, pa bo dober za nadaljnih 100 jurjov....:BigThumbs:

pubi2cv

Ah, poezija...nafilane bunke, zamenjan regulator, nov LHM,  novi drogi stabilizatorja, svečke, novo olje v menjalniku, vse lepo podmazano.....avto se spet pelje kot nov....kot na oblačku:emot12:

general

Si bom še jaz temo sposodil. Jaz imam sicer X1, ampak saj ni važno.
No dogaja se mi recimo po lj, na semaforjih, da ko zabremzam in se ustavim mi rit dol pade in se nato spet dvigne. Je pa zadnja bunka bila menjana kakšne pol leta nazaj, tako da pomojem ni kriva ta bunka.

firbec

Citat od: pubi2cv;69502Ah, poezija...nafilane bunke, zamenjan regulator, nov LHM,  novi drogi stabilizatorja, svečke, novo olje v menjalniku, vse lepo podmazano.....avto se spet pelje kot nov....kot na oblačku:emot12:

Ker mehanik je bil na delu?

Novo olje v menjalniku! A se kaj pozna pri šaltanju, je mehkejše? Ker tudi sam razmišljam o preventivni menjavi olja v menjalniku.