Števci so med vožnjo na 0

Začel/a pikolina, Februar 17, 2010, 10:46:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pikolina

pozdravljeni :)

pred enim mesecem sem kupila saxo 1.1i SX letnik 2002.... sem zadovoljna za avtom in vse je bilo ok do pred dvema dnevoma
takrat sem med vožnjo opazila da so vsi števci, torej za hitrost, obratomer in za gorivo na 0.... nič se ne premakne...

pojma nimam kaj bi to bilo... in preden se odpravim na obisk h komu ki mi bo vsako stvar hitr zaračunal bi prosila, če je kdo tako prijazen in mi mogoče da kak nasvet kaj bi to bilo lahko narobe...

res hvala že vnaprej za kakršno koli pomoč.....

mato

Pojdi k Jerasu u stahovico on je majstor za saxoje.

caki

mato

Citat od: caki;67936Preglej varovalke!

Merilnik hitrosti nima nobene varovalke.

caki

Pri xsari so mi tud odpovedali stevci pa je bla kriva varovalka

mato

Citat od: caki;68035Pri xsari so mi tud odpovedali stevci pa je bla kriva varovalka

Pri saxoju merilnik hitrosti deluje: Pri senzorju hitrosti v menjalniku so trije kontakti. Eden gre na računalnik iz računalnika na števc preko releja  9V, drugi je masa,srednji pa pošilja signal direkt ne števc 7V. Ne vem,če sm napisal po vrstnem redu,u glavnem tako to dela. Nima pa merilnik hitrosti nobene,nobene,pa še nobene varovalke. Govorim za saxoja vts od leta 2000 dalje,obratomer ima pa varovalko. Vsaj u kolkr je zgoraj navedeno so vsi kazalci na ničli in pomoje to ni varovalka.

alesz

Saxo je čuden avto prvi so bili na nivoju AX-sa,zadnji pa so imeli enako opremo kot Xsara II,vključno z com stikalom in bsi-jem.......