Sosed

Začel/a janez, Februar 15, 2010, 08:33:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Tolk sem razpiden da bi vse postrelu...

Sosed, ki je pred desetimi leti postavu vilo namesto prejšne montažne hišice je takrat kljub nasprotovanju dobil dovoljenje in BP okoli vsega od občinske uprave , kasneje ob pritožbi tudi od države. Je postavil hišo katere streha sega preko meje pol metra... Iz te strehe je padlo tono snega na Našo dijano in jo zmučkalo... Švaba ni doma , se vdinja prekletemu nemškemu kapitalistu, ni me šmirglav pet posto ko sem mu govoril kaj se dogaja vsa leta in kaj se bo zgodilo. Danes sem poslal v pičko materino njegovga fotra ,ki mi je grozil ker pač delam kar pač delam. Poskušam preživet s svojim delom na teh spačkih.

Verjetno tak nimam šans da bi bilo kaj zrihtal in bom zbrav tistih par sto evrov pa spizdu s tote jebene države :argue1::argue1::argue1::argue1:

Gox

Uh, grd primer ... a si poklical policijo? Èe je z njegove strehe priletel dol kup snega je verjetno on kriv za nastalo škodo, ali ne?

dvorjan

Po moje je to kar pise Gox cisto uresnicljivo. Poklices policijo, poslikas, zapisnik in ce se bo kaj pregovarjal ga pac civilno tozis. Kazen bo pa itak dobil ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Tiki

Kako je sploh lahko postavil hišo tako blizu meje? Kolikor jaz vem so neke omejitve... (če se motim naj me nekdo popravi)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Gox

Jaz tudi mislim da se prav po meji ne sme zidat ... čeprav je moj sosed postavil garažo točno po meji, vendar z našim soglasjem.

@janez, mogoče pa ma sosed bajto zavarovano, pa mu zavarovanje krije kak tak primer?

(čeprav kakor si povedal, zgleda se s sosedom ne moreš pogovorit, tako da bo to težka misija kaj rešit)

saxovts

keža le postavi se zase.

mirchi

Sicer sovražim policaje,ampak v takem primeru ni druge.pokliči naj poslikajo pa pa naj baraba gastrbajtarska plača.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

Pokliči policaje, zapisnik rabiš in zavarovalnica mora krit z njegove police od bajte. Upam, da imaš certifikat in ti povrnejo dejansko vrednost, ne pa nek drobiž.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Kaj je tisto tvojo zeleno dijano zmečkalo? A se da popraviti?

Ne vrag le sosed bo mejak...

janez

Ne, zmučkalo je tisto plavo dijano,ki sem jo rihtal počas, ne ne da se menit s sosedi, podmazali so pa so dobili bajto in še bojo mazali...tko da nimam šans. Na občini ne vedo kako so dobili dovoljenje, jaz pa po zakonu 4 metre od meje ne smem nič delat brez sosedovega soglasja.
Ne, denarja za tožit nimam
Ne , moram bit tiho ker delam kar pač delam in si ne morem privoščit najem delavnice
...in včeraj nisem bil tiho in zdaj bojo problemi....

Lamy

Za znoret no! Bajte sploh ne bi smel gradit na meji je zakonsko določeno, sploh pa to da je streha preko meje. Èe maš pa gnar pa ti zakoni v naši državi ne veljajo.

Bojim se, tak kot si že sam napisal, da po pravni poti ne boš nič dosegel, ker so vsi podkupljeni iz njegove strani.

Edino kar ti preostane je civilna tožba, se pa tudi tu bojim, da ne bo nič.

Naša država je pač ena in edina v kateri zakoni veljajo in ne veljajo (odvisno od primera) za navadne ljudi.

Obeso bi ga:argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]

superca13

Dobro no, še prav se ni začel branit pa mu že pravite, da verjetno ne bo nič dosegel...
Vse je možno janez, samo čas in voljo rabiš. Èe je sosedova hiša bližje od 4m brez tvojega soglasja, imaš vse argumente za pritožbo. Malo je treba it okoli, bit tečen in vztrajat,  na občino, poklicat ghradbenega inšpektorja, policijo za nastalo škodo itd itd, pa še vsak od teh ti bo povedal še za naslednja vrata, kam še lahko greš trkat in iskat svojo pravico.
Da pa te zna sosed potem zajebavat/ti vrnit uslugo s tvojo delavnico pa je res rahlo nerodna zadeva :(
Ni pa ravno res, da lahko samo bogati pizduni nekaj dosežejo!
Pa oselit se ti tudi ni treba, samo zase se postavi.

Oprosti za pametovanje ampak vsi se moramo borit za sebe in za svoj dobrobit!! Bolj se pustiš, bolj ti serjejo po glavi. To je dejstvo.

Moje mnenje.

lp
Superca13

andraž

To, da dobiš gradbeno dovoljenje, če malo podmažeš in koga poznaš je klasika. Še vedno živimo na balkanskem koncu sveta, kjer o poštenju ni duha ne sluha... Vsak grebe samo za svojo rit, za ostale pa se mu j...! :argue1: Ko hiša enkrat stoji, ne boš nič dosegel s pritožbami glede odmikov od tvoje parcele, največ kar se zgodi je, da bo sosed plačal kakšno kazen, ker ni postavil hiše kot je bilo predvideno po dokumentaciji. Škoda tvojih živcev še za to...

Èe ima sosed tako vilo, potem je sigurno tudi zavarovana in škoda, ki je bila povzročena na tvoji parceli mora biti izplačana iz tega naslova. Bistveno je DA NE ZNORIŠ na soseda, ampak vse poslikaš, pokličeš policijo, da prijaviš škodo (slikali bodo tudi oni, vendar se slike lahko zgubijo...) in potem zahtevaš obisk agenta njegove zavarovalnice. Nekaj boš sigurno dobil. Èe ima ta Diana certifikat, potem boš dobil dokaj normalno plačilo zanjo.

Nikakor se pa ne pusti nategovat in vse zelo mirno urejaj, čeprav bi najraje vse nabutal! Upam, da boš vse maksimalno dobro uredil!

AgitatoR

Najemi bager in podri vse kar gleda na tvojo parcelo. Očitno si se že v štartu pustil zajebavat. Tut če so okol tebe ljudje, ki imajo zaradi denarja tak vpliv, ne smeš odstopat od uvaljavljanja svojih pravic.

Po novem je itak tko da lahko z napuščem prideš točno na mejo in za to tut ne rabiš nobenga soglasja soseda.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

amipick

Tudi če nimaš certifikata,bi ti morala po novem zavarovalnica plačat dejansko škodo na vozilu.Zavarovalnice so spremenile kriterije za obravnavo starodobnikov,če pa imaš certifikat ali ne.Kolega je dobil za zvit zadnji odbijač na dyani 300eur,brez certifikata ne homologacije.Keža,bori se zase.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak