Moj Mehari pozimi, poleti in debata

Začel/a vinotoc, Februar 14, 2010, 04:37:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinotoc

Evo za Janeza. Tako danes vozim :)
@ Garaču: tako kratke ketne nimam :( Mi da več svobode :Hammer3:
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

gule

janez

Zdaj pa tole probi :)

http://youtu.be/Tt4wxYuVTTY

Danes smo imeli 4 urni offroad izlet z originalnim meharijem in originalnim vanclee-jem ...

Reportaža sledi v ločeni temi.

Ma , mehari je nor. Lahek pa traktorske gume smo mu nataknili. Tam kjer se je prej z normalnimi ustavil sred hriba je potem s kramparcami skopal gor ko tank. To morte doživet... :BigThumbs:

garac

odlično, komaj čakam fotografije :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Citat od: janez;138780Zdaj pa tole probi :)
Ma , mehari je nor. Lahek pa traktorske gume smo mu nataknili. Tam kjer se je prej z normalnimi ustavil sred hriba je potem s kramparcami skopal gor ko tank. To morte doživet... :BigThumbs:

@ Janez: že tak me kregajo, da preveč ne šparam meharija in se take podvige grem inkognito. Samo mehari in jaz. Brez fotkiča, za čisto lastno doživetje in strah. Samo še traktorske gume in feltni nabavim in še probam tam, kjer sem se do sedaj zakopal. Malo pa res cvikam, ker nimam rolbara.
Hvala za reportažo!
LP Vinotoc.

dvorjan

@vinotoc:
Kaj pa ce privijacis eno zelezno plosco pod motor?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tomaz555

Dvorjan se mi zdi, da si zamenjal šusplato z rolbarom.

dvorjan

Citat od: tomaz555;138820Dvorjan se mi zdi, da si zamenjal šusplato z rolbarom.

Nisem zamesal, samo se mi zdi pri taksnih izletih bolj problematicen del odprto dno avtomobila kot pa prednja maska ...

ModelJT

Citat od: dvorjan;138821Nisem zamesal, samo se mi zdi pri taksnih izletih bolj problematicen del odprto dno avtomobila kot pa prednja maska ...

Tisto je pa bullbar... Rollbar je pa ojačitev strehe, da te ne spešta če se prvrneš.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Pa res. Priznam, povrsno berem. =) Ampak pri odprtem Mehariju lahko vsaj izskocis, ce mislis, da se manever ne bo izsel. =)

vinotoc

Citat od: dvorjan;138803@vinotoc:
Kaj pa ce privijacis eno zelezno plosco pod motor?

Sem sledil debati do sedaj. Imam ploščo pod motorjem. A tisto, kar je Janez pisal, da se mehariju zatakne vsaka veja pa je prostor spodaj, levo in desno od šasije. Mehari nima podnov nad vzmetmi, kot ima spaček ali dyana, ampak je vse odprto. Ogrodje je iz pohištvenih cevi, čez pa ABS plastika. In tam se zatakne vsak hudič, ki le malo bolj štrli iz zemlje.
Rolbara pa ne mislim delati, ker izgleda izredno grobo, na takem mičkenem avtu. Bom pač moral vozit po pameti oz s pametjo glede bočnega naklona in kakšne spolzke strmine. A traktorske gume, to pa razmišljam, saj na gozdnih vlakah ni nobenega oprijema. Niti v suhem.
LP Vinotoc.

dyfan

Citat od: vinotoc;138911A traktorske gume, to pa razmišljam, saj na gozdnih vlakah ni nobenega oprijema..
Èe nisi prezahteven, bi mogoče zadostovala cenejša varianta: snežne verige?
Lep pozdrav!

Gox

He he , je kar zahteven .. verige so premalo ...

smo videli že tukaj >>>

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=122780&postcount=48