Ročna

Začel/a Hydraulic, April 02, 2007, 03:36:55 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Hydraulic

No ko je ?e bilo govora o diskih in zavorah, je pa ?e mene zašel matrat firbec... Kako mora pri Ax-u prijet ročnaš S tem ne mislem povedat,da sm drift fanatik ampak me samo zanima kolk "prime"  Imam zamenjan komplet zavor in se mi zdi da ročna ne prime zadovoljivo. ?e avto stoji v blagem hribu pa imam potegnjeno ročno do konca, se avto ?e vedno premakne ali vsaj zdrsne. ročna se zategne bolj na trdno,vendar gre do konca gor. ali je močno, da bi bile za zamenjat zajle?( to je edini del zavor ki NI bil menjan):emot5:
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Gox

Verjetno ... s časom se v zajlah nabere vlaga tako da potem zajla porjavi in te?je te?e ... ročna je trda za potegnit ... jaz sem lani menjal komplet zadnje zavore, z bru?enjem bobnov in nove zajle ... ročna je mehka in lepo prime...

Na hudem klancu mogoče res malo zdrsne avto nazaj, sam je dovol da mal pribremza?, pa se ustavi in potem drži...

A ?e jo zategne? pri recimo 20km/h ti zablokirajo kolesa?

Gox

Citat od: hadei;3760Hehe...nič se bat. Probaj pa poročaj.

He he ... sam previdno ... sem nekaj let nazaj, ko sem imel ?e slabe zajle to testiral ... Da je ročna prijela si mogu z veliko močjo potegnit skoraj do konca gor kolikor se je dalo...

No to me je zanimalo ?e prime in sem pri 30km/h zategnil kolkor je ?lo in to na ulici po klancu navzdol in mokrem asfaltu. Ker sem preveč zategnil, je nisem mogu odtegnit ... pa sem se kar lepo obrnil na cesti :-) (sreža je blo dovolj široko, da sem ostal na cesti :-)) In to sam pri 30km/h.. ko misli? da se sploh ne premika ...

michoBX

Na BXu je sistem čist drug - drugače pa ?e ti slabo ročna prime, je sam za Naštelat! Vem pa ne kk je pr teh k majo bobne odzad...
Pri bxu je to tk;
[ATTACH]2665[/ATTACH]
Hja, dougcajt mi je ja...

Hydraulic

Ja poskušal ?e blokira pri 30Km/h....Odgovor je ne! Mislim,da je vzrok,ker mi je potrgal zajle...vendar nisem prepričan:emot80: .   Ne resno, potegnem malo bolj na močno in mi odpiz** zajli natanko tam pri bobnih! čisto fu? so ble. Zdej pa v shoping po nove zajle....
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Gox

A ti je zajlo prav vtrgalo ... potem pa so res bile na koncu. (oziroma zarjavele, da niso tekle)

Sej nove niso toliko drage, bo pa potem ročna čisto drugače prijela ...

Hydraulic

No zajle so menjane:BigThumbs:  Primejo čist na easy & smoth. Zadi mi pa sam ?e tisti dve plastiki manjkata ko držita bovden pod podom ( sta na obeh straneh zanič ) Novih se baje ne da dobit,tako da lovim rabljene.... Ampak je pa razlika, pri potegnjeni ročni avto stoji kt prbit.

Gox

Torej so le bile zajle krive za ne delovanje ročne :-)

kakšna pa je cena zajl?

Hydraulic

Posnetek kaj? Razmi?ljam nekaj v Hollywood style  Izza ovinka prihrumi Ax,pot mu prekriža tovornjak....voznik spretno potegne ročno,ravno dovolj,da mu avto zadrifta,ko mu le ta odpove. Scenarij predvideva bošni trk v tovornjak,vendar kamera takrat pokaže bli?nji posnetek logotipa na pokrovu motorja. Znak se zable??i v soncu in voznik z neverjetnim manevrom re?i svojega  ?parov?ka pred najhujčim....:ADemoticglass:
Zna bit,da sm malo zapretiraval...:emot80:
Posnetka nisem naredu,ker se preprosto nisem spomnil,pa ?e avto bi moral oprati_ni blo časa

hadei

:emot15: .....ubija? me. Nisem mislil na "Holywood style" ali ipak...ni slab scenarij. Domi?ljijo imaš fantasti?no...hehe, si me nasmejal. Sem mislil, da test opravi? nekje na praznem parkirišču kjer ni nevarnosti, da bi sebe ali pa koga drugega poškodoval.
Pusti tovornjake in podobne jajce...to ?e tako ali tako prevečkrat samo pride, neprižakovano.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

eh saj se znak tako zable??i, da kamijonar za trenutek zami?i in zapelje s ceste ter povozi dva passata karavna mit thule in 3 audije seveda vsi tdi (pa brez smrtnih ?rtev) so parkirani
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Hydraulic

Citat od: garac;3909eh saj se znak tako zable??i, da kamijonar za trenutek zami?i in zapelje s ceste ter povozi dva passata karavna mit thule in 3 audije seveda vsi tdi (pa brez smrtnih ?rtev) so parkirani

Ja brez zajebancije.... Zadnji? sem sm peljal ob obali za enim WW golf4 tdi...ko je :emot26:  je tko zakadil, da so galebi moral prstajati na pomole...

P.S. Prodam Dizel uplinja? za Ax-a. (?e ne veste kako zgleda si ga pa zamislte.....)

Hydraulic

Citat od: Hydraulic;3720No ko je ?e bilo govora o diskih in zavorah, je pa ?e mene zašel matrat firbec... Kako mora pri Ax-u prijet ročnaš S tem ne mislem povedat,da sm drift fanatik ampak me samo zanima kolk "prime"  Imam zamenjan komplet zavor in se mi zdi da ročna ne prime zadovoljivo. ?e avto stoji v blagem hribu pa imam potegnjeno ročno do konca, se avto ?e vedno premakne ali vsaj zdrsne. ročna se zategne bolj na trdno,vendar gre do konca gor. ali je močno, da bi bile za zamenjat zajle?( to je edini del zavor ki NI bil menjan):emot5:

Prej?ni teden sm imel Tehnični in ročna ni prjela dovolj.
?ibam do Bineta,kjer sva s Torotam podrla zadnji komplet zavor in jih sčistla,nastavla ročno in preizkus na cesti je bil dober. ?ibam spet na Tehnični. Zdej je pa no?na zavora baje falila 31% leva-desna.  O bemti! Naslednje jutro sva s Torotam spet podirala zavore in jih Naštelala pa ročno nastavlala. Vse sva stestirala na valjih in se je pokazal da spet mal stri?e za nekaj % preveč Glede leva-desna. Opet v garažo in podret vse skup ("spilit zobke zategovanja") Sprot sva pa ?e bobne menjala. Spet testiranje na valjih. Vse je blo na mejah normale. Ravn prov časa sm ?e imel za Tehnični. Zdej so pa zavore prjele mal spodobno,ko je pa tip potegnu ročno (vrjetno s podom vred) je pa bogiga Ax-a kr zabrisal z valjev da je folk kr poblendav ko je to vidu! Use je blo narjen, vendar je pa mogu prjavit Tehnični,da zavore ?e zmeri mal slab primejo. Uglavnem avto se ustav ko formula, ročna je pa za lokomotivo dr?at močna,pa ?e je mal slabo vse skup?! Zdej drug let bom pa bobne pr?vasav na pesto de bo dost prjel za test al kaj? Ali ste imel podobne probleme kdaj? Sm imel ?e dost slab? zavore pa je šel skozi ko nič,letos pa Pa ravn de se me je spravil čez.

garac

@Hidraulic, kolik?en je bil stroček? Zajle za Bx sem ?e kupil, ?e menjava me čaka.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Jaz sem uspel narediti Tehnični tudi brez ene zavorne obloge zadaj. Ko mi jo je vtrgalo, sem šel prej na Tehnični šele kasneje k mehaniku.
(no na tehničnem nisem niti vedu da imam odtrgano oblogo, čeprav sem sumil, ko mi je med vožnjo nekaj drsalo)

Pa je majster povleku 1x, 2x, 3x.. pa vedno je eno kolo imelo pod 0,5 ... dokler ni majster tako močno cuknil ročne, da je kazalec skočil mal vi?je, in ni bilo take razlike.. Tako da sem naredu Tehnični, z opozorilom, da naj porihtam ročno :-)

Po spominu pa mislim da mi prednje zavore primejo okrog 1,1-1,2.. Zadnje pa malo manj kot ena... Imam pa zelo malo odstopanja levo/desno...

Lp
Goran