Nabava izpuha

Začel/a branko.slebnik, Februar 06, 2010, 04:44:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

branko.slebnik

lep pozdrav vsem,iščem izpuh za xantio 1.8 16v

caki

A u trgovini se ne dobi?!

Mike666

Ja katerega? Kompletnega ali lonec kateri ali cevi?

Citroenovc

Seveda se dobi ...
No, 1.8i 16V ima poseben sistem - katalizator, doooolga cev, zadnji lonec, that's it.

Mislim - ÈE ni velike razlike do cene originala - bi jaz raje kupil original robo v tem primeru - ker se drastično spremeni zvok v dotičnem primeru ob neoriginal loncu ... Tam pri cca 3-4k rpm ej avto prokleto glasen za zadaj sedečega ...

Drugale mi pa stric gugl vrže kot prvi zadetek ven lonec od Avtogalanta - in pride 44EUR.
OK

LP
Primož

C16_Žaba

lp, tudi jaz moram menjat zadnji lonec(kot nalašč tema zame).Sem gledal in imam katalizator in spredni lonec vse original in ok(avto je star 10 let), zadnji pa bo že tretji, zdaj je bil Walkerjev zdaj pa še ne vem ali original al kaj, najraje pa bi dal cel lonec preoblečt v krom...
1.8 ima enako razporedite(zvite cevi in lonce)?
Ker po moje pritiskov in dušenja nimajo enako.Jaz rabim lonec za 2.016v, če ve kdo kolko stane in kje bi ga kromiral in cena...
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

Citroenovc

Glede na to, da omenjaš pri svojem avtu katalizator in DVA lonca - potem niti pod razno ni enako kot pri 1.8i 16V - ki ima kot rečeno katalizator in samo še EN lonec.
OK

LP
Primož

vsx

@ C16_Žaba

" Lonec preoblečt v krom ? "

Kako, predvsem pa zakaj ?

Brez zamere, ampak večje neumnosti v debatah io izpuhih še nisem slišal.

LP

gule

Ko sem imel xantio 1.8 i(95 letnik)in mi je šel sprednji lonec(tisti za katalizatorjem), sem ga izmeril in šel v trgovino z avto deli in kupil podobnega(walker-za fiat tempro)-pasal je perfektno, zvok isti k...c...predlagam podobno...

Mike666

Èe bi že hotel lonec v krom bi dal delat celega z inoxa. bo Xantia prej hin kot aspuh.
Samo je cena zasoljena. Sem hoto na moji drugi X1 naredit.

psihopat100posto

C16_Žaba

Citat od: vsx;67175@ C16_Žaba

" Lonec preoblečt v krom ? "

Kako, predvsem pa zakaj ?

Brez zamere, ampak večje neumnosti v debatah io izpuhih še nisem slišal.

LP

Tu smo,da si pomagamo pa tudi kakšno neumnost izrečemo:)
No jaz bi ga res z nečim prevlekel(krom...) Ostal bi vedno svetel sploh zadnji del-to je za izgled in pa zadnjega lonca ne prežge vročina ampak ga razjedejo razne kisline,ki nastajajo z kondezacijo CO2(ogljikova,dušikova,žveplova kislina)
Pa hvala ostalim za pomoč in rešitve:)
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

vsx

Potem pa daj narediti kapo za zadnji del zadnjega lonca in za cev, pa daj kromat, pa bo izgledalo. Ker lonec je tako poceni, da če ga menjaš vsake dve leti, se ne splača kromat.

Pa res sem mislil - brez zamere.

LP

firbec

Najprej lep pozdrav vsem forumašem!

Tudi sam sem bil lani pred dilemo izpuha na xantiji 1.8 16v.
Xantija je bila potrebna menjave kompletnega izpuha z katalizatorjem.

Po raziskovanju ugotovim sledeče:
- Citroenov, originalni zadnji lonec stane dobrih 170e, Samo zadnji lonec!!!
- ponaredek okoli 40e
- zvok se zeeeeelo spremeni

Odločim se za ponaredek in požrem spremembo zvoka.
Menjava katalizor, cevi in zadnji lonec (z delom) me je olajšala za 240e.

Z menjavo sem zaenkrat zadovoljen, edino rabiš par dni, da se navadiš na
glasnejši avto, sploh potniki na zadnjem sedežu :)

LP,
firbec

franci

Citat od: Citroenovc;67168Drugale mi pa stric gugl vrže kot prvi zadetek ven lonec od Avtogalanta - in pride 44EUR.
Jaz sem pri Avtogalantu že kar nekaj izpuhov kupil (forman, felicia, laguna, accent...), pa so se prav dobro obnesli. Za moje pojme je to čisto solidna opcija. Pa sploh ne najdražja...:BigThumbs:

Citroenovc

Citat od: firbec;67321Po raziskovanju ugotovim sledeče:
- Citroenov, originalni zadnji lonec stane dobrih 170e, Samo zadnji lonec!!!
- ponaredek okoli 40e
- zvok se zeeeeelo spremeni

Ja Xantia2 od moje je bila kupljena z ravno zamenjanim loncem - in je stari lastnik rekel, da mu je ORNK ORNK ORNK žal.

In dejansko zadaj sedeči (sploh na levi strani) pri 140 zelo sliši lonec ...

No saj počasi bo treba menjati pa bomo videli kaj bo ...
OK

LP
Primož