Hidravlika Xantia

Začel/a mickolino27, Januar 29, 2010, 06:07:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

No, pa da še jaz dodam svoje izkušnje "kok hitr se mi dvigne" :emot68:

ko sem jo nabavil, septemba lani, je delal celo drugi vozni položaj, ki pa sedaj ne funcionira več, ampak mi gre kar na max višino, grrrr...

drugače pa se dviga, ko ga vžgem (najdlje mi je počival do sedaj en teden v kosu) ali v enem kosu (ko je toplo) oz po več kosih (ko je hladneje in mrzlo). lučka za STOP ugasne po največ 15 sekundah, potlej pa včasih dvigne sprednji konec do vozne višine in nato še zadnjega, ali pa useka "drugo izmeno" :-))) in dvigne malo sprednji konec, potlej ne slišim pumpe 2-3 sekunde, nakar jo ponovno vklopi in dvigne zadnji konec, ampak ponovno ne do konca, nakar pumpa zamre in se čez 2-3 sekunde... ista pesem. Teh intervalov - sinusoid je največrat tri, potem je avto v voznem stanju. Aja, tole dvigovanje ne traja nikoli več kot eno minuto, ne glede na zunanje temperature. Sumim pa, da bi bilo dobro spucati zadnji višinomer oz. preveriti, ako je kaj zraka v sistemu. Imam občutek (ampak to je moj občutek!), kot da je avto trši, kot bi moral bit. Èeprav je tako, da ko se vsedem v puncino škodo Felicijo.... jao jao, kje moja so vretenca na cesti ostala... :emot81:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dexterboy

Tristo kosmatih, pa sem vedel, da sem nekaj pozabil;

nekje sem enkrat bral o tem, da se je Xantia potem, ko si jo ugasnil, prvo dvignila, pa potem spustila nazaj. No, moja to običajno dela. Ko ugasnem avto in stopim ven, zaslišim pisk in avto se dvigne za par centimetrov, ampak samo zadnji konec (nisem ravno 100% prepričan, ali res zgolj samo zadnji), potlej pa po približno slabi minuti spusti hidravliko. Spusti ga še prej, če odprem prtljažnik, da bi vzel kaj ven.
Avto do mojega nakupa redno servisiran pri Jerovšku Grosuplje, olja dovolj, tako, da, mislim, da je to serijski feature.

Tudi test, o katerem je pisal TCT, da pri prižganem motorju odpreš vrata in haubo ter počakaš, če otrdi, naredi pozitivno. Sicer je zadnji konec malo trši kot sprednji, ki se res lepo "zaziba", če ga zaguncam.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

tct

Pri odprtih vratih se zmehča, tako probaš, če ventili Hydractive odprejo ali so zaprti zaradi skurjenih diod.

vogiv

sem sčistil filter za LHM in glej čudo avto je v trenutku v poziciji brez kakšnega čakanja zdaj razmišljam še o menjavi LHMa:BigThumbs:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3: