Matejev AMI8 1972

Začel/a janez, Januar 12, 2010, 07:32:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Zeko, jest se nič ne obremenjujem s tvojimi avti. Kak je je. V mojih cajtih ... itak nismo imeli pojma o avtih. Si pač kupu jajco in se vozu z njo. Sam te jajce ni hotel že takrat nihče popravljat in smo se morali sami učit na svojih napakah. In ker so bili to vsakodnevni avti si ga moral pač imet voznega. Lepota je bila postranska stvar. Avto je moral zjutraj na minus 20 vžgat da sem šel na šiht. Pa tud če sem ga gural sto metrov po selu . Šefa ni zanimalo če mi avto ne vžge. Ob šestih zjutraj morš bit na delovnem mestu tak al drugač... vmes pa 20 kilometrov poti.

Prvo kar je bilo sem se naučil vžgat spačka na kurbl... akumulator zanič, zaganjač že dolgo ni delal... kaj ostane drugega...

Zeko kak češ. Al jih gledaš na cesti al se pa spraviš nekaj naredit z njih. Karkoli narediš bo bolje kot pa da ti propadajo na cesti. Imaš ljudi , ki smo ti pripravljeni pomagat sam te imamo poln ... , ker se ne spraviš niti enga šraufa odšraufat pa sam jamraš kak nimaš cajta. Ja luba duša pri svojih 17 tih nimaš cajta...

Pa če nimaš denarja  za švasarijo si pa kupi mal smole pa poliestra pa poflikaj avto in ga spravi v tehnično vozno stanje in se vozi z njim. Èe pa še kar sanjaš o generalni obnovi pa je bolje da si kupiš en normaln avto za dva tri jurje pa se voziš brez problema.

Tist tvoj ami s takim odnosom do situacije ne bo nikoli narejen. Al se mal v red spraviš al pa odmisli A serijo.

Pa brez zamere Zeko...

Zeko124

Keža, ni tu nobene zamere, ti kar svobodno povej kaj si misliš, vendar pa bi te vseeno rad seznanil z nekaj dejstvi:

-Ami je eden od štirih prevoznih sredstev, ki mi trenutno stojijo pred oz. pod hišo
-če razturim Amija v kose kar na dvorišču bom morda utekel sosedu, ki bo za mano streljal s šibrovko, zagotovo pa ne bom ušel rokam moje mami, ki me bo ob taki priložnosti zagotovo zadavila
-na avtu niti ne morem (tudi če bi kaj znal) počet nič z enim navadnim setom orodja ki sestoji iz 10 šravfcigerjev in enih 10 "francozov" in kladiva pa kombinirk...
-če se jaz pipnem Amija ga bom samo razšraufal in tistega čuda ne bo razen tebe nihče nikoli več dobil skupaj
-ker mi noče nihče niti oddat garaže se sprašujem kakšen smisel ima obnova avta za tak denar če bo potem spet stal na frej
-in na koncu še največji razlog: poven sem izgovorov s časom in nevem kakšnih bedarij, ne morem pa sam sebi in drugim priznat, da sem en navaden neveden popoln štor, ki ne zna šraufat niti svojga bicikla, kaj šele Amija...

No še bi se našlo...

Pa opravičilo Mateju, ker mu smetim temo...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mato

Zeko bil sem v Stični pri Balkovcih, on je moj prjatu spoznala sva se v Turčiji. Sem ga pa prašal če pozna koga ki ima amija. Ne pozna te ve pa približno kje stanuješ in to samo po amiju, ker pravi da ga je že videl v razsulu tistaga modrega ja.

mato

Oprala ga je ploha. Pa je spet lepi

mato

Danes naredil tehnični pregled. Vse ok. Ni mu pa hotela ročna zavora delat na zadnji par koles.

andraž

Èudno da ni... Enako je bilo 14 dni nazaj na mojem Spačku. Verjetno kakšna podobna okvara.

janez

Fantje, verjetno zajl nimate speljanih nazaj do zadnjih bobnov... pol pa ne dela a ne?

Mike666

hwehehe Meni do zdaj na nobenem citrotu ni delala zadaj. Na Dyani ne, na GA-ju ne, na  prvi in drugi Xanti-i ne na XM-u ne, pa zaj na AX-u ne hehehe

ModelJT

Samo na AX-u bi ti morala haha.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Mike666

Citat od: modeljt;102263Samo na AX-u bi ti morala haha.

Ja. pa mi ne heheeeh:BigThumbs:    kaput:breaking_pc:

gule

Zanimivo...v Bosni, pa vedo, da je ročna zavora na sp.kolesih...še nikdar nisem imel takšen "incident"na teh.pregledu...

janez

No sej koneckoncev je razumljivo, da pubeci na tehničnem ne vedo. So mladi, avti so pa narejeni še pred njihovim rojstvom. Sicer je to tak dvoumno... v novih avtih je pa tolk različne tehnike ,da spet vprašanje ,če vedo kaj kako dela in čemu služi in kako mora delat... Tak ot oni ne znajo vžgat spačka na gumb, tudi jaz ne bi znal kakšnega vžgat na "kreditno kartico"... še daljinc mi dela probleme... hvala k*** da ga nimam na berlingotu.

Lovro

Pri nas na vrhniki pa kar obvladajo. Celo s simpatijami gledajo na te naše stare mašine.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Saj povsod gledajo s simpatijami, ampak nimajo pojma. Pregled se skoraj vedno začne v "rikvercu", potem pa v drugi in motor ugasne, sledi ugotovitev, da ročna ne prime. Na DS-ki pa je iskanje prve sploh zabava...

zlikovski

Pa finta tudi pri hidravličarju primer CX, pravi na tehničnem zanje zavore bolj slabo primajo, sem rekel naj se nekdo zadaj vsede, pa bojo bolj prijele, pa me gleda čudno, pa si misli, ta pa zna ja.