Menjava odbijačev

Začel/a alen6686, Januar 05, 2010, 08:22:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alen6686

Najprej Vas vse lepo pozdravljam, kajti sem nov na tem forumu...

Danes se mi je pripetila prometna nesreča katero je povzročil drug voznik, tako da bo strošek popravila krila zavarovalnica, cenilec pa je škodo ocenil na 1500 € oz. če bo popravilo dražje bo avto ocenjen kot totalka.

V spletni trgovini (her*ules.si) sem pogledal cene in zadnji odbijač pride 130 €, prednji ( z meglenkami ) pa 120 € ( vendar nisem siguren, je več vrst in nevem točno kateri je za moj avto ), ampak najdražji je 220 €, pa še ta za novejšo obliko Xsare, ostali so vsi pod 200 €... Sprednja desna luč je okrog 110 €, meglenka pa 40 €... Zanima pa me, če omenjena trgovina prodaja originalne dele ali so kopije?? In če omenjene cene res držijo, potem bi material koštal max. cca 500 €, menjava in rahlo klepanje zadnjega blatnika ter barvanje pa nikakor ne bi smeli bili dražji od 800 €... Ali pač???

Gre pa za Xsaro Coupe letnik 2000

LP!

Gox

Pozdravljen na forumu ...

če plača popravilo zavarovalnica se ne sekiraj, daj avto popravit in glej da bo lepo narejeno.

Èe pa ti avto ocenijo kot ekonomsko totalko, potem pač ti izplačajo znesek in se odpelješ s takim avtom kot je ... potem pa stopiš ti v akcijo in popraviš za najmanj kar se da in ti bo še nekaj ostalo ...

(Moj primer: na AX-u nam je na hitri cesti priletel kos železa v okvir od vrat. (cestno podjetje je kosilo s kamionom med pasovi) Avto je imel zvit okvir in razbito steklo. Ocenjen je bil kot ekonomska totalka, tako da so nam izplačali nekaj čez 300€, sam sem menjal šipo in poravnal okvir za nekaj malega .. če se prav spomnem 30€ ..ostalo pa je šlo za registracijo kasneje :-))

Poročaj kako boš rešil.

Lp
Goran

alen6686

mato

Kje pa boš popravljav avto? Original odbijači so dražji. Ličanje montaža in demontaža bo pa cca 600€.

alen6686

G.Rado Rešek,mojster iz Šk.Loke bo zrihtal zadevo,barval bo (Ford) Brelih,prav tako iz Šk.Loke (Suha). imam limit 1500 € od zavarovalnice za popravilo, in z originalnimi deli ter vsem delom bom ravno na meji (cca 1550 €).
pozabil sem dodati sliko desnega ogledala, ki je spraskano, tudi to se bo barvalo.

mato

No lepo rešek je pa res majstar. Tud jest use njemu vozm klepat,pa mi u času službe pokleple,da potem doma poštriham. Saj tvojo xsaro pr brelihu bom pa tud jest barval.

alen6686

no potem pa glej da se boš/boste fajn potrudili da bo lepo pobarvano :)))) :AngelPray: :BigThumbs:

mato

Donc smo jo dobil v obdelavo. Se bomo potrudl.

alen6686

ok,super :) upam da bo jutri narejeno

gigo

No, saj je kot nova. Lepo poštrihano. Je iste barve kot moja Plasirka. ;)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

zlikovski

Kot vidim, so delo opravili odlično.

mato

Mislim,da sem se zelo potrudu. Alen si ti drugi ali prvi lastnik. Za vnaprej se priporočam hvala.

alen6686

se strinjam mato, super si poštimal, res sem zadovoljen :BigThumbs: sem drugi lastnik,šele cca 3 mesece, tako da je še en čas ne nameravam prodati (če bo le dobro služila).
hvala ti in lep pozdrav