AX <-> modeli

Začel/a boriZ, December 29, 2009, 07:18:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boriZ

Mi lahko kdo prosim razloži razlike med posameznimi modeli AX-ov?
Predvsem me zanimajo funkcionalni deli (ventilacija, ročni/električni pomik stekel). Ima kateri model servo volan? Kakšne so kaj porabe?
Najlepša hvala :emot112:

EDIT:
Našel sem nekaj razlik med Caban in Allure (by Gox)

Caban
1. števec - samo osnovni števci
2. Manjkata zračnika ob straneh armaturke
3. Vrata, vidna pločevina, manj plastične obrobe, ročna stekla, slabša obdelava plastike okrog zvočnika in predala
4. Zadnji stebriček z vidno pločevino, brez plastičnih obrob, zadnji sedež nedeljiv
5. v prtljažniku nima lučke
6. nima ogledalca v voznikovem senčniku

Allure
1. števec z obratomerjem, digit. ura, števec temp. vode
2. Zračniki tudi ob straneh
3. Vrata lepše obdelana, el. stekla, plastika na zgornjem robu vrat
4. Zadnji stebriček oblečen v plastično oblogo
5. lučka v prtljažniku
6. ima ogledalce v voznikovem senčniku

Gox

Pozdravljen ...

zdaj točne modele po opremah ne vem če se da določit, saj so tudi modeli z enakim imenom imeli različno opremo ...

Vem za primer, ko je kolegica imela AX-a Allure (torej po imenu enak kot moj) v opremi pa je bilo kar nekaj razlik. Ona recimo ni imela el.stekel in centralnega zaklepanja, je pa imela klimo.

Tako okvirno bi rekel da so First, Caban, K-way nekako brez opreme ... Allure, TRE in GT pa z vso opremo.

Ta najnovejši Audace, pa mislim da so prav tako bolj švoh opremljeni.

Servota v AX-i ni, katalizatorji pa so v Ax-u nekje od konec leta 1992 dalje

Toliko vem po spominu :-)

Pa še o porabi ... tako bi rekel ... 1.1 mašino se da vozit od 5 do 8 L/100km ...

Moj ima dolgoletno povprečje 6,9L/100km. Vozim pa normalno ..bi se reklo ..včasih hitro včasih pa počasi ... če je treba tudi do 5500 obratov :-)

Z lepo relacijsko vožnjo okoli 90km/h pridem na porabo 5,1L/100km .. drugače pa zelo težko ...

LP
Goran

garac

tudi spot med novejšimi je bil zelo oskubljen, še najbolje opremljeni so bili gt, gti, image...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

boriZ

In katerga bi se splačalo vzet? Trenutno rabim bolj kot ne samo za 25km relacijo vozit, pa ene 5km po mestu... Največji šparovček? Sem prebral, da 1.4 diesel je supervarčen, sam da radi crkujejo... Kje se da pa 1.5d dobit? :)
tnx že vnaprej, Boris

avantgarde

Pred nekaj tedni so bili trije ax-i 1.5D na *********, sedaj pa je samo še en.

LP

boriZ

Torej tole:
http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=3339361&show=1
Kolk ma pa porabe? Sam 800€ kr ne dam za AX-a :Hammer3::argue1:

Mike666

onega en pglas višje za 750 ðokov kupi.
Image 1.4 z klimo dober pa si zmagal.
Lahko pa mojega za 2000€ predelanega image-a z predelanim 1.4i motorjem in Gt opremo.

ax_rider

Živjo,

zadnje cajte me malo matra,da bi si nabavu AX-a 4x4, pa me zanima katere različice tega avta so obstajale (motorji, oprema)?

Imam sprintana slovenska navodila za uporabo, pa so med tehničnimi podatki navedeni:
-AX 4x4 (berline, 5 sedežev, 5 vrat, 1.4 motor)
-AX 4x4 (berline, 5 sedežev, 3 vrata, 1.4 motor)
-AX 4x4 (entreprise, 2 sedeža, 3 vrata, 1.1 motor)

Na spletu se je en cajt nazaj prodajal en 4x4 z dizel mašino (verjetno je bla menjana), trenutno se pa prodaja en 1.0, 1997.

http://www.*********/_AVTO/ad.asp?ID=3419447&show=1

//www.shrani.si/?3D/Tt/4jKRjtX0/ax.jpg

Cena je sicer kar visoka, ampak bolj me zanimajo druge stvari...a je to original (al je zamenjana mašina), pa če morda kdo pozna konkretno ta avto.

lp

Gox

Jaz bi rekel da je bila tukaj menjana mašina ... saj 1.0 s 4x4 ne vem če je obstajal ...

Tudi pokrov motorja ima tale AX od prejšnje serije (do leta 1992), ko so imeli še citro znak na strani haube ...

Zgleda da je bil avto spredaj ruknjen >> menjana mašina, hauba ...

garac

Kolikor se spomnim teh ax so pri nas bili vsi 4x4 modeli opremljeni z 1,4i motorjem.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mato

Tisti ax4×4 1,0i na netu zelene barve je pa precej zmahan pokrov motorja je menjan in je od starejšega modela pobarvan že cel prednji konc, in še in še se bi dalo dobit cel kup napak. Pa še cena je res zlo visoka.

ax_rider

cxfranc

Ga imam AX 1.4 diesel metalik mišje sivo-modre barve in ga interesentu tudi prodam.

Gox

Danes sem v Kopru srečal belega AX-a z rumenimi žarnicami ... Registracija LJ ...

Pozna kdo?

Najprej sem mislil, da je kak oldtimer, ko sem videl rumene žarnice ... potem pa se pripelje AX po cesti :)

north

Citroën - Creative Technology