Hidravlika n-tič

Začel/a gregorijus, December 23, 2009, 11:37:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregorijus

Pozdravljeni soforumaši,
spet imam manjši problem.
Zadnji del avta je bil danes zjutraj čisto na tleh. Šele ko sem odprl voznikova vrata se je zadnji del dvignil na normalno višino. Ali je kriva visoka vlaga, ki je danes, ali je kej crknalo?

garac

Mislim, da je nekdo pred kratkim imel podoben problem, malo pobrskaj po forumuC5. Ne vem, a gre za en upor al kaj že, v glavnem bo vrejeno napaka elektro in ne mehanske narave.
Citroenovc ali xandrej ti bosta povedala morda kaj več
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregorijus

Garac, hvala za trud. Sem videl to temo nekaj časa nazaj. hja sej mogoče bi pa lahko to bilo to? A poznate koga, ki bi mi to diagnosticiru in kvalitetno popravil? V tem primeru je  verjetno boljše, da ne hodim na citroen, ker bojo verjetno hotl vse menjat?

alesz

Po petih minutah začne računalnik izključevat porabnike ,po dvajsetih minutah ja vglavnem že vse izključeno,če pa računalnik misli ,da je kaj narobe pa preventivno izključi vse......Èe ti čez noč zleze dol,ko odpreš vrata ti računalnik vključi črpalko in ti vzpostavi normalno stanje....torej "elektrika" ti dela......

gregorijus

Pravkar sem preveril količino olja za hidravliko, manjkalo je pol litra olja???

dolil................čakal 1uro, avto zadaj spet na tleh:Hammer3:

Mike666

Pa med tistim enournim čakanjem si kaj odzračeval?

gregorijus

hmmm, ne, sam dolil, kje pa nej odzračim?

alesz

Zadaj ti pušča......zapelji k nekomu ki obvlada hidravliko,takole po moje ne boš rešil.......

dvorjan

Smo ze v drugi temi napisali, da je napaka bodisi na enoti hidravlike (upor) /bolj verjetno/ ali pa na regulatorju visine zadaj /manj verjetno/. Pelji na servis.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gregorijus

a je kdo sam menjava ta upor na enoti? Zanima me namreč, kako ste vzeli narazen enoto? Ali ste odlotali ventile in konektor od plošče, al kaj? Na citroenu sem namreč dobil rabljeno enoto za hidravliko?!?

bojanre

Samo moja malenkost,

Pri meni ni bil problem v enoti, ampak je spuščal zadnji hidravlični cilinder.
Olje se vrne preko povratnega voda.
Po menjavi obeh cilindrov avto stoji normalno tudi daljši čas.

Lp Bojan

alesz

???
CitatNa citroenu sem namreč dobil rabljeno enoto za hidravliko?!?
vprašanje ,lahko pa da je sploh dobra,na prvih dvojkah so se brez veze menjale ,napaka je bila povsem drugje.....če pa je že crknila je v večini primerov prišla voda v motorni del in so segnile ščetke skupaj z ploščo....Drugače pa tudi mene zanima kje je ta upor,vsaj eno čist majhno slikico........:take_picture:

Mike666

jebena elekteonika. Zakaj ni moglo ostat vse mehansko. bi bolje funkcioniralo.

gregorijus

alesz, jst sem dobil tist zgornji del na katerem vidiš neke oranžne črtice. če snameš pokrovček z vrha dol prideš do vezne plošče, ki pa jo je pomojem mal težk ven uzet oz. ločit od nekih ventilčkov