Zlaganje ogledal

Začel/a gregorijus, December 14, 2009, 01:23:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregorijus

Pozdravljeni citroenarji:BigThumbs:

To je moja prva zima z mojim (kao) novim avtom. Vozim C5 2.2 hdi automatik karavan in sem z njim zaenkrat zelo zadovoljen:Red-Wink:
Sedaj ko pa je padel prvi sneg pa sem opazil, da ko avto odklenem in se odprejo vzratna ogledala se le-ta malo matrajo saj se tam nabere nekaj leda in snega. Vprašanje: Kako izklopim funkcijo zlaganja ogledal? probal sem neke varijante ki naj bi delale na mk1, pa nobenih pravih rezultatov. Prosim za pomoč...

LP

Xandrej

V navodilih piše... Mislim, da moraš držat funkcijo zapiranja en čas... Aja pa če mislič, da so inžinerji bili hecni pa na to niso poštudirali pol si se zmotil. če je zaledenelo pa špegl vidi, da bi bilo preveč sile potrebne se pač ne zložijo. Nič se ne more zlomit. Edino pol je hec ko so topli se zložijo potem pa se ne odprejo pa se pač pelješ z zloženimi naprej...

gregorijus

če je zaledenelo pa špegl vidi, da bi bilo preveč sile potrebne se pač ne zložijo

no tega nisem vedel, sicer pa to ni poanta. Problem je v tem, da nimam slo navodil od mojega avta, temveč od starega c5. tam piše, da držiš tipko nekaj  časa a pri meni to ne deluje.:Hammer3:

Citroenovc

ne, ne deluje.

ker so bili taisti inženirji tako "pametni", da se pri C5II da to funkcijo nastavljat samo na servisih ...
deb..li
OK

LP
Primož

gregorijus

Primož če to drži kar praviš se pa res podpišem pod tale tvoj post :)

Xandrej

Polpa so res majstri tile franzozi... Saj se nebo nič zlomlo!

Citroenovc

Ja še bolj mi je všeč, da pri ostalih še vedno to lahko anrediš sam ... samo pri C5 II so šli nekaj experimentirat ...

Tako kot pri C5 II lahko kompresor od klime izklopiš samo trajno v meniju na osrednjem zaslonu ...
OK

LP
Primož

gregorijus

Tako kot pri C5 II lahko kompresor od klime izklopiš samo trajno v meniju na osrednjem zaslonu

ja res, tole s klimo je tud ena oslarija, ja:argue1:

alesz

In zakaj naj bi bila to taka oslarija.Elektronika sigurno bolj optimalno uporablja klimo kot uporabnik s gumbom. Èe ni potrebna jo izključi,ko pa deluje ti elektronika krmili delovni volumen kompresorja da deluje samo z toliko moči kot jo sistem rabi.....

gregorijus

Citat od: alesz;63944In zakaj naj bi bila to taka oslarija.Elektronika sigurno bolj optimalno uporablja klimo kot uporabnik s gumbom. Èe ni potrebna jo izključi,ko pa deluje ti elektronika krmili delovni volumen kompresorja da deluje samo z toliko moči kot jo sistem rabi.....

sej zadeva po mojem super dela, nimam nobenih pripomb. Res pa je, da za vklop oz. izklop moraš 3x ali 4x pritisnit tipko namesto preproste ene tipke (on/off)?!?

Xandrej

Pa zakaj bi izklapaljal... To naredi vse sam... Po eni strani le ventilator si narediš na manj ko rec. poleti prideš v vroč avto pa te hoče odpihnit...

Citroenovc

Zato ker so včasih situacije, ko začne avtomatika mal bluzit u tri krasne ...
OK

LP
Primož