Neverjetno-sneženje

Začel/a dalamanc, December 14, 2009, 10:12:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dalamanc

čudi me da lahko par centimetrov praktično ohromi ljubljano:) tale sneg nas vedno preseneti:)

hehe lp
C3 Picasso:emot112: Nemo

altair123

To ni nič čudnega. Èe v New Yorku začne snežiti, poročajo vsi svetovni mediji v smislu: "New York je zajel snežni metež, ki je praktično ohromil mesto."

V bistvu gre samo za to, kako so kje na kakšen pojav pripravljeni. In če praviš da v ljubljani problem zaradi tehle snežink, potem ljubljana na to ni prpipravljena.

Podobno, kot če bi se v Tunisu za nekaj dni spustila temperatura pod ledišče. V  ljubljani pa bi se čudili - joj minus 1 imajo, pa taka štala.

Podobno takle sneg v Kranjski gori ne bi bil omembe vreden.

Xandrej

Za 2 mm snega ne pridejo plužit niti posipavat kolko vem. zato pa se prilagodi vožnjo razmeram z zimsko opremo kaj češ. Pri nas je cesta pravo drsališče pa jebat ga to je to počasi pa previdno pa zimske gume gor pa se peljaš ko gospod!

aygo

Saj so v Moskvi tudi imeli velike zastoje. ko je zadnjič zapadlo malo snega:funny34d:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Danes rahlo sneži tudi na obali ... že od 05h dalje ...

Samo zaradi par stopinj nad ničlo ni snega nikjer videt, je samo v zraku :-)

Mike666

Ja pri nas v prlekiji je zjutraj začelo pa je že kaka 2-3 cm snega. O kakih snežnih službah ne duha ne sluha. Pelješ pa se kot po ledu.
Še dobro da mam zimske gume ne Mirch. ;)

andraž

Cestne službe vedno preseneti sneg, tudi če je napovedan. To poslušam vsako leto... Teh nekaj cm snega ni težava, krivi so vozniki, ki vozijo kot po jajcih. Èe imaš normalne zimske gume, potem sigurno gre. Èe pa se ne počutiš sposobnega peljat po zasneženi cesti, potem je tukaj bus, drugače pa povzročaš zastoje. Preprosto.

rok.si

Bolje voziti kot po jajcih kot pa končati v jarku ali drugem avtu. Zasnežena cesta je nevarna pa zimske gume gor ali dol !
Meni je vseeno, če pridem v službo pol ure kasneje, važno je, da pridem v enem kosu s čimmanj stresa. Itak pa je vedno vsaj en voznik, ki je še počasnejši od mene in torej nisem jaz kriv za kolono ;)

franci

Meni je pa ravno upočasnitev ob sneženju najbolj pri srcu-lepo počasi, toplo v avtu, kakšna fina muzika, pa lagano... Kar se pa zimske službe tiče, mi je pravzaprav vseeno, saj jim lepo napolnimo cestišča in pločnike, pa naj se trudijo kolikor hočejo. Snega NE BODO uspeli odstranit pravi čas, jih bodo pa zato vedno slišali, hi, hi, hi.

Mike666

tak, sedaj je že točno 6 cm snega pri nas in še vedno lepo sneži.
Aja zimske službe ni od nikoder ker pa sem pravkar domov prišel sem en tovornjak srečal kje drugje kot v oštariji.

gigo

Nam kraševcem pa burja pomaga. Ves sneg spiha s ceste. :)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Mike666

Citat od: gigo;63939Nam kraševcem pa burja pomaga. Ves sneg spiha s ceste. :)

pa pršut posuši!
Ja ja lepo vam.:BigThumbs:

gigo

Citat od: Mike666;63940pa pršut posuši!
Ja ja lepo vam.:BigThumbs:

Pridi k meni pa ga boš probal. :funny34d:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gule

Tudi pri nas v srednji Bosni smo že imeli(in ga še imamo)prvi sneg...

lugr78

ne se na zimske službe jezit-pri naši lokalni službi imajo (so imeli?) pravilo da za manj kot 10 cm snega ne grejo v akcijo-je pa res da sem iz Kranjske Gore.
Mislim da je pretirano tole čiščenje.Sem takoj za zasnežene lokalne ceste in središča vasi.Sneg se samo potepta in je.Nebi rabili na tone soli in obremenjevali okolja.Èe so zimske gume in malo pameti gre popolnoma lepo.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH