Motor

Začel/a ccc444, December 04, 2009, 06:44:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ccc444

mene pa zanima ,če je že komu zažgalo ventil na 1.6,16v pri 50000 km

Gox

Kateri ventil pa to misliš? Napiši kaj več o tem ...

Lp
Goran

grozny

verjetno misli na sesalne-izpušne

malo čudno-razen če ga skoz ne goniš. sam useeno čudno
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

ccc444

na sesalne in izpušne ja,na 2 celindru.avto se pa ni sše nikol vozu nad 5000 obratov,tako,da je zelo merkan,prej bi reku zamorjen kot pa kej druzga!sem poslau na citroen v koper,kaj nardit k avto ni več v garancijin in čakam odgovor,sam sem se pogovarjal z mehaniki pa so mi rekl da pri 50000 km nebi smeu to nardit

grozny

pa keri letnik je da ni več v garanciji?

pa itak da se to ne bi smelo zgodit. fabriška napaka
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

ccc444

ni fabriška napaka,napaka je v bencinu v omv-ju,je tut bratrancu skurilo vse celindre,sam k nimam nobenga računa sem rahlo v riti in bo treba plačat po vsej verjetnosti kar orng generalno

garac

Pri binetu vem, da sta dve mašini 16.16v na zalogi z zelo malo km, ena ima cca 30.tkm, druga 50. Pokliči v delavnico na 04 50 50 512 (Stane) pa vprašaj, če proda glavo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: ccc444;63699napaka je v bencinu v omv-ju,

Lahko to malo bolj razložiš?

Kaj je narobe? Oktani? Voda v gorivu?

Na podlagi česa si zaključil da je krivo gorivo?

Lp
Goran

ccc444

na servisu nimajo pojma,rekl so da je krivo gorivo na omv-ju,ker pa avto ni več v garanciji sem dal rihtat privat mehaniku,ko je razkopal glavo je ugotovil,da je vzrok okvare dročnik,tako da je zaradi njega skurilo izpušni ventil

alesz

Vsi sosedje teh črpalk bi imeli uničene motorje,če bi bilo res to krivo.....?Od samega začetka so bili problemi z vodili ventilov.Pri hladnem motorju so "zagrabili".Hitreje ko si motor segrel prej je dalal normalno.To se je ponavadi uteklo po nekaj tisoč kilometrih.....včasih pa tudi ne.........Pri poznejših letnikih je bilo to odpravljeno.

peroc4vts

pozdravljeni,
pred kratkim sem postal lastnik c4 coupe 1.6 hdi 110kw letnika 2005
turbina mi deluje kar glasna, sicer ni moteče vendar me zanima ali delujejo tako vse turbine tega mororja.
za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

peroc4vts

spet dvomim da bi imela pokvarjena turbina tak zvok,... najbolj enostavno povedano je slišati malček glasnejše žvižganje turbine. vleče normalno,...

altair123

Baje, tako pravijo nekateri serviserji, so nekatere turbine pri svojem delovanju glasnejše kot druge. Tako da če ni vedno glasneje je mogoče kaj na tem.

sl1

Ja, motor enakega tipa se lahko v dveh avtih različno sliši. En znanec je imel enakega turbo-dizla kot jaz, pa je njegova turbina veliko glasneje žvižgala, pa so na servisu večkrat rekli da je vse v redu in da je to normalno, ko je spraševal zakaj je to tako. In tudi res je bilo vse v redu - ni mu nič crknilo.