Cukanje

Začel/a grozny, November 21, 2009, 05:42:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

grozny

ekola nekje je že blo pisano pri Xantiji pa tudi Hadei mi je pomagal najt poste pri C5 ma še vedno nism našu rešitve zato bom probal še 1x

problem je sledeč:
občasno, pa naj bo motor mrzel ali vroč, mi moja Roša cuka pri nižjih obratih -  2000 rpm +/- 500
včasih močneje (mašina ko da bi za sekundo crknila) včasih komaj čutiš, pa naj bo to v drugi ali pa v tretji brzini. pri višjih nism probau da ne mučim motorja.

kaj ima-je imel kdo podobne težave? kako ste rešili oz. kje je problem?

TCT? bi ti vedu?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

michoBX

To se je pojavljalo tudi na naši - vedar čisto prilično, tako da sem nekako obdolžil gorivo. Enkrat sem v tank vlil tudi 1L alkohola, ki nase veže vodo - če bi bil slučajno to problem, vendar ni bilo čutiti spremembe potem. Zna biti samo pričetek težav z motorčkom regulacije obratov(nov ~ 60eur), zapacani injektorji, vžigalni sistem... Naša trenutno nima teh motenj.
Hja, dougcajt mi je ja...

tct

Pri 2000 obratih ni nobenega motorčka od štantgasa. Ponavadi cuka zaradi ogljeno sajastih oblog na kablih in zaradi sveč ki niso Eyquem ali NGK. Najcenejša fora je sneti kabel po kabel in ga očistiti s cunjo, mokro od WD40. Preglej stanje priključkov na obeh straneh kabla in kontakte. Èiščenje teh stvari zdaj v vlagi dela čudeže. Predvsem pa nove NGK sveče.

grozny

maa sm vedu da lahko računam na te TCT

kaj bi mi Xantiarji brez tebe :BigThumbs:

sej contact spray bo verjetno tudi ok ne?
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

AgitatoR

V petek dobim nove kable za svojo. Tut neki cuka pa po treh hoče ropotat ko je vlažno. Mislim da so še originalni gor. Avto pa 270K prevoženega. Še razdelilno kapo-cinšpulo bom spucal pa mal z ala WD40 namazal. Svečke so pa 15 Kkm stare.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

grozny

kolko si pa dal za kable?
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

AgitatoR

35 € bodo. V GMT-ju.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

grozny

problem rešen.
arexons čitilec motorja-ventili, šobe.

ne cuka več

:BigThumbs:
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

AgitatoR

Sej sem ugotovil, da tisti kabli ne bodo tapravi in jih pol nisem vzel. Ma sistem, ko ima vsaka svečka posebej cinšpulo in 'rajfnk, pušo, ...' na svečko.

In neoriginalna stane cca. 60€ komad. Zdej so še original Sagem gor. Tko da so sam svečke (NGK) menjane in lepše lafa ko je mrzel. Èe bi bil strošek za kable dejansko 35€ bi jih menjal, tut če ni nujno. Tko pa ... dokler laufa. 'Ne diraj lava dok spava.'