Kaj bi pri svojem C4 spremenili, dodali?

Začel/a merdzo, November 18, 2009, 08:30:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

merdzo

Živjo!

Da malo poživimo ta del foruma, kopiram debato z enega tujega foruma:
Torej, kaj pogrešate pri vašem C4, kaj vas moti, kaj bi dodali ali spremenili?

Recimo mene moti, da potem, ko brisalci obrišejo vodo s stekla, se da zaradi turbulence zlijejo nazaj na steklo. Ali pa viseča stopalka za plin pri kateri moraš stalno držati nogo v krču. Stopalka, pritrjena v tla je precej bolj komot. itd.

lp

hadei

...ja, kaj je še itd...?!
Napiši vse, a ne?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

grozny

Citat od: merdzo;62173Recimo mene moti, da potem, ko brisalci obrišejo vodo s stekla, se da zaradi turbulence zlijejo nazaj na steklo....

pa izumi na novo fizikalne zakone
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Lamy

Citat od: merdzo;62173Živjo!

Ali pa viseča stopalka za plin pri kateri moraš stalno držati nogo v krču. Stopalka, pritrjena v tla je precej bolj komot. itd.

lp

Te pa kupi BMW-ja
[SIGPIC][/SIGPIC]

merdzo

Skratka z vašimi C4 ste povsem zadovoljni. Vam privoščim.

Lep dan,

hadei

Ehm, ti si navedel stvari, ki so pri 99% vseh vozil, vseh znamk. Daj napiši nekaj konkretnega, kot naprimer, da bi spremenil sledeče stvari zaradi......:

1) Stopalka za plin in zavoro so tako skupaj, da jih večkrat pritisnem istočasno (povečal razdaljo med stopalkami)
2) Zunanja vzratna ogledala so premala tako, da najprej iščem ogledala, da bi videl kaj je za mano... (spremenil velikost ogledal)
3) Sedeži se ne morejo nastavit v "lige zice", zato v avtu ne s.....(vgradil bi najhitrejše "lige zice" kvalitete dormeo)
4) Avto ima tako slabo zvočno izolacijo, da se moram vozit z protihrupnimi naglušniki (dodal bi zvočno izolacijo)
.
.
.

V glavnem nekaj konstruktivnih primerov. Pač napiši nekaj v tem smislu, če je spljoh kaj tako motečega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

merdzo

Živjo!

Jaz sem odprl temo, ker me zanima, kaj vas moti, dal sem pa tudi primer. Je pa tega še na zalogi:

- velika stopalka za zavoro je preveč v levo (pri BVMP menjalniku) in jo pritiskam čisto na robu.
- Naslon za roko je prenizko in ni uporaben, če želiš držati volan in da hkrati počiva roka
- Klimatska naprava deluje samo v dual načinu. Vsakič, ko prestavim temperaturo, moram to storiti 2x
- klimatska naprava brez senzorjev v kabini ampak z nekimi kalkulacijami pač ne deluje dobro.
- V hlajen predal pred sovoznikom priteka že končno temperiran zrak. Torej, ko prezračevanje greje, je tudi predal gret in ne hlajen.

lp

visar

C4 naj naredijo nazaj v citroena... to je guma zunaj in ne v prtljažniku (to me je najbolj motilo), mehko vzmetenje, sedeže kot so bili v xsari ...

LP
______/\\______
______/\\______

Gox

Jaz bi pa C4-ki dodal en lep prtljažnik in bi nastala C4 Break :BigThumbs:

A ne bi prav prišel en karavan velikosti C4-ke?

Lp
Goran

hadei

Citat od: merdzo;62249Živjo!

Jaz sem odprl temo, ker me zanima, kaj vas moti, dal sem pa tudi primer. Je pa tega še na zalogi:

- velika stopalka za zavoro je preveč v levo (pri BVMP menjalniku) in jo pritiskam čisto na robu.
- Naslon za roko je prenizko in ni uporaben, če želiš držati volan in da hkrati počiva roka
- Klimatska naprava deluje samo v dual načinu. Vsakič, ko prestavim temperaturo, moram to storiti 2x
- klimatska naprava brez senzorjev v kabini ampak z nekimi kalkulacijami pač ne deluje dobro.
- V hlajen predal pred sovoznikom priteka že končno temperiran zrak. Torej, ko prezračevanje greje, je tudi predal gret in ne hlajen.

lp

E, vidiš, to so konkretne zadeve, ki znajo biti moteče!
[SIGPIC][/SIGPIC]

frk

ko vklopiš žmigavec, se ta izklopi le ob zasuku volana, moteče na AC. lahko bi naredili kot ima VW skupina avtomobilov, malo se dotakneš, 3x zasveti in se ugasne

altair123

Ta funkcija je pri novi opel corsi tudi meni bila izredno všeč. Je fletn cukrček, ampak ni pa nekaj nujno pogrebnega.

NANI

Moj C4 picasso, ki je letošnji letnik pa ima to funkcijo, da narahlo pritisnem ročko za smernike in ti nato trikrat utripnejo. To je zelo uporabno pri vožnji po avtocesti in tega sem se že navadil pri Opel astri, ki sem jo imel prej.

Atrox

motijo me naslednje stvari:

- avtomatsko prižiganje luči
- economy mode, ki se vklopi, če 5 minut poslušam glasbo z ugasnjenim motorjem
- ni mp3 predvajalnika

altair123

@Atrox: A ne moreš avtomatskega prižiganja luči izključiti v meniju?