Semafor

Začel/a soncek, Marec 27, 2007, 05:37:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ob rdeèi luèi na semaforju je moj avto v

restavi
19 (52.8%)
rostem teku
15 (41.7%)
rostem teku roèna zategnejna
2 (5.6%)
rugo
0 (0%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 15

soncek

Mene pa zanima kako ustavite pri semaforju?
Ali stojite  z nogo na sklopki in imate v prestavi ali pa imate "v leru" in prestavite v prvo, ko je zelena luč?
Prosim za mnenja, ker sem danes sodelovala v burni debati "Kaj je bolj prav?"

Gox

Hmm, ja kaj je bolj prav? Tu bi rekel da vsak trdi svoje... naj bi se sklopka, oziroma potisni ležaj bolj obrabljala, medtem ko je v prestavi in sklopka stisnjena...

Sam ponavadi pustim avto kar v 1.prestavi pa čakam... (mogoče mal lezem naprej :-) ko sem ?e nestrpen)

Edino zjutraj, ko naletim na semafor, ko je Naštiman ?e na no?no delovanje, pa traja rdeča ve? kot minuto, vr?em v ler, zategnem ročno, pa poročila poslušam :-)

hadei

99,9% trenutkov na semaforju imam v prvi prestavi. Pa tega sem bom tudi nadalje držal, ker mi je to ?e 2x re?ilo "rit". Dobesedno. Seveda je bilo to tudi zato, ker obi?ajno dosti gledam kaj se dogaja okrog mene in tudi za mano, ?e prav sem na semaforju.
V glavnem sem se ?e dvakrat izognil, da se mi ne bi zaleteli v zadnji del vozila.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ja ma? pohojeno sklopko, potem te nabijejo od zadaj, porinejo v kri?išče, tam te nasadi ?e kamion...
sicer pa ravnam enako, unim z zategneno ročno bi dal kazan, pa dekletom ki se li?pajo pred semaforjem, telefonirajo, jejo.. tudi
Potem je pa zelena gredo pa 3je avti skoz namesto osem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bojann

moj je v "leru" zaradi potisnega ležaja, kateri se takrat vrti brez veze,
ko stojim sem pozoren tudi na dogajanje za sabo, medtem ko prestavim v prvo, ko se na semaforju pri?ge oranžna lu
Živi in pusti živeti...

michoBX

Odvisno od kri?i??a; Ponavadi mam kr v brzini, ?e pa sem na stranski in pešcem ?e zmeraj sveti zelena - takrat dam v ler. V avtošoli so nas u?ili da drži? kuplongo in zavoro, ko si pa? na ravni cesti, ?e pa si v klancu pa moraš zategnit ročno. Jst najraj?e ne stojim na zavori, ker vem kako je biti odzadaj - sploh zutraj!

LP
Hja, dougcajt mi je ja...

Lovro

Jaz tudi podobno - ponavadi dam v ler, ?e je avto na klancu, zategnem tudi ročno, da ne svetim z zavornimi lučmi onemu zadaj.
Je pa res, da opazujem semafor in sicer, ko ugasne zelena za pešce, dam v prvo in spustim ročno. ?e sem v koloni, naredim isto, ko se pri?ge rumena luč.
Tako vedno speljem hkrati z vozilom pred menoj oz. takoj, ko se pri?ge zelena lu
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

hadei

človek se je odprl javnosti, prisluhnimo mu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

danes sem skoraj naredil kre?! Z aiwo sva se vražala s srečanja. Na celov?ki sem gledal levi semafor, ko se vozila na moji levi speljala, sem avtomatsko potegnil, a direkt na nasproti voze?a vozila, ki so zavijala levo. Hvala bogu, sem napako dovolj hitro opazil in ustavil. Nekako podzavestno sem speljal.
Moram priznat, sem se kar malo pokakal. Sem takoj zapelajl vzratno in globoko vdihnil, preden je bila zares zelena lu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja to je večkrat problem, ko sosednja vrsta spelje, ljudje pa sam druge gledajo, čeprav imajo oni rdečo ...

Podzavestno sPelješ tudi ti ... sem tudi sam ?e večkrat trznil v taki situaciji, vendar na srečo nikoli nisem ?e speljal :-)

LP

dvorjan

Sam tudi cakam v 1. Zal pa je pri nas problem s speljevanjem tako grozen, da se vsaj 20 let ne bo resen. Za to so pa krive avtosole in sparovna mentaliteta. Ce je sklopka do konca pritisnjena, se nic kaj bolj ne obrablja ... ipd.

Pa se cez 20 let nas bo resilo dejstvo, da bo vecina avtov imela avtomatski menjalnik. Sem ravno prisel iz ZDA - zakaj lahko tam cela kolona naenkrat spelje, ha?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jerry

Ravno sem hotel napisat....vedno v prestavi in ročna. Razlog ročne da ne sveti onemu zadaj, razlog prve pa je Yugo(sem se tako navadil).

?e pa imam v leru pa ponavadi dam v prvo ko se pri?ge pešcem rdeča.

?e sem prvi v vrsti pa ?e bolj pazim da takoj odpeljem.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

wacko

Ko se pripeljem do kri?i??a se ustavim in dam v prosti tek, ?e je nagib voziš?a, potem uporabim ?e ročno zavoro in potem lepo počivam. Nato vedno dpremljam semafor za pešce (?e ga doti?no kri?i?? ima) in ko se tam vklopi rdeč signal, se počasi pri?nem pripravljati na speljevanje. Dam v prvo prestavo (roko na ročno zavoro, ?e jo uporabim) in ko se vklopi zelena luč speljem. S speljevanjem pri?nem, ko se vklopi rumena luč. Tako se obNašam ko sem prvi ali drugi na semaforju. ?e pa stojim bolj zadaj, pa enostavno spremljam promet pred seboj in ko vidim kaj se dogaja pred mano, prilagodim speljevanje njim.

V glavnem pa se vozim po istih poteh in kri?i??ih, tako da ?e pozanm zaporedja signalov in lahko enkrat dalj časa počiva, drugi? pa skoraj nič.

?e sem pa v kri?i??u katerega ne poznam, pa imam v prvi prestavi in ročno zavoro po potrebi.

Vsekakor se pa trudim, da voznikov za seboj ne zadr?ujem, speljem čim hitreje in dinami?no. :funny34d:

soncek

@wacko mislim, da te bo @hadei pohvalil. :emot112:
Res si super napisal.

deyo

Ja tale @wacko pa je res vzoren primer ?oferja.