Rosenje stekel

Začel/a uros21, November 03, 2009, 07:36:32 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

uros21

Pozdrav.

mene pa zanima, kaj se da narediti v mojem primeru. občutek imam, da se mi rosijo šipe bolj kot ponavadi. skoraj se ne morem več voziti brez vklopljene klime ali pa fajn navitega ventilatorja. sem zamenjal filter kabine, pa ne vem, če je kaj boljš.  

se da še kaj narest?

lp, uros

dvorjan

Temeljito ocistit sipo od znotraj?

Sicer pa imas razne "anti-fog" preparate po vseh bolje zalozenih trgovinah z avto deli, ce delujejo pa ne bi vedel, nisem se nikoli probal ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

uros21

Citat od: dvorjan;61238Temeljito ocistit sipo od znotraj?

Sicer pa imas razne "anti-fog" preparate po vseh bolje zalozenih trgovinah z avto deli, ce delujejo pa ne bi vedel, nisem se nikoli probal ...

Dober dan.

sem obrisal in tudi namazal. sej mogoče pretiravam z rosenjem.
sam kak bolj vlažen dan mi gre prav na k, ko moram klimo navijat, da odrosim.

lp, uros

tct

Ampak klima pozimi? To je pa res čisto mimo, že tako suh zrak dodatno sušiš.

sl1

Kakšen suh zrak pozimi? Ja, v stanovanju ko kuriš centralno, v avtu pa ko zunaj dežuje ali pa je megla, je pa veliko vlage. Klimo rabiš poleti da ti ni vroče in pozimi da se ti ne rosijo šipe. Jaz imam tudi praktično skoz vklopljeno.

uros21

Citat od: sl1;61314Jaz imam tudi praktično skoz vklopljeno.

No sej ravno to me moti, da bi imel skoz  vklopljeno klimo.
zato pa sem začel temo... sam če nas je več takih, da klimo skoz laufamo,
bo pač moral biti to standard.

lp, uros

tomko030

Kolikor se jaz spoznam na klime v avtu, je zelo priporočljivo da se tudi pozimi uporablja klima zaradi pravilnega kroženja zraka in tudi za klimo - kompresor je dobro, da plin kroži po sistemu.

Xandrej

Kompresor se pri minusu sploh ne vklopi!

tct

Vosli. Klima se prižge pozimi vsake 14 dni za 5 minut, da se podmažejo tesnila, ostalo je neumnost.

uros21

Citat od: tct;61328Vosli. Klima se prižge pozimi vsake 14 dni za 5 minut, da se podmažejo tesnila, ostalo je neumnost.

ne bi rad, da tema zabluzi... kako pogosto TCT vklapljaš klimo?

lp u

visar

same eno...
a je dotok zraka v kabino popucan?
To pomeni da se pri zajemu zraka pod prednjim steklom ne nehaja listje....
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Citat od: tct;61328Vosli. Klima se prižge pozimi vsake 14 dni za 5 minut, da se podmažejo tesnila, ostalo je neumnost.

No še bolj natančna obrazložitev... :BigThumbs:

alesz

Citat od: uros21;61330ne bi rad, da tema zabluzi... kako pogosto TCT vklapljaš klimo?

lp u

tisega etikiranja sem navajen že iz osnovne šole.........ampak,ne kolikokrat jo vključim.....jo spolh nikoli ne izključim.....

seba

Pri meni laufa od januarja do decembra....rošenje stekel -nikoli

tomaz555

Tudi sam sodim med vosle, ki imajo klimo celo leto vklopljeno. Vem, da se okoli ničle kompresor ne vklopi. Stekla se ne rosijo. Tiste preparate proti megli pa sem včasi uporabljal pri spaku, ko sem se še vozil pozimi. lp