Majhni problemi

Začel/a miki65, November 01, 2009, 10:30:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

miki65

Pozdravljeni!

Enkrat ste mi že pomagali s tem, ko sem prebiral forum (menjava žarnic v armaturi). :emot112: Sedaj pa imam malo več problemov nič hujšega a vam povem ( živci zbor po dva in dva v vrsto):Hammer3: no pa začnimo:
1. Imam električni pomik stekel na desnih vratih dela BP, na levih pa spuščam brez problemov, če pa steklo dvigujem mu moram pomagati z roko, da se zapre, če pa avto stoji na soncu tako, da je notranjost ogreta (ali poleti) dela dvig brez problema. Tako, da mislim (po moji amaterski logiki), da je elektro motorček OK.
2. Enak problem imam z obratomerom samo v obratni smeri. Dela, ko je notranjost avta hladna, ko je pa na soncu ali pa sedaj, ko se kabina segreje od gretja enostavno ne dela več. Včasih (poredko) ko je ogret malo migne toda takoj zatem obmiruje. Saj ne, da bi ga potreboval a je lepo če v avtu dela vse kar je na njem.
3. Ko vozim čez ovinke in imam vsaj do polovice napolnjen rezervoar je vse v redu, ko se pa rezervoar izprazni na 3/4 mi pa v malo daljših desnih ovinkih motor cukne kakor da bi hitro izpustil plin. V levih ovinkih pa ni problema, tako, da me je moj AX navadil dotankat, predno ga pokurim do 3/4 rezervoarja ali pa vozim počasneje čez daljše ovinke (beri malo hitreje pomeni vse v meji predpisov). Èeprav sem po ravninah opazil, da mi ravno tako cukne a ne tako očitno in pogosto.
4. Imam tudi daljinsko centralno zaklepanje toda noče vedno zakleniti ali odkleniti na prvo pa čeprav sem prav blizu avta in daljinca obrnem v smer senzorja. Drugič pa sem lahko tudi nekaj korakov stran od avta in odklene prav super. Baterije sem na daljincu menjal so popolnoma nove pa tudi nedolgo od tega mi je zahvalil akumulator tako, da je ravno tako nov.
   Drugače moj AX dela kot urca pa tudi poraba je mala tako, da sem z njim prav zadovoljen. Kakor vidite nič posebno pomembnega za delovanje AX-a. A za znoret sej če nebi delal bi še nekak šlo, če pa dela kadar hoče je pa za znoret, pa še napako ne najdeš ker ponavadi ko iščeš vedno dela.
   Za vsakršen namig vam bom hvaležen saj kot pravijo več glav več ve.

Pa lep pozdrav Miki65

Gox

Glede šipe ti bi svetoval, da odstraniš tapeto na vratih in podmažeš vse kar se da tam okoli ... zajlo, vodila, vzvode ...

Glede obratomerja ne bi vedel ... se pa tak problem večkrat pojavi na starejših Citroenih Ax, Zx ... mogoče bi poklical na avtoodpad k Binetu če je kak obratomer na zalogi, pa ga zamenjaš in upaš da bo "novi" deloval.

Daljinsko zaklepanje pa je še klasično na IR (če je originalno) to pa deluje bolj slabo, oz. zelo na blizu. Enake težave smo imeli doma na Zx-u ... enkrat je slabše lovilo, enkrat boljše ... smo se sprijaznili s tem in nismo raziskovali dalje.

Glede cukanja, pa ti ne bi vedel nič povedat ... se pa to pravtako dogaja na Ax-ih, Zx-ih ... mogoče kaj povezano z rezervarjem oz. pumpo goriva.

LP
Goran

dule8

Glede dvigovanja stekla mislim, da je problem v stranskih vodilih, ali so popolnoma zrahljani in se zato odmikata steklu, ki se pomika navzgor ter posledično nista v ravnini samega stekla tako da "bremzata" pomik šipe ali pa je kateri od njiju kaj poškodovan, zvit, natrgan!
Za obratomer ti teško rečem a mislim, da ga boš pač moral zamenjati.
Daljinsko zaklepanje pa je lahko popolnoma v redu če se ti to dogaja samo občasno ali pa samo v določenem okolju. Nekje sem prebral, da domači daljinec za TV ni delal ker je bila na televizorju nekakšna kovinska vaza... Preveri ali morda nimaš na armaturi ali kje v bližini kakšen moteči dejavnik ki izniči, preusmeri ali pa oslabi IR snop ( mogoče obešen cd na ogledalu itd... ).
Cukanje... pojma nimam.

garac

Glede na ta, da so vse elektro problemi, a accu je ok?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;61158Glede na ta, da so vse elektro problemi, a accu je ok?

Pravi da je akumulator tudi nov.

miki65

Ja akumulator popolnoma nov cca 14dni. Na armaturi in okrog nje ter ogledalu pa nimam obešenega nič kovinskega razen zraven na sopotnikovi strani imam na senčniku majhnega plišastega delfinčka, ki je moj sopotnik že vrsto let (je pravi car me nikoli ne uči kako je potrebno voziti za razliko od moje žene:Red-Irate:).

pesjan

Jaz mam pa sledeči problem. Ne deluje mi števec za temperaturo. Zdaj pa nevem a je problem na števcu al na senzorju. Aja pa pri avtomobilu je bila menjana mašina in ta mašina ki je zdej notr je bla prej v enmu ax-u ki števca za temp. sploh ni imel ampak je imel samo lučko. Èudno se mi zdi ker kontakti so vsi povezani tako kot je treba. Kšna ideja?

deuche

Citat od: pesjan;89670Jaz mam pa sledeči problem. Ne deluje mi števec za temperaturo. Zdaj pa nevem a je problem na števcu al na senzorju. Aja pa pri avtomobilu je bila menjana mašina in ta mašina ki je zdej notr je bla prej v enmu ax-u ki števca za temp. sploh ni imel ampak je imel samo lučko. Èudno se mi zdi ker kontakti so vsi povezani tako kot je treba. Kšna ideja?

Nimam pojma o dotičnih avtih, vendar sklepam, da za prikaz temp. potrebuješ senzor temperature, za lučko pa samo termostikalo, ki gre v stik pri xy teperaturi in lučka zagori.

pesjan

Citat od: deuche;89673Nimam pojma o dotičnih avtih, vendar sklepam, da za prikaz temp. potrebuješ senzor temperature, za lučko pa samo termostikalo, ki gre v stik pri xy teperaturi in lučka zagori.

verjetno da res, sam mene zanima kaj in kje točno preverit kaj bi blo lahko narobe...