Kupujem Citroen C5 - vaše mnenje

Začel/a dule8, Oktober 31, 2009, 02:38:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dule8

Pozdravljeni vsi!
Sem pred odločitvijo ali naj kupim Citroena ali ne. Nameravam sicer kupiti C5 karavan diesel vendar bi bil zelo vesel splošnega mnenja o tem avtu od vas, ki ste že uporabniki takšnega avta. Ali je to avto, ki je povprečno pokvarljiv ali je nasploh drag za vzdrževanje, poraba itd... Res bi bil hvaležen za napotke in informacije saj jaz v povprečju menjam avto pribl. na 4 leta in bi rad kupil nekaj kar mi bo dobro služilo nadalnjih nekaj let. Kupil bi C5 letnik 03 oz. 04.Hvala vsem.:funny34d:

Gox

Pozdravljen na forumu,

glede na letnik gledaš C5-ko prve generacije. Na splošno je 2.0Hdi že preizkušen motor in nima nekih hudo velikih napak ... (ponavadi rad javlja kakšen "antipolution fault") O tem motorju ti bodo še lastniki povedali, saj jih je na forumu kar nekaj.

Na C5-ki break rad odpove tudi mehanizem za odpiranje zadnjega stekla. (na prtljažnih vratih) "Sprehodi" se preko tem o C5-ki na forumu, pa boš dobil idejo, kakšne težave imajo uporabniki z njim.

Sicer ne vem do koliko se lahko finančno "stegneš", mogoče bi pogledal še za C5-ko iz leta 2005, ko je že prenovljena verzija zunaj.

Dva primerka v priponki ...

Kaj več pa zveš še od lastnikov ...

Lp
Goran

garac

@dule, če boš malo pobrskal po forumu, boš o c5 našel toliko podatkov, da se boš sigurno lahko odločil za njegov nakup ali obratno.
Dobrodošel na forumu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dule8

dule8

Danes sem si vzel kar nekaj časa in po dolgem in po čez pregledoval ( 4 ure ) vse kar se tiče samega C5. Res daleč najbolj koristne informacije in napotki tako, da sem zelo zadovoljen glede mojega včerajšnjega vprašanja in mislim, da ste me prepričali o nakupu C5. V ponedeljek naj bi naredil ta korak. Poročam!

dvorjan

Super dule8, samo ne zaleti se v prvega, ki ga vidis. Poglej jih vsaj ene par, pa bos videl, v kakem stanju so. Prodajalci iz tujine k nam pripeljejo vse zivo, precej gnilih jajc ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Za dva prijatelja ičemo C5 faza 2 HDI.... Samo skopucala eno večjo od drugega... En iz šanije, drugi iz italije, tretji iz francije. Ko so bili stari 2 leti so imeli 120 000 kilometrov sedaj ko pa so 4 pa jih imajo 125 000 ali pa en celo 95 000 pa take... Katastrofa. Tile idijoti še bolj nižajo cene tem avtom. Naša zakonodaja pa samo še gledajo kje bi kaki davek gor nabili pa kje bi še dnar potegnili. Jebe se jim za ljudi pa to vseskup ko se jih itak napizduje v eno!

Gox

En zanimiv oglas pod oznako "novo" do sedaj 26 ogledov ... pa privat prodaja ...

Xandrej

Rabili smo fazo 2...

No enega zlatega smo našli. Raje z realnimi 170 000 ko pa z 300 000 prevrtenimi na 95 000...

dule8

Res da imam že ogledanega C5 pri av.hiši Real sem se danes odpravil na avto sejem v Ljubljani. Bil sem v velikem pričakovanju, da vidim nekaj C5 ki se prodajajo a na žalost ni bilo nobenga. Tudi nasploh ni bil danes dan za prodajo verjetno učinek praznika.
Glede tvojega nasveta"dvorjan", pa itak da ga upoštevam kajti kar nekaj sem jih že videl, ki so od vzunaj izgledali kot da so ravnokar pripeljani iz fabrike a pogled znotraj avta pa je spominjal na prevoz živine! In takšen avto ti prodajo celo v kakšnem AC.

parovelb

obvezno vzami preverjenega. naj se ti ne mudi, sploh zdaj ko se ne prodaja in kupuje nič. glih ki sem v fazi gum... komplet 16k je 200€ dražji od 15k (michelin primacy vs energy)

ko se enkrat okužiš s  hidravliko, ni poti nazaj ;)
vedno piha kontra.....

hadei

DULE....ponedeljek je mimo. Kaj si uredil?
[SIGPIC][/SIGPIC]

xdavid

Jaz imam c5 1.6 hdi 110 km. letnik 2005 čudovit avto odličen motor in neboš verjel zelo majhna poraba.Ga zelo priporočam.Pa še cene so kar normalne.Po enem letu vožnje sem ugotovil da iz hidravlike nebom več šel.

sine

Pozdravljeni, sem nov na forumu. Odločam se za nakup C5 1 generacije letnik 2001-2002, zanimivo pri teh vozilih je da so cene za isti avto razlikujejo za cca tretjino, se pravi dizel za 3500€ in isti letnik in oprema za 5000€. Na ogled sem šel k kar nekaj avto hiš, in mi je zanimivo da C5 2002l ima prevoženih 100000km, mislim halo? cena pa je okoli 5500€, naletel sem tudi na francoske avte....
skratka odločil sem se da vzamem rajši C5 z 200000+km za cca 4000€ pa je verjetno boljša kot pa tiste iz uvoza. Samo ne vem kakšen servis je treba pri teh km naredit, kaj bi bilo treba preventivno menjat, avto ima opravljene redne servise do sedaj.
lp

Ibanez RG

Ce ima vse redne servise opravljene nimas kaj skrbet. Se pravi, da je bil avto dobro vzdrzevan do sedaj. Jaz bi vzel takega seveda, ki ima potrjeno servisno knjizico o rednem vzdrzevanju. Na servisu dobro vedo kaj je treba zamenjat ob dolocenem stevilu prevozenih kilometrov.
Obrabo se da tko preverit, da v notranjosti vozila pogledas obrabo prestavne rocice, noznih stopalk in volana. Tko se nakako vidi na prvi pogled kolk je avto prevozu, a ne... :)
No dober nakup ti zelim! :BigThumbs:
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs: