kako prilepim oglas?

Začel/a dyfan, Oktober 24, 2009, 08:34:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Na desni strani tipkovnice: "PrtScr"

LP
Lep pozdrav!

Zeko124

Citat od: 2sv;60658katera tipka je to:take_picture:

Povsem zgornja vrstica na tipkovnici, 3. tipka z desne strani, potem pa ko to narediš, pojdi kar v slikarja, pa zalimaš i nshraniš, ter objaviš ;). Lp:Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

2sv

kam pa to shrane sem iskal pa nisem našel slike lp.

dyfan

@2sv,
ko pritisneš tipko "PrtScr", se vse, kar je tisti trenutek na ekranu, shrani kot slika v začasno odložišče (Clipboard).
To je kopiranje ekranske slike, tako kot bi v nekem dokumentu označil sliko ali tekst in izvedel ukaz Kopiraj/Copy (Ctrl+C).
Slika ostane v odložišču le tako dolgo, dokler ne izvedeš neko novo kopiranje - ker vsako novo kopiranje staro vsebino pobriše.

Torej, po pritisku "PrtScr" odpreš program Slikar (Paint) ali kak drug urejevalnik slik in izvedeš ukaz Prilepi/ Paste (Ctrl+V). Odpre se slika iz odložišča, ki jo nato shraniš na disk.
Èe želiš sliko še obrezati odvečnih robov, jo odpreš v urejevalniku slik (v Slikarju ni tako enostavno) in uporabiš ukaz Obreži (Crop).

LP
Lep pozdrav!

2sv

sem poskusil imam samo tipko ¡"prtsc" brez črke "r" pa sem poskusu pa ni ratalo a je možno da imam jaz to na kaki drugi tipki

Zeko124

Citat od: 2sv;60722sem poskusil imam samo tipko ¡"prtsc" brez črke "r" pa sem poskusu pa ni ratalo a je možno da imam jaz to na kaki drugi tipki

2sv, glej dyfan ti je vse lepo razložil pa bo poskušal malo poenostaviti. Tipka Prt Scr deluje isto kot tipka Ctrl+C, le da s to tipko dobesedno slikaš ekran. ko to narediš oddideš v program Slikar (paint), in pritisneš tipko Ctrl+V. Ko poskušaš zapreti slikarja, te avtomatsko vpraša, če želiš shraniti sliko, ti rečeš da ja, in jo shraniš kamor želiš... naložiš pa to sliko po istem postopku kot navadne slike...

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

2sv

sem poskusil z tipko "ctrl+c" in je ratalo  hvala za pojasnilo

Mike666

Citat od: Zeko124;607262sv, glej dyfan ti je vse lepo razložil pa bo poskušal malo poenostaviti. Tipka Prt Scr deluje isto kot tipka Ctrl+C, le da s to tipko dobesedno slikaš ekran. ko to narediš oddideš v program Slikar (paint), in pritisneš tipko Ctrl+V. Ko poskušaš zapreti slikarja, te avtomatsko vpraša, če želiš shraniti sliko, ti rečeš da ja, in jo shraniš kamor želiš... naložiš pa to sliko po istem postopku kot navadne slike...

Lp

Jaz pa mu dopovedujem in me nič ne boga. Kričim zraven on pa nič,ko da je gluh. Že v treh jezikih sem mu povedo pa nič. :argue1::BigThumbs:

Zeko124

Citat od: Mike666;60753Jaz pa mu dopovedujem in me nič ne boga. Kričim zraven on pa nič,ko da je gluh. Že v treh jezikih sem mu povedo pa nič. :argue1::BigThumbs:

E, je**ga, sem pač malo poenostavil, poskusi z arabščino :Hammer3:

Al pa mogoče ne razume štajersko :Hammer3:

www.keramika-genorio.si

2sv

razumem štajersko sam tipka"prt sc" zleda pr men ne dela sori če sem prej kompliciru pa lp.

Zeko124

Citat od: 2sv;60755razumem štajersko sam tipka"prt sc" zleda pr men ne dela sori če sem prej kompliciru pa lp.

Delat mora pri vseh, če ne pa vrzi tipkovnico beq pa novo nabavi, ne boš bankrotiral :Hammer3:

www.keramika-genorio.si

2sv

pol morem pa celi računalnik bek vržit ker mam prenosnika

Zeko124

Citat od: 2sv;60784pol morem pa celi računalnik bek vržit ker mam prenosnika

Hja nevem, delat bi moralo sigurno, če ne, pa tipko ven vzemi pa spucaj...

www.keramika-genorio.si