Utrgalo vijak na platišču

Začel/a kaka113, Oktober 23, 2009, 02:31:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kaka113

Pri demontaži platišča (spredaj) se je zlomil oziroma utrgal vijak za pritrditev platišča , zanima me , æe se lahko vozim s tremi vijaki na platišču , dokler ne zadeve popravim...
Ali je problem vijak izvrtat ? Ali je jeklen?

Prosim za kakšen nasvet..

Xandrej

Kak lahko vtrgate vijak mi nebo nikoli jasno pa soor jaz se z 3 nikakor nebi vozil okoli. :funny34d:

kaka113

Pri odtegovanju vijaka ni bilo treba veliko sile , ker je bil vijak verjetno že deformiran ali pa napokan...

Mike666

Ja zaenkrat se lahko voziš z tremi vijaki. Ampak lagano brez neke sile na gasu in bremzah.
Ja probaj privarit drug majnši vijak ne tega in ga probaj odvrtat. Malo več dela pa je pesto dol vzet pa v "šraufštok" pa probaj  z vrtanjem ker on gre itak skozi.
Maš še kako fotko da bi si lažje predstavljali situacijo.

tct

Nervozni vulkanizerji po pesku in vodi mečejo vijake, nato jih s 15kg ali več zategujejo. rezultat je zdaj tu. Elektro privariti drug vijak na staro steblo ali povrtati in z levosučnim orodjem za izvleko odviti vijak, v najslabšem primeru pa še avtogeno pogreti.

mirchi

To maš ti nekaj Japonskega.Je bolj simpl.Snameš disk,S kladivom izbiješ star vijak,greš na servis znamke avta in nato s privijanjem kolesa namestiš nov vijak in matico.To ni od saxoja.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Mike666

E zaj pa je druga slika ja. Tak ko ti je Mirchi napisal. Ker saxo ma vijake tu pa so matice. Pa še to čungalunga avto pa harakiri material.
Torej vzami disk po potrebi pesto dol izbij vijak idi po novega in matico zraven nazaj gor daš pa furaš dalje.

kaka113

Doma imam tudi saxo avto , ima ga žena , zato pa sem se obrnil na ta forum , avto pa je Hyundai matrix...

Mike666

Ni blema. Saj nima veze kaki avto maš. Glavno da si dobil odgovore. ko pa boš rešil zadevo pa boš že dal za pir. heheeh.