C6-ka naprodaj

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:19:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ci7

To slučajno ni vredno tok, jih bo hitr trg skuleru. Svašta

andraž

gule

2.2 motor ok, 3.0 HDI, pa bencinar 3.0 tudi. Odsvetujem 2.7 HDI.

andraž

A ni 2,2 s 170 KM slab, da so tisti z 205 KM bistveno boljši.

HidroThorax

Citat od: Ci7;252665To slučajno ni vredno tok, jih bo hitr trg skuleru. Svašta

Tolk sigurno ne, je pa kr vredna glede na to da je zadnji letnik... Kolk je pa po tvoje vredna? Recimo 2006 letnik so tud sam 3-5 k EUR vredne ane...

Citat od: gule;2526772.2 motor ok, 3.0 HDI, pa bencinar 3.0 tudi. Odsvetujem 2.7 HDI.

Zakaj pa? Kolikor sem gledal po UK forumih bi naj 2.7 bil bolj zanesljiv kot 3.0 HDI.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

gepl83

Ne vem kje si bral, vendar tale 2.7 je precej slabši od 3.0.

gule

Kakšen forum nekaj. Je naš mojster že fino število teh 2.7 repariral. Na višjih hitrostih se grejejo, pa cevi za antifriz napihuje...
Nekaj ih je bilo v P 607, nekaj pa v C6. Srečeval sem se tudi z Range Roverji z to mašino.
V mojih očeh tisti 2.2 sploh ni slaba izbira, glede na dostopnost delov, ter ročni menjalnik. Nasplošno je ta model, malo "oskubljen", kar paše za vzdrževanje.

Xandrej

Pri 2.7 bi naj bili problemi z pokanjem glav ampak pri določenih serijah samo ni pa nujno... Loterija v glavnem. Malo se ga mehaniki otepajo pa pravijo, da je slab ker je vse slabo dostopno... Pa da so deli malo dražji... Ja jebemumas saj je avto stal preko 60k din din... 2.2 ne paše v C6 po mojem mnenju... Seveda pa je nekomu čisto dovolj. Ampak že pri 2.7 bitrurbu sem vedno pogrešal včasih kakega konjiča več... Drugače pa 3.0 Hdi pa čip pa je zdravih 300 konjičkov pa je to to. Pol pa ja... :BigThumbs:

gule

Kot sem že napisal, motor je zelo zahteven, dostopnost je res nikakva, zato gre celi ven. To je kolosalno delo, ki
se ga večina servisov z razlogom otepa. Zamislite si samo dvigalo zasedeno z enim avtom več kot 10 dni.

Xandrej

Ja serviserji bi pa samo olje menjavali pa filtre pa še to ne naredijo vedno koliko je zadnje čase razvidno iz raznoraznih servisev na drugih forumih... Nekdo si je C6 kupil, iz razlogov ki jih pozna sam. Citroen za takrat 60 jujrev ko so ble C5 za 20 si res moral bit ljubitelj ali pa intuziast ali pa met zelo rad znamko se peljat udobno ali pa za poslovno rabo... To so avti ki se jih morajo serviserji veselit. Po navadi so avti bili na firme in to ni bilo debate koliko kaj stane samo, da je bilo vse v redu pa da se je človek lahko usedel pa se brez skrbi peljal 1000 km daleč pa nazaj... Moj bivši ima že zdaj nekaj več kilometrov kot takrat ko sem ga dal iz rok pa se na motorju ni delalo še čisto nič. olje pa filtri! Mislim, da mu je ventilator umr edino spredaj... Seveda ni ponaredka ... Oriðinale!

gule

Ja tako, da danes ena sirotinja, ki za rabljeni C6 odšteje cca. 4000-6000 eur, se bo zelo težko odločila, plačati za reparaturo motorja. Materijal in recimo 60-80 ur dela...he-he

HidroThorax

Da povzamemo, 2.7 je slab zato ker je drag za vzdrževat? Vsak motor ima svoje hibe vendar mislim da če sproti odpravljaš napake bo 2.7 lavfal in lavfal. Kolker se pogovarjam s Tonijem ni nikoli rekel, da je slab motor pa jih rihta okol 27 na svojem servisu tako, da je že marsikaj videl. Ob nakupu sem odkartal 1,8k za prvi servis, smo poštimal zavore, zadeve okoli motorja nekaj cevi za hidravliko in vodo ter še nekatere malenkosti in lavfa... Se pa strinjam, da vsaka stvar fino stane, recimo v marcu bom poleg rednega servisa še zamenjal T-člen na cevi za vodo na vrhu motorja ker malo rosi(cena plastičnega kosa je lepih 160 EUR)...Tako da če nekaj stane še ne pomeni takoj da je slabo...Pri vseh večjih motorjih je pa vedno problem z dostopnostjo.

Evo ena s preko 400 000 km prevoženih, škoda ko ni podnapisov...

https://www.youtube.com/watch?v=jZpduYGFZSs
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Citroenovc

Res je, ni rekel, da je slab motor. Je pa rekel, da ni enostaven z vidika dostopnosti in tudi z vidik določenih cen za kake specifične dele.
Me je lani že zelo mikal C6 V6 pa sem se tudi ob njegovem sugeriranju odločil, da zaenkrat še ne.
Drugače se pa strinjam s tem, kar si ti napisal.
Sam se bojim, da si med redkimi (tu), ki jim je jasno, da pač po nakupu odcolaš lahko še do nekaj kEur za en "preventivni" servis in imaš pol mir. Večina bi "raje" "kupi in tankaj" oz verjame v take pravljice ...
OK

LP
Primož

andraž

Ravno zaradi tega, ker ljudem ni jasno, da vzdrževanje takega motorja ni poceni, bodo C6 izginile iz cest. Vsaj velika večina. Marsikdo jo bo poceni kupil, potem pa ob prvem večjem problemu pustil stat za hišo...