Klimatska naprava

Začel/a ervo66, Oktober 19, 2009, 06:34:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ervo66

Živjo,mam eno vprašanje in upam da mi kdo lahko pomaga,
mam C4 16 16v vtr in me zanima ko vklopim avtomatsko klimatsko napravo se mi
ispiše A/C in spodaj AVTO je možno naštimat tako da je samo avto in brez A/C kot pri vseh ostalih avtomobilih drugačnih znamk?

NANI

Enako sem se spraševal tudi jaz ko sem dobil nov avto. Imam C4 picasso-ja. Tudi meni ne uspe oz. očitno se tega da narediti. "Auto" je očitno  možen le takrat ko je vklopljena klima. pri mojem starem avto (Opel astra) si lahko imel vkjlučen "AUTO" s klimo ali pa z "navadnim" hlajenjem oz. grejem. Pač tako je, ene znamke imajo nekaj, druge pa spet nekaj drugega.

ervo66

Verjetno bo kaj takega sam to je glupo narejeno,če je to tako
vse avte ki sem imel in mal povprašal nimajo tako.

garac

kaj pa o tem piše v navodilih?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ervo66

Citat od: garac;60354kaj pa o tem piše v navodilih?

Ja v navodilih ni nič napisano,
sem pa mislu da je spet kaka caha
kot naprimer zadnji brisalec,....

altair123

Meni na GP deluje klima nekako takole:
Pritisnem gumb AUTO in se mi izpiše A/C AUTO. Pritisnem še gumb A/C in mi izgineta napisa AUTO in A/C. Na zaslonu prav tako ni indikacije hitrosti ventilatorja. Ampak hitrost ventilatorja pa se mi, (vsaj izkušnja je taka) ko se zjutraj potniški prostor avta segreva, postopoma znižuje. Tako da tak način delovanja jaz razumem kot avtomatski brez uporabe A/C. To da ni napisa na displayu  me še najmanj moti, važno je da me v avtu ne zebe, pa da ni treba na roke skoz štelat hitrosti ventilatorja.

NANI

Citat od: altair123;60390Meni na GP deluje klima nekako takole:
Pritisnem gumb AUTO in se mi izpiše A/C AUTO. Pritisnem še gumb A/C in mi izgineta napisa AUTO in A/C. Na zaslonu prav tako ni indikacije hitrosti ventilatorja. Ampak hitrost ventilatorja pa se mi, (vsaj izkušnja je taka) ko se zjutraj potniški prostor avta segreva, postopoma znižuje. Tako da tak način delovanja jaz razumem kot avtomatski brez uporabe A/C. To da ni napisa na displayu  me še najmanj moti, važno je da me v avtu ne zebe, pa da ni treba na roke skoz štelat hitrosti ventilatorja.

jaz sem tudi to naredil, pa sploh nisem pomislil, da bi to bilo to, kar ti opisuješ, ker ni bilo tistega napisa "AUTO". Sedaj, ko sem prebral tvoje sporočilo, tudi jaz mislim da je to avtomatsko delovanje "navadnega ventilatorja".

ervo66

Aha,.... to pa nisem proval bom proval takoj danes pa jutri zjutraj pa da vidimo kako bo to delovalo,vseno pa hvala za pomoč.

merdzo

ksz

če izklopiš A/C sistem prezračevanja še vedno deluje v polavtomatskem načinu. Ni popolni AUTO, ker si mu prepovedal vklapljati kompresor klime. Tako dodatno hladiti ne bo več mogel. Vse ostale funkcije še vedno delujejo avtomatsko. Èe recimo usmeriš zrak v šipo, si to funkcijo fiksiral, hitrost ventilatorja pa se še vedno nastavlja avtomatsko. In tako naprej. Tako je pri vse avtih. Zdej, kje in kdaj piše AUTO ali A/C ja pa itak vseeno.

lp