P: Bunke za GS-a

Začel/a mezy, Oktober 18, 2009, 06:58:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mezy

Potreboval bi zadnji 2 bunki za GS-a. Ali mogoče kdo ve kje jih lahko naročim? lp

dani77si

obnova pri novaku ne pride v poštev?

mezy

obnova odpade oz raje vidim glede na ceno, ki ni pretirana, da se kupijo nove.

andraž

Pri vseh prodajalcih delov za stare Citroene v tujini jih dobiš. Originali so okoli 90 Eur, ponaredki pa okoli 35 Eur za kos.

mezy

ali kdo mogoče ve za kakšen konkreten kontakt? npr. tel. št, internetna stran, da bi mi bunke poslali po pošti v slo.

Mike666

superca13

Pozdravljen,

Prodam 2 popolnoma novi H. krogli za BX-zadaj. Sta enaki kot za GS-e, le namesto 35 bar ima 40 bar. Po besedah mojstra, ki takšne krogle polni že leta in leta, ni to nobene drame. Èe rabiš, 70 EUR za obe.

LP
Superca13

mezy

Malo sem skeptičen glede telih barov, poleg tega pa dobim za 70€ že 2 novi ''originalni'' bunki... vseeno pa hvala za ponudbo!

GSclub

mezy, če pogledaš tabele z bunkami in modeli citroenov, vidiš, da so nekatere od bx enake kot za gs. v enem letu bo itak spustila za teh 5 barov (prepričan sem, da še tak poznavalec citroenov med vožnjo ne občuti 5 barov razlike).
pa tudi znani serviser, ki polni bunke, Nemec, vedno napolni 5 barov več, kot je specificirano.

superca13

Tako kot pravi Tomaž...da ima 5 barov več, ni popolnoma nič narobe. Bolj pommebno je to, da imata obe enak ventil. Za 70 EUR boš težko dobil prave GS-ove, sploh če še upoštevaš, da boš jih verjetno moral naročit iz tujine (še poštnina pa to).
Kakor želiš, ponudba še vedno velja. Ti pa spustim ceno za 10 EUR, torej dobiš obe za 60 EUR :)

LP
Superca13

Lovro

Kolikor so meni razlagali, je zelo pomemben tudi premer dize na ustju krogle oz. pač luknjice, skozi katero se v in iz krogle pretaka olje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

sušo

Ja tko nekak je. Pritisk v bunki je vzmet, premer dize pa amortizer
Z g. Nemcem sva na naši Xantii mal zmodificirala ti dva parametra na mojo željo tko da je bil rezultat GS občutek pri vožnji s Xantio.

mezy

da malo obnovim temo...nov GS, isti problem ;) menjal bom zadnje bunke. Ima kdo slučajno kaj za prodat, drugače pa bi bil vesel kakšnega linka za naročilo in pa seveda če se je kaj spremenilo kam je najbolje pelat na filanje/menjavo. lp

garac

A novak-avtonova nima novih na zalogi?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mezy

klical novaka, lahko mi jih naročijo, vendar naročajo samo 1x na mesec in bi bunke prišle šele okrog 10. septembra...cena je pa 42€...zgleda bom moral kar počakat. razen seveda če jih naročim sam? se mi splača? lp