Citroen ali VW?

Začel/a Damc982, Oktober 16, 2009, 08:57:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Damc982

Ne vem če bo kdo vedel razliko ampak vseeno vprašam.
Zanima me kakšna je kaj razlika med citroenom C8, letnik 2004-05 in Touranom 2004, nagibam s k nakupu enega izmed teh avtomobilov do cene 10.000 eur.

Predvsem me zanima vzdrževanje teh avtomobilov, pokvarljivost, prednosti, slabosti, poraba.

Kolikor sem gledal se bolj nagibam k C8, letnik 2004-05, mi je bolj všeč, že zaradi drsnih vrat, bolj prostoren,... mal me je pa strah,. ker toliko govorijo da so ti modeli C8, peugeot 807, renault espace zelo pokvarljivi, da ne vem kaj vse crkuje.

Kakšna je kaj poraba C8 2.0 ali 2.2 HDI? Ali imajo C8 tempomat že serijsko, tako kot tourani?

Da pa ne bom toliko razglabljal vprašam na kratko, kaj bi nekdo od vas kupil od teh dveh modelov?

garac

vw touran, ali pa caddy life
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Qurba vsi avti crkujejov sloveniji VW pa Audi pa nič... ne moreš vrjet kak so ludi nori ej!!!

Lovro

Malo poglej forumske teme o C8, kakšne izkušnje imajo lastniki, mogoče se ti tudi kdo javi in pove izkušnje s C8. Èe se prav spomnim, je bolje, da vzameš C8 bolj zadnje letnike, ker prvi modeli so baje imeli težave z elektriko ali nekaj takega.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

poglej po temah o C8, večino napak je opisanih.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Glede na to, da boš kupil rabljenega, so napake verjetno že odpravljene. Oba avta sta dobra in oba avta sta pokvarljiva. Važno je kaj potrebuješ in kaj od avta pričakuješ.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

Mam kolega, ki je pred dvema letoma kupil Tourana letnik 2005, skoz nekaj popravlja. Na zadnje ko sem se pogovarjal z njim mu je odpovedal motorček za premikanje brisalcev in to v avstriji na avtocesti, pa še to srečo je mel, da je ravno takrat deževalo. Novi ga je prišel okoli 150 Eur.

Tak, da ko kopuješ rabljen avto ne glede na to katere znamke je se pač moreš sprijaznit z določenimi okvarami.

P.S.: Prej je pa mel golfa III 10 let, redni servisi, BREZ PROBLEMA
[SIGPIC][/SIGPIC]

dani77si

če na citroen forumu sprašuješ katerega ti valda lahko vsi priporočajo VW..
jest bi na tvojem mestu vzel C8, 807, ullyse, phedra..
več placa, več "duše", pa tut če kdaj pa kdaj kej crkne..
sej pr vsakemu..
aja, pol maš pa še espace, pa trajet (ki je baje zelo nepokvarljiv), pa kio..
izbire dosti, touran je pa daleč najmanjši od teh..

sl1

Citroen! Itak! Halo? Full boljši stroj za full manj keša kot VW.
Pojdi se pelat z enim pa z drugim, pa boš videl kakšen je feeling.

Jaz sem imel prej VW Golfa 4, sedaj imam pa Citroen Xsaro in ne zamenjam več nazaj, ker je vožnja čisto druga. Ko se sedaj kdaj peljem z Golfom 5 od staršev komaj čakam da pridemo tja kamor gremo da je vožnje čimprej konec, ker kar trpim ker je vse tako na trdo pa tudi materiali noter so slabši kot v 10 let stari Xsari - toliko sem se razvadil, sorry.

Koliko se kvari? Pa... Na vsakem avtu se kdaj kaj malo pokvari, sploh odkar imajo avti vse žive elektronske igračke. Pa Citroen ima tale the best forum, kjer lahko vse izveš, medtem ko VW-narji ti ne bodo povedali kaj vse jim je crknilo, ker so "preponosni".

Pa VW je full spustil kvaliteto - očetu na golfu nekaj ruži pod havbo pri določenih obratih in v pol leta še niso pogruntali kaj je narobe. Podn. Cena je pa čedalje bolj "premium". :))))

noone

Jaz bi veliko raje vzel C8. Aja, saj sem ga. :BigThumbs:

VW in ostale nemške znamke so mi že tako ali tako antipatične tako, da moje mnenje ni ravno merodajno.

Mi smo kupili C8 pred skoraj tremi leti. V garanciji smo imeli problem z motorjem, ker prej ni bil ustrezno vzdrževan (preskočil je zobati jermen). Od takrat naprej dela kot urca. Razen potrošnega materiala in ličarskih del :funny34d: nismo imeli nobenih stroškov.

Moraš pa vzeti v zakup, da pri rabljenem avtu pride marsikaj na vrsto za menjavo.

Aja, pa še nekaj. C8 je precej večji in za isti denar boš dobil precej več, ker nemške znamke iz meni nerazumljivih razlogov držijo visoke cene.

franci

C8 ali pa VW Touran NISTA v isti kategoriji, zato so primerjave vsaj zavajajoče, če ne že v celoti neprimerne. Sicer pa Citroen in VW spadata v isti razred, tako, da je ustrezna primerjava zgolj C8 ali VW Sharan. Niso pri VW še v premijskem razredu, čeprav imajo v lasti tudi ingolstadtski Audi!!! Tako, da izbiraš bolj med Nemcem in Francozom... Kar ti bolj ustreza-na istem si...

fdraga

Jaz sem spomladi imel enak problem. Nazadnje sem se odločil za Peugeot 807, ki je nak C8. Pri 807 imaš več rabljenih avtomobilov na izbiro. Ko sem ga kupil ni delalo nekaj elektrike. To so mi popravili še pod garancijo. Od takrat samo tankam in vozim. Pri teh avtomobilih moraš paziti, da vzameš dovolj močan motor (priporočam okoli 100kW), ker je avto težak (cca. 1900kg). Glede prostora in vožnja: zadovojen in mi ni žal, da sem ga kupil. Tako kot so že zapisali prehodniki tudi VW ni več tisto kar je bil, sicer pa pri vsakem avtomobilu se kdaj kaj pokvari.
LP

midi

hja lej tauran 04 ni fajn kupovat, ker je znana napaka z vstrajniki v motorju nov pride okol 800evrov v primeru da imaš dizel motor, električna stekla zadaj se ti lahko pokvarijo, saj so nosilci plastični in se radi polomjo potlej pa steklo pade dol. na 90000 moraš menjat jermena.
jaz sem tudi mislil kupiti taurana, potlej sem se pa odločil za citroen xsara picaso.
tauran l05 pride okol 12000evrov (za 10000 evrov imajo že 200000 km), picaso 06 pa slabih 10000evrov. s tem da so taurani skoraj vsi uvoženi, citroena sem dobil pa slovenskega s znano zgodovino in vso opremo razen gretja sedežev. na piccasoju bom menjal jermen pri 130000km, čeprav piše v servisni na 160000km.

malce preglej tudi vw forum in boš videl kolko težav imajo

dvorjan

Tourani 04 in 05 so polom, kup napak. Poglej se nemske forume, bos videl, kaj vse te lahko doleti. Se dojcerji sami ne morejo verjeti, kaj so sestavili. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ris

Jaz imam rabljeni C8, dela brezhibno. Sicer pa avta nista primerljiva. C8 se primerja s VW sharan, VW touran je pa primerljiv s C8 grand picasso.

Prej sem imel dolga leta star, rabljen renault scenic, ki je po nemških statistikah eden najbolj zanič avtov. Meni je delal brezhibno ... Skratka, vsak avto je lahko dober ali slab, veliko je odvisno od znanja tvojega mehanika in tvoje (ne)škrtosti pri servisih.