Problem z vžiganjem C4 2.0 hdi

Začel/a frk, Oktober 13, 2009, 10:32:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frk

pozdravljeni

mam malo težavico. avto mi na vsake toliko časa noče vžgat. govora je o c4 2.0 hdi. zamenjal sem že pumpico za odzračevanje in zamenjal akumolator (dobro aku bi itak mogo menjat). za lažjo prestavo, zasukam ključ in se avto muči da bi vžgal, vendar ne. počakam kake pol minute in potem vžge. pogovarjal sem se že  z opokojenim mehanikom in mi je rekel, da po vsej verjetnosti pade pritisk nafte.

kakšne ideje, kaj bi lahko bilo krivo oz. kako bi lahko to napako saniral?

lp

frk

garac

kot si že sam napisal, nekje najbrž potegne zrak in nafta dol pade, sistem dovoda nafte ne tesni 100%. Pri starih dizlih je bila to ponavadi pumpica na filtru purflux
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

frk

nerad bi peljal avto na servis zato ker mi bojo zamenjali pol motorja in v najslabšem primeru bo še vedno vse isto :Red-Irate:

je že mel kdo takšen problem?

Xandrej

Daj no teh HDI 2.0 motorjev je zunaj mljone idi do servisa pa poišči pravega človeka pa ti bo povedal v čem je hec...

grozny

na peugeotu od pupe je puščala cevka, ki je med ročno pumpico in filtrom nafte.
slučajno ugotovljeno.

problem je v tem, da je lahko luknjica na kateri koli cevki, ki gre od rezervoarja do pumpe.

piši kako si rešu.
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

frk

Citat od: Xandrej;60169Daj no teh HDI 2.0 motorjev je zunaj mljone idi do servisa pa poišči pravega človeka pa ti bo povedal v čem je hec...

sem že bil na servisu in odgovor je bil da edino kaj lahko naredijo je, da mi zamenjajo neko ohišje, ker drugo on tud ne ve kaj bi lahko blo krivo.. skrošek cca 150€

vem da je teh motorjev malo morje, zato pa sprašujem če mi ve kdo kaj več povedat..

garac

ohišje? kakšno? Naftnega filtra al česa?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

frk

Citat od: garac;60191ohišje? kakšno? Naftnega filtra al česa?

mislim da je to ohišje naftnega filtra ja. skratka tisto ohišje v katerega pride na eni strani tista ročna pumpica in so vse cevi priterjena na takšne "hitre" priključke..

Xandrej

frk

Citat od: Xandrej;60194Kje si bil?

avto city

grozny

Citat od: frk;60192mislim da je to ohišje naftnega filtra ja. skratka tisto ohišje v katerega pride na eni strani tista ročna pumpica in so vse cevi priterjena na takšne "hitre" priključke..

naj pogleda cavko ki je med pumpico in filtrom
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Xandrej

Citat od: frk;60199avto city

Si kaj plačal? Idi še na PLUS vpršat. Èe na pa nazaj na avto City pa zahtevaj MAtjaža! Naj on pogleda!

frk

Citat od: Xandrej;60202Si kaj plačal? Idi še na PLUS vpršat. Èe na pa nazaj na avto City pa zahtevaj MAtjaža! Naj on pogleda!

plačal sem takrat, ko so mi zamenjali ročno pumpico + vse tiste cevke(ker se kao dobi samo v kompletu). ker ni blo nič drugače sem šel nazaj in so mi potem rekli, da lahko še samo tisto ohišje zamenjajo..

grem zaj 1x še na plus vprašat ja..

frk

Citat od: grozny;60200naj pogleda cavko ki je med pumpico in filtrom

vse te cevi in ročno pumpico so mi že zamenjali..