Nov Pablo

Začel/a NANI, Oktober 11, 2009, 09:34:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NANI

No pa smo ga tudi mi končno dobili - pablota. :emot112: Je HDI 2.0 z 138 km in robotiziranim menjalnikom,  bele barve (barno izbrala žena). Najprej sem bil to te bavrve skeptičen, sedaj pa mi je zelo všeč. Ima opremo dynamique - pogrešam edino senzorje spredaj, ampak se bomo že navadili. avto sem kupil pri Koscu v Ljubljani, kjer so mi ob predaji vozila vse razložili. Vendar mi nekaj ni jasno.na pokrovu motroja je napisano HDI 16. Kaj ta oznaka pomeni? prodajalec mi je povedal da je to oznaka za dizelaša z 16 ventili.  A to res to pomeni? Nekje sme zasledil da ima 2.0 motor 8 valjev?
v holomogaciji imama le eno dimenzijo gum in sicer 215/55 R 16 z hitrostno oznako V. Kako to da so mi dali le eno dimenzijo? Kolega ki ima HDI 110 pa ima tri. še celo 15 colske. A lahko dam gor zimske gume z hitrostno oznako H?

Hvala za odgovore.

Gox

Pozdravljen,

čestitke za nakup in srečno vožnjo.

Oznaka HDi16 na pokrovu motorja, označuje da gre za 16 ventilskega dizla, ki pa ima seveda 4 cilindre (valje).

Glede hitrostne oznake na gumi ... ne vem če so tako pikolovski, vendar mislim da če je dimenzija enaka ne bi smelo biti problemov.

Kako je pa z vpisom še kakšne dimenzije v homologacijo, pa ti bodo povedali drugi člani, ki imajo več izkušenj na tem področju. (@Xandrej ...)

Mogoče pa imaš samo eno dimezijo, ker ti manjša feltna ne gre gor ... 2.0Hdi ima večje zavorne diske spredaj. (kolega je na C4 2.0Hdi imel težavo, ker je dobil rezervno gumo od drugega modela, ki pa je ni bilo mogoče natakniti na prednja kolesa, prav zaradi zavor)

Lp
Goran

dvorjan

Manj kot 16'' ne bos dobil gor ze zaradi navedenega razloga - velikosti zavornih diskov in celjusti spredaj. Ja, jebat ga, 215/55/16 ni ravno najbolj ugodna dimenzija za nakup, ni pa spet neki bav-bav. Glede hitrostnega razreda pa se pozimi bp vozis z gumami, ki imajo H oznako, ti noben ne bo tezil zaradi tega, se policaji in zavarovalnica ne. Itak Pablo ne gre niti 210 km/h, za kolikor je H-razred potrjen ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Samo dimenzijo gum ne moreš vpisati v homolomo kartonček. Vpisuješ načeloma felne in ti tisto dimenzijo gume dodatno vpišejo:

Dovoljena platišča (tralala) z gumami (tralala)...  Le z litimi platišči in z TUV platišč. Samo dimenzij gum ne vpisujejo.

NANI

A JE ŽE KDO NAMONTIRAL NA PABLOTA ZAVESICE PRI GUMAH? A SE SPLAÈA TO NAREDIT, KER NE VEM KAKO JE POL AVTO VIDET.

klemen65

Citat od: NANI;60219A JE ŽE KDO NAMONTIRAL NA PABLOTA ZAVESICE PRI GUMAH? A SE SPLAÈA TO NAREDIT, KER NE VEM KAKO JE POL AVTO VIDET.

Meni so jih na servisu odsvetovali saj so rekli da pridejo zelo nizko in bi lahko kje podrzal z njimi.

aygo

Citat od: NANI;59938No pa smo ga tudi mi končno dobili - pablota. :emot112: Je HDI 2.0 z 138 km in robotiziranim menjalnikom,  bele barve (barno izbrala žena). Najprej sem bil to te bavrve skeptičen, sedaj pa mi je zelo všeč. Ima opremo dynamique - pogrešam edino senzorje spredaj, ampak se bomo že navadili. avto sem kupil pri Koscu v Ljubljani, kjer so mi ob predaji vozila vse razložili. Vendar mi nekaj ni jasno.na pokrovu motroja je napisano HDI 16. Kaj ta oznaka pomeni? prodajalec mi je povedal da je to oznaka za dizelaša z 16 ventili.  A to res to pomeni? Nekje sme zasledil da ima 2.0 motor 8 valjev?
v holomogaciji imama le eno dimenzijo gum in sicer 215/55 R 16 z hitrostno oznako V. Kako to da so mi dali le eno dimenzijo? Kolega ki ima HDI 110 pa ima tri. še celo 15 colske. A lahko dam gor zimske gume z hitrostno oznako H?

Hvala za odgovore.

Srečno vožnjo. Še eno vprašanje, od kdaj Kosec prodaja Citroene?
[SIGPIC][/SIGPIC]

NANI

Citat od: aygo;60233Srečno vožnjo. Še eno vprašanje, od kdaj Kosec prodaja Citroene?

EJ, SEM SE ZATIPKU. :Hammer3: KUPU SEM GA PRI TROBCU, NE KOSCU. PREJŠNJI AVTO  SEM KUPU PR KOSCU.SORI, SORI. SEJ SE BOM NAVADU, DA IMAM SEDAJ CITROENA.

Xandrej

Kaj ti je caps lock zaskočil madona?

To je ta tipka:

hadei

Srečno in varno vožnjo!
[SIGPIC][/SIGPIC]