XM na internetu

Začel/a Veloce, September 17, 2009, 05:45:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deuche

Citat od: mirchi;107795Evo primerjava trznih razmer. Golf,vectra,mondeo pa xm istega letnika. Vsi so skor drazji. Pa ce jih gremo primerjat. Cena novega,oprema razred. Pa za ostale noben ne joce da so dragi. Pol pa ti meni trzne razmere. Ne ne je..t.

Vem da sem ljubitelj xm-a sam to je pa povedano cisto ekonomsko.ce ne das 500 za xm-a si pa kupi golfa za jurja. Pa vsak loleu ti ga zna sraufat.

Mirči to sedaj malo mimo sekaš. Pri vseh znamkah najbolj luksuzni modeli najbolj zgubljajo. V končni fazi si bo vsak, ki racijonalno razmišlja raje kupil golfa, vectro ali pa mondejota, ker se bo s tem izognil precej drugim izdatkom in problemom, ki so povezani z XMi, CXi in podobnimi inžinirskimi orgazmi. To pa posledično formira ceno na trgu rabljenih avtomobilov.

Lovro

Ljudje se še vedno malo bojijo "hidravličnih" citroenov (slabo vzdrževanih tudi upravičeno), zato je po mojem tudi cena bolj švoh v primerjavi z "zanesljivimi" nemci.

Mene še sedaj kdo vpraša, kako je s hidravliko, ko mu povem, da vozim citroena.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

mirchi

@deuche namerno sem vzel te avte. Ce pogledas Mercesa E ali S,kako Omego,Scorpiov tak skor ni vec,Passat,A6 in ostali so pa cenovno nekje 1:4. Pa so dejansko toliko vec vredni? Mercedes verjetno res,za ostale pa mocno dvomim.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Lovro

Večina slovencev bo še vedno raje kupila starega passata ali audija, kot pa hidravličnega citroena. Ker je posledično povpraševanje po passatih in audijih večje, je lahko višja tudi cena.

To je moje mnenje.
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gigo

Jojjj kako me boli glava od te teme. Grem po nalgesin in liter lhm-a ;)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Lovro

Citat od: gigo;107809... in liter lhm-a ;)

Pa na wc, ker boš verjetno posledično bolj tekoče kakal...
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

Veloce

ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

jospo

Citat od: fizika;107737Uredu je fantje, sigurno bi za xm-a nekej odštel, samo govorim o realnih cenah. Pa še to, lansko leto sem si sposodil 900 eur da sem kupil Xantio l.99, super oprema(gretje sedežel, pralnik žarometov...) vse je štimal,čez približno 2 meseca in pol pa se je pokazala pradajalčeva iskrenost in mi je začel puščat vodo iz nekje pri kolikor sem sam pogledal z notranjosti motorja, tm kjer je že mikro jermen...samo toliko, koliko te že tukaj nategnejo...

Se opravičujem ker tako pozno pišem, vendar že dolgo nisem bil na tem forumu, odkar nisem več lastnik Citroena. Imam pa par zadev za povedati v zvezi z zgornjimi besedami, ki jih je fizika napisal.
Prvo dejstvo je, da si fizika kupil Xantio od mene, za ceno 850 eur. Ko sem ti jo prodal sem ti povedal da je že meni enkrat spustila vodo pri mikro jermenu, vendar jaz sem samo vodo dolil ter prezračil sistem in ni bilo nobenega problema naprej.Povedal sem ti tudi, da je veliki servis bil naret na 140t km samo da smo noter dali kopije in ne originale in da je možno da je vodo spustila vodna pumpa.Povedal sem ti tudi 100 krat da če misliš avto obdržati, naj ga čim prej odpelješ mehaniku, da pogledata zakaj je spustila vodo.Za vsak slučaj sem ti tudi poleg vsega v avto dal 5l vode če bi se slučajno med vožnjo to ponovilo. Tako da je naš fizika bil z to napako seznanjen ko je avto kupil, tako da ga lepo prosim naj ne govori da sem koga nategil, sem bil korekten in posten do njega. Nisem pa jaz kriv da ti nisi 2 in pol meseca sposoben avtomobila odpeljati do mehanika, da bi skupaj pogledala vzrok spusta vode. Tudi nisem kriv da, ko ti je vode zmanjkalo v sistemu in se ti je prizgala luč za vodo ter narastla temp. vode na maximum nisi ustavil vozila, namreč si nadaljeval vožnjo tako da ti je pregrelo mašino in skrivilo glavo na motorju.
Kar se ti je na žalost zgodilo ti po eni strani tudi privoščim, ker zgleda ne poznaš pregovora pokrise kolikor si dolg, to pomeni da si privošči avtomobil ki ga boš lahko vzdrževal. Ne pa da daš celoten denar za avto, neostane ti pa za bencin, zavarovanje, gume ter servise.
Zanima me zakaj se tu na forumu lažeš in nisi povedal po resnici kot se je res zgodilo, sicer pa lažeš se drugimi in kot kaže tudi samemu sebi, mogoče ti je zato kaj lažje.

fizika

Ja lep pozdrav, no vse lepo in prav si povedal kot sva govorila na samem kraju ob nakupu. Ta avto je bil dober dokler je bil, intno niste bili ravno nežni s tem citroenom,omenjal si puščanje vode pri rezervoarju za tekočino brisalcev...avta nikakor nisem teral z rdečo lučko, in je šel čez dva dni, (ko se je to zgodilo je bil vikend),v ponedeljek k zelo dobro poznanemu in kvalitetnemu mehaniku citroenov v Lj. kjer mi je zelo odsvetoval nadaljno uporabo tega avta, da bo popravilo verjetno preseglo ceno avta, da zakaj kupujem brez prisotnosti mehanika, da so lahko prevrteni števci, da bo treba pogledat glavo, bate....nakar sem se po tem pogovoru sam odločil da mu avto odstopim. To je vse, o takem nakupu pa čist iskreno priznam da bi vsak pomislil na nateg in je bila tudi moja reakcija morda pretirana, obenem pa tudi normalna...

fizika

ko sem ga malo sam pregledal(v detalje ) sem videl in našel kup blata in umazanije, tako da sem predvideval da s tem citroenom niste bili ravno nežni...tudi drugi so bili enakega mnenja...

mezy

da malo prekinem tole vašo debato :) potrebujem winterwagen in tole se mi zdi cenovno zelo ugodno  http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5210760&show=1  Zanimajo me samo vaše izkušnje s to mašino in če slučajno kdo avto pozna osebno... se pa dobro zavedam da za dobrega jurja € težko dobim super HM-a, tako da sem temu primerno tudi zahteven :) hvala za pomoč! :BigThumbs:

zalarsim

Če smem pripomnat k temu Xm-u je za moje pojme predrag ...mislim pa da ga ima en švercer nad Hrastnikom (sej po slikah sodeč je to ta"sma enkrat hotla neki barantat sem skor dobil za krš u iber krš pol sem se pa zbudil :d"in ta človek kolker sem sledil tudi po drugih oglasih ni imel nikoli kj zlo dobrga še najmanj pa ugodnega)tako da dvomim da je to pametn avto za ta denar"ampak to je samo moje mnenje"

andraž

Jospo in Fizika, govorita ravno tako kot v naši politiki. O isti stvari zelo različno... Odločita se samo še kdo je opozicija in kdo vladajoča stranka...

Tiki

Èe se ne motim je tegale XMa sestavil možakar ki je kupil mojega TD12 za dele... Je pa iz okolice Zreč če se prav spomnim... Saj se je pred kratkim prodajal za eno podobno ceno pa še pisalo je da zraven doda še skoraj vse dele od še enega XM... Èe je bil avto dobro porihtan bi lahko naredil še kak Km. kajne? Drugače pa ima pa mogoče @mirchi kaj na lagerju?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

pehorunkl

Citat od: andraž;111240Jospo in Fizika, govorita ravno tako kot v naši politiki. O isti stvari zelo različno... Odločita se samo še kdo je opozicija in kdo vladajoča stranka...

hehehehe, ta je dobra.....

Razlika je samo v tem, da sta tukaj oba res nekaj naredila! Eden je prodal, drugi pa kupil. Èe to ni uspeh!!!
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys