FAF v Citroavtu Sežana

Začel/a gigo, September 16, 2009, 07:57:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinotoc

Citat od: north;126424Èudno da ga niso dal v tehniški muzej Bistra

Ma ja! Da ga dajo v depo, da ga nihče niti ne vidi in da umira ... eh, tudi muzej ni rešitev. Pa kakšna SLO tehniška dediščina je sploh en FAF? Za moje pojme ima Smrtnikov mehari večjo vrednost!
Edina vrednos je v redkosti, zato paše v ene roke da vozi in da se ga čuva, kolikor se le da!
Glede vzdrževanja je Janez napisal kako in kaj in Vojko če veš da nima gumic, vzemi prosim 3 komplete in jim jih zmontiraj. Ob prvi nabavi delov ti jih vrnem.
A je sploh kdo kontaktiral z ljudmi iz tega športnega centra?
Se pa enkrat 100% strinjam z Andrejem. Kdo od nas ima toliko keša, da ga kupi? Jaz ne. Vsaka stvar ima svojo ceno. Dajte ponudbo občini Sežana!
LP in resno mislim!
Vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Zeko124

Ja, en sam ne naredi nič... Kupno moč ima cel klub skupaj. zataknilo pa se bo pri lastništvu :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

vinotoc

Zeko, FAF stane toliko cirka, da od 100 do 150 članov mora dati 100,00€. Ja toliko je ta reč na trgu :(

Zeko124

Citat od: vinotoc;126678Zeko, FAF stane toliko cirka, da od 100 do 150 članov mora dati 100,00€. Ja toliko je ta reč na trgu :(

Pa saj to pravim.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

vinotoc

Citat od: Zeko124;126691Pa saj to pravim.

saj prevod mojega posta je: Raje luknja v koleno, kot da dam denar za nekaj, kar ni moje.

amipick

Vinotoč-je bilo že cel kup ljudi pri njih,še ko je bil parkiran pri gasilcih,pa ne slišijo na tisto uho.
Kot sem rekel,prav je,da se ga uporablja,samo ne vem kdo ga bo "čuval".
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

vinotoc

amipick

Evo,konec,vsaj trenutno,zgodbe okoli FAFkota iz sežane.
Avto je prodan,ostaja na krasu,bolj točno v sežani.
Sedanji lastnik je izvedel celo zgodovino tega plehnatega meharija;
kot enega in edinega so ga uvozili iz portugala,za Cimos,da bi jih naši delali za vojsko.Na predstavitev je prišel sam vrh jugo armije,kjer pa pokazano ni poželo uspeha,in je revček definitivno ostal sam.
Da ga ne bi vojska uporabila kot tarčo na strelskih vajah,so ga iz cimosa hitro prepisali na sežansko občino za civilno zaščito.Prebarvan v rdeče v avtohiši na Drenovem griču,pri merlaku!
Nato založen v gasilskem skladišču do prihoda znanega spačkarja ki ga je osvobodil in vrnil na dnevno svetlobo.Reprezentančno vozilo z 7500km,prepisan na TIC Sežana,kjer so mladci zlorabljali in z njim naredili še cca 5000km,torej seštevek 12000inšenekaj km.
Sedanji lastnik ga želi vrniti v vojaške barve,avto se ne bo razstavljal v prafaktorje,samo barvanje v jna zeleno in deležen bo dobrega servisa,saj je vozilo kot novo.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Čojko

Lepa zgodovina. In ravno zaradi nje ga jaz osebno ne bi še enkrat barval.

1960

Citat od: amipick;254909Evo,konec,vsaj trenutno,zgodbe okoli FAFkota iz sežane.
Avto je prodan,ostaja na krasu,bolj točno v sežani.
Sedanji lastnik je izvedel celo zgodovino tega plehnatega meharija;
kot enega in edinega so ga uvozili iz portugala,za Cimos,da bi jih naši delali za vojsko.Na predstavitev je prišel sam vrh jugo armije,kjer pa pokazano ni poželo uspeha,in je revček definitivno ostal sam.
Da ga ne bi vojska uporabila kot tarčo na strelskih vajah,so ga iz cimosa hitro prepisali na sežansko občino za civilno zaščito.Prebarvan v rdeče v avtohiši na Drenovem griču,pri merlaku!
Nato založen v gasilskem skladišču do prihoda znanega spačkarja ki ga je osvobodil in vrnil na dnevno svetlobo.Reprezentančno vozilo z 7500km,prepisan na TIC Sežana,kjer so mladci zlorabljali in z njim naredili še cca 5000km,torej seštevek 12000inšenekaj km.
Sedanji lastnik ga želi vrniti v vojaške barve,avto se ne bo razstavljal v prafaktorje,samo barvanje v jna zeleno in deležen bo dobrega servisa,saj je vozilo kot novo.

"baba rekla, baba vidla" ... Zgodovina tega Fafa jej čisto drugačna kot je tule napisano...

Najprej... Bila sta dva, še vedno sta dva, tale je bil na sejmih po celi Jugi od 1980 do 1982. Dražba je bila leta 1985 in tale se ni prodal, oni drugi ja. Kdor je v Cimosu med malco imel pet minut cajta je ta avto drkal po placu okol tovarne. Avto je bil orng razbit še v času Juge. Pobarvan in pošvasan na brzino "sam da šef ne vidi"... mašina je cela razbita in v olivni barvi. Tisto okol JNA vrha blabla je bilo prej, v sedemdesetih okoli 74 - 75. Avto je ob popravilu dobil Saturnus prednje luči in žmigavce od IMV (isto Saturnus), predni odbijač so na brzino skrivili iz železja  kar se je našlo pa da zgleda ... "da šef ne vidi". Avto je bil pozabljen do jebene osamosvojitve pol pa so ga skipali gasilcem v sežano . Streha, paltno ni  več original je "kr neki" in vrata so tudi po špenglarsko narejena... original je cevni okvir in vojaško platno napeto preko.... bilo nekad...
 Èe so ga res ofarbali (bolj polili) pri Merlaku potem... svaka čast, totim ne dam prebarvat niti žleba za bajto. Ker, kak je ta avto prebarvan v rdečo ni za nikamor... celo rdeča je barvana preko nalepke 4 X 4 ... da ne govorim o oni mašini , ki je itak špricjena mimo v smb, zdaj še pa v rudečo. Tisti od SVS sodni cenilec, kije naredil cenitev v to ceno... da ga s kolom po glavi vsekaš... Najbolj očitna neumnost ka rje napisal je , da je bil avto "bž barve" ker se to vidi ko je nalepka od "onih biciklistov " dol padla pa je spodaj bež... Ma ja ... Merlak (če je on barval) je tolk slabo ofarbal da je nalepka dol potegnla barvo do špric kita...

Res je, da je Pubi ko je služu civilni vojaški rok ta avto nekak našu... to je pa edin res...

Avto je v slabem stanju... ne slabem, v zelo slabem. Celo prednja stena pod pedali je sprhnela in motor ne deluje, menjalnik škripa, povezave os ... ot da jih ni. Ročka od smerokazev je komplet od FAP-a, manšete od polosovin od Golf 1 in mečejo mast po  haubi, itd... groza ko vidiš... , če se na bo demontiral se ne bo zrihtal. Ta gospod , ki je kupil avto ne ve kaj veliko o njem in ga je iz inata preplačal. Je bolj, da se ohrani naša , domača zgodovina avtomobilizma, kar je prav in redkost v Citro sveu Slovenije (pa četudi preko vseh realnih cen) . Èe se bo s takimi dezinformacijami, kot je zgoraj napisano  srečeval , ne bo od vsega skupaj nič ostalo...

Aja... Ja, imam vso to zgodovino o tem avtu (pa onem drugem tud) , "lično u osobnom vlasništvu"...

Mene osebno več kot to, da sem ga uspel videt in "prečekirat" osebno.. ne zanima. Tak da, če želite avtu dobro in seveda tudi lastniku mu dajte vi , ki ste pri koritu (Sežana očitno) moj naslov in telefonsko številko 041511626... da bo lahko poklical in izvedel več o tem kar je kupil. Vem pa, da je bilo veliko političnih spletk okoli avta. Èe se ne bi zamenjal župan in politična opcija v Sežani bi avto bil na Štajrskem za kakšnih 6000 € koliko je vreden v tem stanju že lani in bi zdaj po enem letu že bil urejen v original stanje.

aja... Ni bil SMB barve. kdor od vas mladcev pa je bil v vojski (ne pri tabornikih)? SMB pomeni "sivo maslinasta boja"... luba duša, avto so pobarvali na Portugalskem v portugalske vojaške barve...

amipick

Se opravičujem,da širim dezinformacije,tako mi je bilo povedano,osebno z tem vozilom nimam nič,samo pogledat sem ga šel.
Ne bom več,obljubim.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

E mogoce sta pa to dva razlicna?
Ce je en isti, je torej resnica samo ena. Amipick, od**** haha. No ja, saj se kaj vidimo pa kaksno recemo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Ne razumem zakaj toliko praha okrog fafa...ni ne slovenski,ni bil narejen v sloveniji nič...pač kupljen v jugoslaviji...skoraj isto kot bi si zdaj enega privleko.
Nikoli nisem razumel zakaj je zgodba okrog nekega vozila bolj pomembna kot samo vozilo.
Za mene je smrtnik večja rariteta kot faf...to je že vinotoč napisal.
Avto z 12000km je iz tehničnega vidika nov...pa kaj se je kdo vozil z njim pa nabijal km sploh nima veze...tako kot nikjer nisem zasledil da bi kdo omenjal smb bojo...
Pobarvan je pa bil v 80 in za tiste čase je pač bil tako kot je, tudi cimos je farbal avte za en kurac, pa je nove prodajal. Za moje pojme irelevantno,sploh ker bo na novo pobarvan.

Verjamem pa da bi ti Janez raje videl da bi ga Štuber kupil,pa da bo bil delno na obnovi v tvoji delavnici, kar je popolnoma razumljivo.

Ampak če gledamo na stvar objektivno in nasploh kakor je 4x4 mehanika zakomplicirana,sploh prenosi, menjalnik,reduktor itd,ki si omenil da je nekaj v okvari.

Se pa poraja potem neodvisnemu opazovalcu,kdo je tu potem sposoben s tontehniko rokovat.
Sam bi recimo krepko premislil,pa so mi menjalniki in prenosi od 2cv tehnike znani do detajla,pa se tu ne bi raje spuščal.

Da zaključim,spet govorim za sebe če je že mi je vseeno kje je pristal, samo da je v Sloveniji. Glede na to da je skoraj celo življenje preživel na Krasu,je mogoče prav da tam tudi ostane. Nič tudi ne bi imel proti če bi bil pri nas, da se razume.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Citat od: 1960;254979"baba rekla, baba vidla" ... Zgodovina tega Fafa jej čisto drugačna kot je tule napisano...

Najprej... Bila sta dva, še vedno sta dva, tale je bil na sejmih po celi Jugi od 1980 do 1982. Dražba je bila leta 1985 in tale se ni prodal, oni drugi ja. Kdor je v Cimosu med malco imel pet minut cajta je ta avto drkal po placu okol tovarne. Avto je bil orng razbit še v času Juge. Pobarvan in pošvasan na brzino "sam da šef ne vidi"... mašina je cela razbita in v olivni barvi. Tisto okol JNA vrha blabla je bilo prej, v sedemdesetih okoli 74 - 75. Avto je ob popravilu dobil Saturnus prednje luči in žmigavce od IMV (isto Saturnus), predni odbijač so na brzino skrivili iz železja  kar se je našlo pa da zgleda ... "da šef ne vidi". Avto je bil pozabljen do jebene osamosvojitve pol pa so ga skipali gasilcem v sežano . Streha, paltno ni  več original je "kr neki" in vrata so tudi po špenglarsko narejena... original je cevni okvir in vojaško platno napeto preko.... bilo nekad...
 Èe so ga res ofarbali (bolj polili) pri Merlaku potem... svaka čast, totim ne dam prebarvat niti žleba za bajto. Ker, kak je ta avto prebarvan v rdečo ni za nikamor... celo rdeča je barvana preko nalepke 4 X 4 ... da ne govorim o oni mašini , ki je itak špricjena mimo v smb, zdaj še pa v rudečo. Tisti od SVS sodni cenilec, kije naredil cenitev v to ceno... da ga s kolom po glavi vsekaš... Najbolj očitna neumnost ka rje napisal je , da je bil avto "bž barve" ker se to vidi ko je nalepka od "onih biciklistov " dol padla pa je spodaj bež... Ma ja ... Merlak (če je on barval) je tolk slabo ofarbal da je nalepka dol potegnla barvo do špric kita...

Res je, da je Pubi ko je služu civilni vojaški rok ta avto nekak našu... to je pa edin res...

Avto je v slabem stanju... ne slabem, v zelo slabem. Celo prednja stena pod pedali je sprhnela in motor ne deluje, menjalnik škripa, povezave os ... ot da jih ni. Ročka od smerokazev je komplet od FAP-a, manšete od polosovin od Golf 1 in mečejo mast po  haubi, itd... groza ko vidiš... , če se na bo demontiral se ne bo zrihtal. Ta gospod , ki je kupil avto ne ve kaj veliko o njem in ga je iz inata preplačal. Je bolj, da se ohrani naša , domača zgodovina avtomobilizma, kar je prav in redkost v Citro sveu Slovenije (pa četudi preko vseh realnih cen) . Èe se bo s takimi dezinformacijami, kot je zgoraj napisano  srečeval , ne bo od vsega skupaj nič ostalo...

Aja... Ja, imam vso to zgodovino o tem avtu (pa onem drugem tud) , "lično u osobnom vlasništvu"...

Mene osebno več kot to, da sem ga uspel videt in "prečekirat" osebno.. ne zanima. Tak da, če želite avtu dobro in seveda tudi lastniku mu dajte vi , ki ste pri koritu (Sežana očitno) moj naslov in telefonsko številko 041511626... da bo lahko poklical in izvedel več o tem kar je kupil. Vem pa, da je bilo veliko političnih spletk okoli avta. Èe se ne bi zamenjal župan in politična opcija v Sežani bi avto bil na Štajrskem za kakšnih 6000 € koliko je vreden v tem stanju že lani in bi zdaj po enem letu že bil urejen v original stanje.

aja... Ni bil SMB barve. kdor od vas mladcev pa je bil v vojski (ne pri tabornikih)? SMB pomeni "sivo maslinasta boja"... luba duša, avto so pobarvali na Portugalskem v portugalske vojaške barve...

Nič ne razumem. A nisi ravno ti ta avto gledal in prej je bil dober, zdaj pa je naenkrat tak jajc.
Iz vsega napisanega, bi si mislil, da gre za različna avta.
Očitno pa ima avto karizmo. In tega dobiš ali z zanimivim avtom ali pa zanimivim voznikom. No, tega je vozil znan citroenar v vojski. Zato je verjetno tako zanimiv.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlomjo

Citat od: antasi;255011Nič ne razumem. A nisi ravno ti ta avto gledal in prej je bil dober, zdaj pa je naenkrat tak jajc.
Iz vsega napisanega, bi si mislil, da gre za različna avta.
Očitno pa ima avto karizmo. In tega dobiš ali z zanimivim avtom ali pa zanimivim voznikom. No, tega je vozil znan citroenar v vojski. Zato je verjetno tako zanimiv.

Zato je sigurno vreden jurčka več. :Red-Wink: