FAF v Citroavtu Sežana

Začel/a gigo, September 16, 2009, 07:57:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinotoc

Garač, FAF je letnik 1985, kar mi je povedal g. Dragan.
Sem pa pravkar dobil zanimive informacije:
FAF ni več v Zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana, temveč je, po zahtevi višjih inštanc, bil predan Zavodu za šport, turizem in prosti čas Sežana.
Zastopnik zavoda, zanimiv gospod Božidar Dragan, mi je pravkar povedal, da za avto dobro skrbijo in da pridobivajo certifikat starodobnika in papirje, da ga bodo registrirali.
Najbolj mi ni jasno zakaj je tako, ker gre za gasilsko vozilo, ampak upam, da je zadaj poštena igra sežanske oblasti in ne kakšno mešetarjenje, da bi se sled izgubila in bi pristal v rokah nekoga ...
Ustanovitelj zavoda je Občina Sežana in zavod je zelo aktiven. Upam, da poleg športa, turizma, jouth hostla najdejo idejo za to svetinjo tehnične dediščine, kar FAF nedvomno je. Upam seveda, da ne bo postal prevozno sredstvo za rentanje ali prevoz turistov :(
LP ( ja sam malo žalostan) vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

garac

Po moje, smo vsi malo žalostni in se bojimo za usodo tega avta. Zavod mi je sicer znan še iz časov ko sem kolesaril, se pravi kolesarski maraton treh pršutarn... pa vsako leto otvoritev tekaške sezone, ampak ni mi jasno, kaj jim ta avto bo?! Enako, kot tebi Vinotoč. Zdaj naj ga še pobarvajo v kakšne bolj vesele barve in kak lep dizajn naredijo, pa sedeže bo treba menjat...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Citat od: garac;114526Zdaj naj ga še pobarvajo v kakšne bolj vesele barve in kak lep dizajn naredijo, pa sedeže bo treba menjat...
Upam, da ti to ne resno....:Hammer3:

Mi ne da miru, ta prenos lastništva med zavodi, posebej še, ker mi je g. Bole pred letom zagotovil, da je last gasilcev in ne vojske in da ga ne da iz rok. Zanimalo pa ga je res, kolikšno ceno ima na trgu in sem mu omenil, da nekje 20.000,00€. Isto zagotovilo mi je danes dal g. Božidar Dragan. Upam da iskreno.
Sedaj sem pogledal v Ajpes in vidim, da je ZAVOD ZA GASILNO IN REŠEVALNO SLUŽBO SEŽANA, torej gasilci ustanovljen od 4 občin: Sežana, Komen, Divača in Hrpelje - Kozina. Zavod ŠTIP pa samo od občine Sežana.
Prav zanima me, kakšno ceno so uporabili pri kupoprodaji ali kakršnikoli drugi obliki pogodbe. No Primorci, mi bo kdo kaj poiskal?
LP vintoc.

vinotoc

janez

"nepooblaščenim" nikoli ne govori o vrednosti avta... Zdaj pa se jim svetijo oke :(

amipick

Zdaj bo FAF začel menjavat lastnike,dokler en dan ne bo čudežno zginil in bo nekdo pobasal denar.:argue1:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Gox

Citat od: amipick;114680Zdaj bo FAF začel menjavat lastnike,dokler en dan ne bo čudežno zginil in bo nekdo pobasal denar.:argue1:

Jaz sem tudi pomislil na kaj takega ... oz. avto bo menjal kakega lastnika, dokler ne bo en magično za 100€ odkupu skoraj 30let star "ničvreden" avto, ki dela samo zgubo.

No upajmo da ne.

gigo

Najbrž bo res končal v enih rokah za male pare, sicer ne za take kot pravi gox ampak vseeno. Sm pa tudi slišu, da je vsa ta predaja lastnikov maslo enih dveh citroenarjev, ki bi radi dobili Fafa z ukanami. Ne bom o imenih sam upam, da berejo te poste ker jih bi bilo treba :Hammer3:. No, pravjo da ne smem obtoževat če nisem 100%. Pa da vidimo...
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janez

Da bi se takemu mešetarjenju naše zgodovine izognili bi lahko CKS klub poskrbel. Lahko bi enostavno avto odkupili pa, če ga nimajo kje imet ga dajo nazaj gasilcem v shrambo.

vinotoc

O ceni sem spraševal, da vidim, kako "uporabniki proračuna " cenijo našo tehnično dediščino. Ta podatek pa ne more biti poslovna skrivnost. Edina skrb je, kje FAF konča. In če konča pri citroenarjih je vse OK. Se vam ne zdi?
O reševanju "vojaka FAFa" pa nima smisla debatirati.
LP vintoc.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Od vira blizu zavoda ŠTIP sem pravkar izvedel naslednje: FAF se ne bo prodal! FAF bodo obnovili! FAF pridobi certifikat. FAF se bo uporabljal kot protokolarno vozilo ob prireditvah zavoda (za praznik pršuta in terana, za maraton . . . ).
Torej, če sem prav razumel, bodo FAF revitalizirali in bo zaživel kot maskota tega zavoda. Pohvalno!
LP vintoc.

janez

vinotoc

Citat od: janez;115049Kdo ga bo pa obnavljal ?
Ne vem. Počakajmo.
LP vintoc.