AX ugasnil na cesti

Začel/a andrej1, September 04, 2009, 05:24:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andrej1

Pozdravljeni.

da vam opišem še moj problem, včeraj sem imel čist sproščeno vožnjo na kar zavijem iz krožnega in ax ugasne... zapeljem na pločnik poskušam zakurblat nič, kurblam kar en čas nič od njega zvečer se odpravimo po njega s kolegom da bi me šlepal domov stopim v avto probam vžgat in vžge kot nov.Super  blo to se peljem domov in doma začne svetit lučka za mašino vendar avto ni ugasnil. Danes zjutraj grem na probno vožnjo vžgal normalno nakar se vozim in me spet pusti ob cesti... trenutno še je kar tam ga grem probam zvečer vžgat.In sedaj me zanima če ima kdo kako idejo na omenjen problem..

Hvala!

s spoštovanjem Andrej

Citroenovc

Ni sicer izkušnja z AX - je pa izkušnja z mnogo BXi (ki so pa pač bili še z vplinjačem). Kadar je začel to delat - je bila neka ploščica na glavi motorja - elektronika vžiga ... z leti se pregreje in potem, ko se motor segreje - avto ckrne ...
Pri BX so potrdil diagnozo tako - ko je zadeva ckrnila - si dal nanjo mokro krpo - in če je takoj vžgal - eto ...
OK

LP
Primož

andrej1

aha še ena ideja najlepša hvala sem prvotno mislo okrok računalnika da je kaj al pa okrog bencina bom pa ga jutri pelal avtomehanikarju pa bo mi ta upam da povedo kaj je pa če se še splača menjavat.

Hvala

Gox

Pozdravljeni ...

tudi moj Ax je ugašal med vožnjo ... (Cela zgodba v spodnji temi ...)

http://www.citroenar.com/showthread.php?t=631

Kriv je bil modul vžiga ... ko se je segrel (ponavadi pri visokih obratih) je avto ugasnil ... po menjavi tega je blo vse OK.

Lp
Goran

Citroenovc

Evo, Gox je povedal identično zadevo ... Očitno so tudi AX dovzetni za podoben feler ...
OK

LP
Primož

andrej1

no meni je pri hitrosti 4o nekje ko sem iz krožnega zasukal kar odpovedal, pa mi pol ne več vžgal nikak  je samo verglal sem pa šou zvečer pa je čist normalno vžgau, danes pa sem se pelal kakih 3-4 km pa evo najprej je cukal sem še dal v brzino je še šou pol pa crkno pa nisem ga več niti v prvi spravo da bi šouin pol spet ni vžgau nikak zvečer zaj sem pa šou po njega pa spet normalno vžgau je pa ko mi je crkaval pa sem dal v brzino se čulo tak kot da bi potegno v sebe nekaj al bencin al luft ne vem...
Bom šou ju3 vprašat do mehanikarja pa bom vido upam da bo vedo kaj je narobe.

Hvala vsem.

Andrej

andrej1

evo danes zjutraj sem šou do mehanikarja pa sem mu povedo kaj mi dela sicer onega ko men dela ni blo ta ta drug pa me je kar poslal k avtoelektričarju, ampak sem danes malo prepozen za njega torej nadaljujemo v pondeljek.

andrej1

No pa je ax rešen po dveh dneh pri avtoelektričarju.Zgleda da je bil kriv kabel ki gre iz računalnika  baje so ble žice z oksidirane tak da je prišlo popravilo 85 eur ampak avto gre dalje...

LP Andrej

Slim

Zdravo. Sem nov forumu in ker sem videl da ste se pogovarjali o tem problemu še mene zanima. Moj AX 93l ugasne vedno kadar ob majn kot pol tanka zavijem v oster desni ovinek. pumpa je nova.

v naprej hvala za odgovor

Gox

Pozdravljen,

a je pumpa originalna?

Èe se ne motim je pumpa na desni strani rezervarja, tako da najverjetneje pri vožnji v oster desni ovinek, steče vso gorivo na levo stran in pumpa ostane na suhem.

A avto prav ugasne in moreš potem prižigat? Ali samo cukne?

Kolega je imel take probleme s cukanjem v desnih ovinkih na Zx-u 1.8i. (ponavadi pri uvozu ali izvozu iz AC, problema ni popravljal, ker je prej avto prodal)

LP
Goran