Moja dijana - ali, zakaj nisem bil na Èeškem

Začel/a janez, Avgust 25, 2009, 03:12:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Pazi, kolko časa je preteklo od tiste sobote, ko sem se odločil, da bom pa sedaj mojo dijano porihtal pred odhodom. To je bilo 18. julija letos. In potem je trajalo 5 - 6 dni , da sem obupal. Crkvala je non - stop. Ampak po nobeni logiki.
Tisto soboto sem odmontiral motor , zamenjal sklopko, platine - kondenzator, svečke, olje vamotamo, oljni filter, očistil vplinjač,zamenjal prednji in zadnji semering, NOVE gumijaste cevi za bencin , bencinski filter. In ker mi tisti večer ni bilo več za delat sem nadaljeval v nedeljo zjutraj. Nakar smo se lepo družinsko odpeljali v Kranj na obisk k moji sestri. Lep dan, ki pa ga je pokvarila pot nazaj. Na prelazu v Tuhinjski dolini začne dijana štrajkat. Ugaša, kiha,...vse sam gre ne. Malo odprem haubo, štoram sem pa tja...se čudim...nakar začne lepo prest. ...??? ...na poti je potem še enih dvakrat tak zaštrikala...???
Naslednji dan, v ponedeljek nujno v Ljubljano. Se peljem pa nekje pri žalcu spet...pri 90 na uro. Pa na trojanah pri 70, pa v Viru pri 30,pa... no nekak sem prilezu. Ma kaj ji je pri hud..u??? Grem zvečer nazaj ista pesem, če ne še bolj .
Torek rasturim vse nanovo. Menjam pumpo, menjam še zadaj cevi za bencin, menjam kable od svečk. Proba...še kar crkuje. Sam ne vedno in nikoli pod enakimi pogoji. Tu se mi je že mešalo.
Sreda , začnem s platinami. Ne vem .če nisem enih 14 krat vse skupaj preštelal. Proba , ma ne gre, da ga j...š.
Sreda. Zamenjam še centifugalni regulato. Pa ne gre. Zamenjam tri vplinjače, vsa tesnila na cilindrih,...ne gre. Ampak spet zmeraj drugač.
Na koncu sem zamenjal še rezervar za bencin in not vtaknu novi plovec.

NE GRE !!!!!

Ma ne grem se jaz tudi ne več. Pol avta je novega ,ma avto noče it.

Èetrtek...avto gre... Ma kako? sej nisem od včeraj nič naredu???
Èetrtek popoldan ... enkrat zakašlja...potem pa spet gre normalno???
Petek, avto še vedno gre...???

Dobro Èeška je propadla pa se odločiva in greva na dopust po naši deželi.

Lepo vse laufa, skozi celo pot nič narobe. Sam mal švoh je. Ma ja teža, pa starost...

In laufa...
In laufa...
In laufa...

J..i ga , do včeraj!

Grem zjutraj po cigaete, ma do spodnje ulice sem prišel ,pa auto crk - mrk ugasne...???

Odprem haubo, staknem cev za bencin, zaženem...ni bencina. Kako, ma pumpa je nova???

Odvijem pokrov vplinjača in pogledam not...suho ko poper. Ma vlijem not deci bencina, zašraufam dol, zaženem in se odpeljem domov. Doma pa pač drugo pumpo gor. Zalaufam, dela. Ampak ,ko sem ono prejšno pumpo probal zunaj, je pa normalno delala???

Grem popoldan dol v mesto in na poti domov...ugasne. Ma j.. te car lazar. Zdaj sem bil pa že orng razkurjen. Pumpa malo dela ,malo ne...bencina v vplinjaču ravno za en plunek. Laufa samo pod prostim tekom. Spet skregano z logiko. Pokličem kolega z golfom in me on odšlepa domov.

Zdaj pa res nimam več pojma. No mogoče je štangica za bencin pumpo ???

Vzamem pumpo ven, menjam štangico. Brezveze, sej je bila vredu in tudi ko sem meril je odpirala čist ok. Pumpa pa tudi dobro dela...ko je zunaj.

In potem...pazi...pazi! Kak pa te tale cev od bencina zgleda? Cela neka napihnjena in rebrasta ???

Zamenjam cev, ki je sicer bila dana tisto soboto NOVA gor,...

AUTO PREDE KO MUCA!!!

Ne moreš verjet, ko sem cev pogledal malo bolje, skozi njo...ja nič se ne vidi skozi. Vzamem olfa nož, jo razrežem rahlo po dolgem, pade prvi ovoj dol, nato pletivo in spodaj, na notranji cevi orng razpoka 4 centimetre. Na spodnjem koncu pa na V. Ja ta V se je ob nastanku vakuma, ko je pumpa vlekla bencin postavljal počez v sami cevi . In enkrat bolj in enkrat manj...In meni zmanjkuje bencina in jaz ne vem in norim skoraj mesec dni.

MA CEV JE BILA KUPLJENA NOVA TISTO SOBOTO!!! :argue1:

Mike666

To je mene zaj... ko smo šli na srečanje v kamp Menino. v največjem dežu mi crkne, ampak hvalabogi pod nadvozom. se tja odšlepamo in šraufam celi dan nakar z Mariborskim Alkotom Provizorično oblepima cevko pred uplinjačem. Avto dela!
Doma zamenjal novo cevko dela b.p.

andraž

Skoraj vedno je vzrok pri A modelih, da ne delajo (kar je sicer redko) in ne moreš najti vzroka, neka majhna brezvezna napakica.

janez

Ja ampak bistvo vsega je to, da je bila cev NOVA!

...in mi na kraj pameti ni prišlo , da bi lahko bilo kaj narobe z njo. Sej zato sem dal novo gor, da ne bi bilo kaj narobe. In evo ti vraga...

dyfan

Pa to ne moreš verjet!

V podobnih primerih imam navado čim bolje razčistiti, kako je do problema prišlo. Potem pa skušam najti način, kako se v bodoče izogniti enaki težavi.

Janez, tudi v tem primeru bi me zanimalo kaj misliš - od kod poškodba v cevi? Sam jo verjetno nisi po nesreči poškodoval, kdo drug zlonamerno verjetno tudi ne, da je tovarniška napaka je tudi malo verjetno...

In kako se zavarovati pred podobno težavo v bodoče? Saj se cevi znotraj ne da pregledati, če je kje razpokana. Mogoče ima kdo kako idejo?

LP
Lep pozdrav!

garac

@dyfan, seveda je tovarniška napaka, "duša" je bila nabrizgana za en drekec pekec, preden je bila cev opletena, bi morali tole izločit v odpadek
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Točno tak, ne vidim druge razlage kot "tovarniška napaka".

Lahko opišem pot tele cevi:

Grem v trgovino z avto deli. Rečem pol metra cevi za bencin bi imel. Gre prodajalec pa odvije iz koluta na pultu pol metra, odreže. Mi da v prozorno polivinil vrečko, plačam in grem z vrečko v avto. Dam na sedež in se odpeljem domov. Vzamem iz sedeža in dam na mizo v garaži.
In potem čez kake dve ure šraufanja dijane, vzamem cev iz vrečke in odrežem tistih dvajset centimetrov. nataknem na pumpo in zmontiram...
Ker se razpoka ne začne tam kjer sem cev prerezal mislim, da je po vsem tem edina razlaga tovarniška napaka.

Je pa rekel kolega z golfom , ja zaka si pa tam kupil? zakaj nisi kupil pri onemu drugemu?

Ja za eno brezvezno cev kupit je pa ja vseeno, sej nisem kupu v Hoferju...

pubi2cv

Eh, smola. Kaj češ. Na ror ziher tudi jaz ne bi pomilslil - sploh glede na to, da je nov....svašta. Ne morš verjamet:Hammer3:

janez

No vglavnem, če vidite ,da je cev napihnjena  jo zamenjajte. Ziher je neki narobe...

andraž

Ko sem na Spačku menjal cev, sem pred montažo pihnil skozi, če je prehodna. Èe bi bila tako deformirana kot tvoja, bi šel vseeno zrak skozi in rezultat bi bil enak kot pri tebi in pihanje verjetno nebi pomagalo. Težava je bila pri meni drugje. Vse drugo kot bencin na dnu tanka, to je potem mašilo cevi in utrudilo benc. pumpo.

gule

Andraž zato je filter najboljše postaviti pred pumpo, pa je mir...

andraž

Saj sem ga imel, zelo podobnega kot ti. Pa tudi slučajno ni pomagalo. Za tisto, kar je bilo na dnu tanka bi rabil čistilno napravo in ne samo filter.

gule

janez

Meni je pred leti na poti iz Grčije potegnlo vso svinjarijo od bolgarskega in romunskega bencina skozi ta filter in skozi sito na vplinjaču. Crk-mrk konec ljubezni.
Zribalo mi je ventil nad plovcem. oni ,ki je na pokrovu vplinjača.
Pa sem to predvidu in pred potjo očistil rezervar in tudi tankal sem vedno preden bi mi zmanjkalo. Èe ni bilo bencinske sem zlil not 10 litrsko kanto. Vse OK dokler malo pred slo mejo na Hrvaškem nisem pozabil in sem se peljal dokler ni zmanjkalo.
Ko sem odprl vplinjač je bil pogled kot na kamnolom in dinos skupaj...

andraž

Meni je delovalo na črno blato krasnega vonja. Tank dol, temeljito očistit s klonkanjem in bencinom, pa še vedno good dela. Tisti mali filtrčki pa so bolj za vtis, kot pa za neko pomembno funkcijo se mi zdi.