Menjava motorja v pujsu

Začel/a pubi2cv, Avgust 14, 2009, 09:25:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Pozdravljeni !

V naslednjih letih imam namen nabavit in obnovit pujsa. Zanima me, ali je mogoče originalni pujsov motor in menjalnik nadomestiti s kako novejšo citroenovo varjanto - bencin ali diesel. Po možnosti kaj takega, da lahko obesim gor še klimo. Ni ga čez komot....da se mi mulci ne skuhajo na potovanjih.
Nisem še šraufal pujsa in ne vem kako ima postavljen motor in menjalnik ter koliko je prostora v rilcu....ve kdo kaj več ?
Vse informacije so seveda dobrodošle

hvala in LP:emot127:

garac

seveda ti bo najbolje to kdo od pujsarjev razložil, vinko ali jeti. motor se izvleče komplet s premo in menjalnikom, mogoče gre not motor od cx, nekaj sem slišal o tem, drugače pravijo, da je bencinski motor dejansko še iz modela ta, oz.ds, le vrti se v drugo smer.
Po moje ti je najbolje kupit hy s perkinsovim dizlom. Mene recimo pri pujsu moti vzdrževanje in poraba, ter precej slabe zavore. Pubi rahlo me skrbi, kako bi recimo ustavil pujsa pri 120km/h.
Pokojni Jože Miklavčič mi je rekel, da je imel že pri 80 na uro problem pri kakem nenadnem zaviranju...

Res je pujs ni spaček, ki ga lahko popravi vsak šlosar
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Pa še spačka se marsikak šlosar boji, ali pa se mu ne da.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Dizl....nene....top speed 85 km/h, hrup - da se rajš ne pogovarjamo...
Zavore - vse se da zamenjat, če se hoče.....
Pri meni je to mal profesionalne deformacije - strojni inženir po duši in praksi, hehehe. Treba je nekaj predelat, če ne nisem srečen:Hammer3:

2sv

pubi2cv

Eh, saj ni nujno, da sploh bo kaka predelava. Tako informativno me pač zanima, če kdo ve, da bi kak moster že uspel kaj podobnega izvesti. Bi blo zanimivo videt. No, sicer pa mora bit nekdo prvi.....

andraž

Motor je postavljen vzdolžno, kot pri DS, zamenjat pase sigurno da, če dajejo CX motorje v DS. Večji problem je kot je Garac napisal vse kar je spodaj, zavore, vzmetenje, obese. Ta avto je bil narejen za max 80 km/h, že tam blizu pa se zelo divje pelje. Èe bi menjal motor za močnejši, bi moral verjetno predelati komplet podvozje z zavorami.

pubi2cv

Ja, Andraž se strinjam. Èe samo motor zamenjaš, nisi naredil nič.....

tct

V predelavo bi moral v kompletu. Recimo motor od V6 (ES9J4) s polosmi in bremzami 288mm. Sicer 3.0 motor z izjemno nizko porabo, manjšo od 2.016V. Zadaj iste ankerplate in zavore. Ravno kolega dva T1 (VW transporter okrogli) predeluje, vse se da, samo mojstra rabiš.

pubi2cv

Pa mojstra mam. Sebe...hehe. Bi blo pa noro šestaka v pujska stlačit....hehe. HY V6.....dobo se čuje....:BigThumbs:

2sv

jaz mislim da je škoda pujsa za tako predelavo ker tako izgubi smiseu pujsa-veterana

pubi2cv

Ja, dobrega pujsa sigurno ne bi šel predelovat, ga je definitivno škoda. Druga stvar pa je, če za male pare dobiš kaj bolj bogega z zaribano mašino npr......

dani77si

sicer ni prava tema, ampak zanimivo bi bilo karoserijo od GS-ke postavt na šasijo in motor od impreze..mere so tam-tam

pubi2cv

Hehe.....na discoveriju sem gledal, ko je oni Pakistanec (mislim, da je oddaja Chop-Shop), ki vedno nekaj reže avte, na podvozje od impreze postavil karoserijo od Golfa....

borac

javi se jednom za kopiranje hy knjige ....sve zivo i nezivo....350 strana