Štetje Ami SLO

Začel/a Zeko124, Avgust 12, 2009, 02:10:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Ko se že v vseh temah prešteva število raznoraznih Citroenov (recimo DS in Mehari), sem si rekel, da je treba malce še Amije vzeti na "broj".

Da začnem kar jaz, ko že odpiram temo...

1. Moj Ami 8 (rdeč)
2. Ami 8 mojega očeta (moder)
3. Rado, Krka, Ami 8 (jajc-rumen)

Lp, Zeko:BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

pubi2cv

+ Moj Ami 6 break l'69, razstavljen že....kaj pa vem.....ene 100 let. Bi bolj spadal v rubriko "zapuščeni ali samo spijo" ali kako je že:Hammer3:

sušo

+ naša 6Tica Ami 6 break '69 Tomos

garac

+Matej Skrt-Koper Ami8 limo(moder)
+xy-Poljane nad šk. Loko Ami Super (bež)
+Platfuss-Ljubljana Ami8 limo(bel)
+Tadej-Cerklje na Gor. Ami6 limo(bež) trenutno pri Keži
+xy Kranj-Ami8 limo (bel) naprodaj avto- net
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Kolikor vem je Matej Skrt prodal amija Èojkotu?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Damjan, poljčane

2x ami 6
ami 8 karavan
...
vse skupaj jih ima enih 11

garac

@lovro, menda ga je posodil, ker se nima časa vozit z njim in si omislil drugo raketo neki bmw 1200+ na dveh kolesih
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

amipick

CITROEN-CX
CIMOS-Dak

boštjan

Ami 8 letnik 1971 beli limo

redox

Zeko124

Žal mi je, da to rečem, ampak če je tole samo polovica Amijev, ki dejansko so v Sloveniji potem so res lahko že na rdečem seznamu... :). Nekako je treba dvignit priljubljenost starim Citroenom, ker sicer jim preti propad. Kolikor opazujem mlajšo generacijo (denimo letniki 90 dalje), so stari avti zanje kripe, velja pa le BMW in ostalo sranje. Tudi sam se trudim, da bi še koga navdušil za kakega starega Citrona, ampak zadnje čase ta trud prehaja že skoraj v misijo nemogoče. Smo pač generacija, ki je zrasla gor ob drugih avtomobilih in to je pač neizpodbitno dejstvo. So pa seveda tudi izjeme.

Upam da se bo v prihodnosti število Amijev v Slo povečevalo ali vsaj ostalo na enaki številki, saj bi bila izredna škoda, da gre ta velika Citroenova zapuščina "v franže".

Lp, Zeko
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

Nekaj moraš upoštevati, da je generacija po 90 še premlada za ta štos. Zdi se mi, da se za olldtajmerje ljudje začno zanimati večinoma po 25 letu starosti.

Kot primer - tudi mene pri cca. 20 letih niso zanimali oldtajmerji, vsaj ne tako, da bi jih imel. Takrat šele razmišljaš kako bi dobil svoj prvi avto za vozit se vsak dan. Pa tudi druge prioritete so (žurke, punce oz. fantje pri ženski populaciji itd.).
Večina pri teh letih nima niti vira zaslužka, ki bi jim omogočil nakup - tudi če kupijo kak starejši avto, je to bolj zaradi nizke cene, kot pa zaradi oldajmerstva.

Izjema je le peščica takih kot si ti, pa še ti se večinoma tega nalezejo od svojih staršev, če imajo doma kakega oldija.

Po mojem bo ta generacija začela kupovati oldije malce kasneje, ko bodo imeli svoj vir zaslužka in že kupljen svoj vsakodnevni novejši avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Citat od: Lovro;56772Nekaj moraš upoštevati, da je generacija po 90 še premlada za ta štos. Zdi se mi, da se za olldtajmerje ljudje začno zanimati večinoma po 25 letu starosti.

Kot primer - tudi mene pri cca. 20 letih niso zanimali oldtajmerji, vsaj ne tako, da bi jih imel. Takrat šele razmišljaš kako bi dobil svoj prvi avto za vozit se vsak dan. Pa tudi druge prioritete so (žurke, punce oz. fantje pri ženski populaciji itd.).
Večina pri teh letih nima niti vira zaslužka, ki bi jim omogočil nakup - tudi če kupijo kak starejši avto, je to bolj zaradi nizke cene, kot pa zaradi oldajmerstva.

Izjema je le peščica takih kot si ti, pa še ti se večinoma tega nalezejo od svojih staršev, če imajo doma kakega oldija.

Po mojem bo ta generacija začela kupovati oldije malce kasneje, ko bodo imeli svoj vir zaslužka in že kupljen svoj vsakodnevni novejši avto.

Lovro, v skoraj vseh pogledih se strinjam s tabo. Tudi pri meni je blo tako, kot si rekel, oče ima v lasti Amija, že odkar sem na svetu. Bil mi je všeč zdaj pa delam tako čez počitnice malo na "fuš", pa se mi je pač ponudila priložnost da si pridobim svojega. kar se tiče generacije 90, ja lahko da začne še koga zanimati, vendar pa nisem povsem prepričan v to. Sam sem navdušil za Citroenarstvo še 2 primerka, tako da sem lahko s tem rezultatom zaenkrat kar zadovoljen. To kar praviš punce pa žurke pa to, to je seveda vse res, tudi pri meni je tako, vendar pa še vseeno najdem čas tudi sam mojega Amijkota. še posebaj odkar sem ugotovil, da se tudi na tak star avto kaka pupa nalima :Hammer3:. Naslednje leto pa mam tudi odprto opcijo da grem prek študenca delat nekam, tako da bodo finance še za zrihtat ga, upam. Sicer sva malo skrenila s teme, tak da se opravičujem že vnaprej. Lp, Zeko

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Da malce spomnim na tole temo, če je že potonila v pozabo... Še vedno se šteje Amije v Sloveniji, in tudi verjetno nisem edini, katerega "matra firbec" kolko jih je... Èe ima kdo kaj prida podatkov, prosim lepo...

Lp, Zeko

www.keramika-genorio.si

saxovts

matej- žiri- 1x ami 8 limo zelene barve