Današnji časopis Dnevnik

Začel/a andraž, Avgust 10, 2009, 02:26:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Po moje ni point v rekordu, ampak v nesebični pomoči.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pubi2cv

Ja...jaz sem dal v zadnjih dveh letih 4x....prej pa dolgo ne. Zdaj pa kar redno hodim

grozny

Citat od: Klemzy;56340No tak citat sem tudi jaz enkrat prejel od ene sestre in verjameš ali ne takrat še bolj stiskaš pesti da ja daš čim več krvi ker ti ni vseeno (vsaj meni ni bilo).

ja se strinjam-sam to ti pomaga samo za hitrost-itak več kot 4dl ne vzamejo

Citat od: rs23;56348Pa dejmo pol med nami poiskati rekorderja v dajanju krvi. Šteje samo dajanje krvi in ne plazme. Jaz sem dal 22x

no js bom pa naslednjič (čez 3 mesce) polnoleten
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Mike666

To šteje če moraš z policaji it da  kri daš? Èe da pol 5x za mene.

grozny

Citat od: Mike666;56443To šteje če moraš z policaji it da  kri daš? Èe da pol 5x za mene.

ne ne; ne velja :))

Citat od: garac;56394Po moje ni point v rekordu, ampak v nesebični pomoči.

ufa kompliciraš; sej noben ne daje krvi zato da bi se važu s tem
to je samo v osebno zadovoljstvo-da veš kolko krat si že pomagau
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

hadei

Prav spodbudno je to brat, da nas je toliko in iz dneva v dan vse več.:emot66:

:emot139:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Hehe, Klemzyju se že kr mal oči vrtijo =P. Sicer pa lepo od vas fantje, lahko da gdo reši življenje ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

grozny

uči se, uči
pa po naših stopinjah pobič
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

grozny

v naslovu vidim da je naše pisanje obrodilo sadove

naj pa malo povem kako pa kaj

odrasli moški (po letih! oz nad 18 let) lahko odda 4-krat letno kri, to je na vsake 3 mesece (količino predpiše zdrvnik ki te pregleda 3-4 dl)

odrasle pupce (tudi nad 18 let) pa 3-krat letno t.j. na 4 mesece
kot bo kaera mislila-mesečni obrok ni ovira-razen osebno počutje.

v glaunem pa mora biti oseba zdrava, ne sme biti operirana (mislim da vsaj 3 mesece), žaželjeno dan prej in tisto jutro nič mastne hrane, zjutraj pa ne kafeja in se ne sme bat injekcije VELIKE! ker pol so samo problemi ki folk skupi pade pa pol štala....

priporočam pa da pridete v Izolo-lep razgled, prijazne sestre in za nagrado klobasice

njam njam njam
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Zeko124

@ grozny, a za klobasice se pa splača it kri dat:Hammer3:.? ja kako pa je s to stvarjo pod 18 let? Samo kako pa je kaj s kadilstvom, verjetno ni fajn da darujejo tudi kadilci ali pač? Glej primer: kadilec daruje kri kadilcu, ki je na odvajanju od kajenja, in mu posodi tudi malce nikotina....
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

@grozny pozabil si še, da je potrebno imet vsaj 50kg
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Pa pritisk zgornji vsaj 120.
Meni so nazadnje vzeli kri pri 111/65. Načeloma naj NE bi jemali pri takšnem pritisku, pa sem med odvzemanjem vprašal, če se lahko kaj zgodi, ker je pritisk nizek. Med. sestra je pogledala na listek, kjer je napisan pritisk in mi rekla, da je čudno, da mi je zdravnica spljoh odobrila odvzem, pa še to polno dozo!
Sicer, razen, da se mi je spalo za znoret, ni bilo hujšega. Takoj po odvzemu krvi sem si šel še enkrat merit pritisk in sem ga imel 96/61. Od panike sem požrl kup klobas pa 3 črne kave.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

@ garac, tudi po kilaži potem ustrezam ;).

www.keramika-genorio.si

grozny

Istrijani pravijo:
če nimaš 100kg nisi mož, če pa jih imaš več si pa že prase

tak da jaz z mojimi 97kg sm glih na meji
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Zeko124

@ grozny, a je sploh kaka šansa da daruješ kri tudi če si pod 18? Recimo da ustrezam drugim pogojem. Hehe, prase :):). Kaj sem pa potem jaz po Istransko s svojimi 52 kilami?

www.keramika-genorio.si