Elektronski vžig?

Začel/a zenso, Avgust 04, 2009, 09:17:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vogiv

ja to kar imš ti  pubi je verjetno res najbol primerna stvar edino pol nimaš več kaj za šavfat:BigThumbs:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

amipick

El.vžig garantirajo da bo delal 50.000km,z enimi platinami,pa jih je že dosti potrdilo da so naredili iste km.Torej cena elektronike,ki ne veš če bo vzdržala 50 ali več tisoč km je cca 150 eur,platine pa stanejo par eur.
P.S.:Veste zakaj se spački ne kvarijo-KER NIMAJO ELEKTRONIKE!!!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

vogiv

zagotovilo za uspeh je zagotovo čimanj  elektronike ker več kot je je več možnosti je de se kaj pokvari  mnogo je ljudi ki bi z veseljem kupilo avto kot je spaček če bi lahko še novega kupilo ne pa da potem ogromne denarje puščajo pri bol ali manj nesposobnih avto elektreičarjih ki itak vsi popravlajo po sistemu če ni to bomo pa zamenjali še ono ITD:Hammer3:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

gule

Moje mnenje je, da je elektronika nesmisel v vozilih serije A, saj ih vrednostno degradira. ÈESA NI TO SE NITI POKVARITI NE MORE !

andraž

Glede elektronskega vžiga; sicer gre za DS-e, ampak vseeno: moja DS ima platine, ki so nastavljene "u nulo", kolegova pa ima elektronski vžig. Moja deluje mnogo bolj neenakomerno, včasih malo premišljuje, če bi potegnila in podobno... Kolegova pa dela bistveno mirneje in vleče brez premišljevanja. Imata pa obe enak motor. Èe je pri Spačkih podobno, potem je prednost sigurno v elektronskem vžigu.

amipick

Nastavljene "u nulo" z stroboskopom ali na uho,torej nastavljeno po tovarniških podatkih ali tako da motor lepo teče na sluh?
Tu je velika razlika,dosti avtov ne dela niti pod razno če so nastavljeni tovarniško.
Jaz sem dal samo mnenje,da se cenovno ne splača,pa še ne pridobiš ne vem kaj z elektroniko.Nisem purist,všeč so mi posodabljanja,ma el. vžig se mi zdi nesmisel.
To paše na motor,če je predelan-močnejši,npr;cilindri Visa Club,...,pol ja ki se čuti razlika,ma na original motorju,ne vem...
Nekateri hvalijo,drugi grajajo,jaz vsaj za enkrat ostajam na platinah.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

sušo

Pa še na kurbl ne vžge... če je na elektronki. Vsaj tko je blo v Skaručni na jesencu. Vsi k so mel elektronko not so vintal pa vintal pa nč.
In tud jest prisegam na platine - posebi zdej k jih znam clo nastavit (od svetovca in potovanja nanj naprej...)

guardy

Torej, kako je sedaj stanje glede elektronskih vžigov? Nekako premišljujem, da bi si ga omislil... Konkretno tole:

https://www.burton2cvparts.com/engine/ignition/electronic-ignition-123-standard-12v

mnenja po vseh letih?

zlomjo

Jaz imam takega in dela bp že od Škotske dalje.

vehi_mv

Jaz mam točno totega iz linka na moji Dyani 4 leta, okrog 30kkm, do sedaj brez problemov.
Za vsak sličaj mam pa zraven še platine pa staro tulavo, pa kondenzator. Nikol ne veš boljše v avtu ko pa doma v garaži.

bakar

Citat od: guardy;285956Torej, kako je sedaj stanje glede elektronskih vžigov? Nekako premišljujem, da bi si ga omislil... Konkretno tole:

https://www.burton2cvparts.com/engine/ignition/electronic-ignition-123-standard-12v

mnenja po vseh letih?

Te vžige montiram zdaj že 13 let na A serijo. V začetnih letih, ko so bili v povojih z razvojem je bil problem. Lahko je delalo, lahko daje crknilo. Vedno je bil moj nasvet takrat "imej kpl. originalen vžig v prtljažniku, pripravljen za hitro premontažo". Z leti so odpravili napake in so postali vžigi zanesljivi in ne crkujejo. JAz imam zdaj svojega v mojem Amiju že 9 let in ni težav. Kilometrov je prevozil ohoho... V mojem belem Amiju ima 123 TUNE vžig, ki sem ga montiral za test. Vendar AMI motor je malo drugačen od Spačkovega in sem mu moral napisati drugo krivuljo vžiga, deluje lepše kot klasičen 123 na plavem Amiju. Od takrat dela OK. Tudi na starem 69 tomos Spačku sem montiral 123 vžig za 425 ccm motor in tudi tisti je delal OK (in še deluje).

Mojim strankam , ki se ne vozijo več kot 5 - 6000 km letno svetujem ,da zmontirajo klasičen 123 vžig. Predvsem, ker se avti ne vozijo in stojijo pol leta preko zime v garažah. Da spomladi ni problem z oživljanjem je zasluga 123 vžiga.

Prednost je tudi, ker so v večini primerov Spačkovi motorji že znucani in jim je težko nastavit vžig na klasične platine. Tu je 123 vžig v prednosti, ker izniči tiste manjše napake odmične gredi, uplinjača, itd.

Kje ga boš kupil je vseeno (poglej ceno poštnine ... cene izdelka so v večini primerov enake). Kupuj samo 123 , ne kakšne druge poceni kopije. Od MCC in slično...  https://123ignition.com/products/?filter_brand=citroen&filter_cylinders=2

guardy

Super, hvala vsem za mnenje. Verjetno spomladi pred sezono ob servisu menjamo še to...

DejanO

jaz sem vzel pri koprskem Šteljotu domačo elektronsko škatlico za 60€.
Avto lepo vžiga.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

guardy

Evo zmontiran, 2x sem se peljal, zaenkrat deluje vse BP. Bomo videli, kako bo skozi čas...