Xsara Picasso

Začel/a RoXena, Avgust 02, 2009, 05:28:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

RoXena

Pozdravljeni.
Sem nov na forumu in se spogledujem s Xsaro Picasso. Od prodaje Fiat Multiple naprej, se ne morem navaditi na vožnjo z nizkimi avtomobili. XP me je pritegnila, ko sem bral test. Uživam v visoki, mehki in tihi vožnji. Sedaj vozil Ford Fusiona, ki je precej trd in ga nameravam prodati. Sicer ni problemov, vendar ni to to. Ženi oblika XP ni všeč, vendar bi se sprijaznila, če bi bila vsaj barva rdeča ali bela. Zanima me XP 1.6 benzin, ker delam malo kilometrov, cca 18000. Na netu so cene glede na novo precej visoke, čeprav moram reči da je tudi cena nove glede na avtomobile iste kategorije zelo ugodna, tudi zato, ker dosti nudi. Zanimajo me vaše izkušnje in še kaj. :take_picture:

garac

pozdravljen, malo pobrskaj po forumu, v temi xp imaš precej izkušenj voznikov xp, večinoma so zadovoljni, bencinski motor je star in preizkušen, torej neproblematičen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

admiral28h

sem zadnjič srečal znanca po dolgem času. pejd greva na eno kavo, ja sam nekaj vržem v avto.in on k xp iste barve kot moja, sem bil kar presenečen,kakšno naključje.
 se pogovarjava o picassoju in mi pove,da je imel pred nakupom na testu xp in
ford fusion in to za isti vikend.
  kaj je prevladalo za nakup xp? stestiral polno - trije moški, dedci po domače in 70 kg tovora v vrhniški klanec. je rekel , da to je pa odklop ,kako mu motor nikakor ni popustil do vrha!
  on zadovoljen, žena tudi ( no za barvo ji pa le ustrezi,ti ne bo nikoli žal!) tako zelo, da ji ga mora odtujiti,če ga hoče peljati.
  razlogov za zadovoljstvo ob nakupu in lastništvu xp je pa toliko,kot je picev v sloveniji.
nezahteven, prijazen z za moje pojme hudo dobro lego na cesti
(stestiral sam,in to z navadnimi platišči in serijskimi gumami-verjemi mi,nisem nežen ko hočem avto voziti na meji), tudi z nekaterimi majhnimi napakicami (ne se ustrašit - predvsem govorim o skoraj nepomembnih malenkostih pri končni vizuelni sestavi in ne o mehaniki) , predvsem pa prijazen do voznika in predvsem do voznic,ki prisegajo (moja žena ga je izbrala tudi in predvsem zaradi tega) na zelo dobro preglednost celega avtomobila,prostornost in prilagodljivo notranjost( ikea ,harvey norman in podobno)ter voznost pri maksimalni možni obremenitvi (stestirano - skoraj do platišča - b.p.)
  jaz pa sem ga za tisto razliko do dizla 1.6 90ks (2200 e) še predelal na plin (pa še ostane nekaj za v žep), tako da se sedaj vozim tam-tam proti dizlu ali celo malenkost ceneje.
  pa še to: kasko pri bencinu je cenejši zaradi razlike v ceni,servis je cenejši,
              motor je tišji.
upam , da sem ti ponudil vsaj nekaj konkretnih smernic zakaj nakup picasso-ja. lepo se imej in lp:BigThumbs:

RoXena

Èav

Hvala za izčrpen odgovor. Sem ga prebral tudi ženi in je nad forumom navdušena. Jo moram peljati na testno vožnjo. Sicer pa je tako. Sem imel fusiona - je kot nov, na netu, pa je velik problem s prodajo, tako da bom izgleda moral še malo počakati. Recesija je udarila povsod. Sicer pa se mi zdi da so cene xp na netu malo pretirane glede na nov avtomobil. Sam se sicer nagibam da bi kupil rabljenega z opremo plus, samo dokler ne prodam svojega ne morem nič. Zanima me tudi koliko benzinar 1.6 porabi. Èe je še kaj takega, pa mi napišite. LP

admiral28h

Citat od: RoXena;56113Èav

Hvala za izčrpen odgovor. Sem ga prebral tudi ženi in je nad forumom navdušena. Jo moram peljati na testno vožnjo. Sicer pa je tako. Sem imel fusiona - je kot nov, na netu, pa je velik problem s prodajo, tako da bom izgleda moral še malo počakati. Recesija je udarila povsod. Sicer pa se mi zdi da so cene xp na netu malo pretirane glede na nov avtomobil. Sam se sicer nagibam da bi kupil rabljenega z opremo plus, samo dokler ne prodam svojega ne morem nič. Zanima me tudi koliko benzinar 1.6 porabi. Èe je še kaj takega, pa mi napišite. LP

lepo,da je tudi žena navdušena. njihovo mnenje kar dobro šteje! in tudi prav je tako.
cene rabljenih xp so pač odraz realnega stanja,ki velja pri teh avtih.je pa zanimivo,da več kot jih je ,bolj držijo ceno, prav zanimivo.

rabljen? no,če bi rabil kakšen preostanek denarja od prodaje zdajšnjega avta,potem je vse jasno.če pa avto samo menjaš,ti osebno priporočam nakup nove xp . sva pa z ženo,ko sva se odločila za menjavo avta gledala tudi kakšno 12.0 16v bencin, pa je prišla ena v oglas, zamudil sem jo za 10 minut,gor je bila pa manj kot par ur. automatic exklusive oprema.
 no potem sva vzela novo. za 11000e kredita(ostalo sva doplačala cash) imam na 4 leta pri summit-u obrok sedaj pod 250e - za razmislit o doplačilu za novo!pa garancija seveda!

poraba moje : http://www.citroenar.com/showthread.php?t=2520

lep pozdrav !

RoXena

Hvala. Nisem poučen prav dobro pa ne vem kakšna je 12.0 16v avtomatic exklusive oprema. Kaj ima? No včeraj sva z ženo šla v citroen salon v Tomačevici - drugače smo s primorske in ker niso imeli testne xp, smo preizkusili kar novo iz salona (brez tablic brez vsega, so nama šli na roko), tam po vasi in po glavni cesti par km. Zelo lepa vožnja, pregledna, potegne dobro, všeč mi je digitalna armaturna plošča ki je vidna tako vozniku kot sovozniku. (Edino v ovinku me je bilo malo strah da ga ne bom zvozil, pa ne vem ali zato ker se nagiba ali pa ker je visoka malo slabše vozi v ovinke).  Tako da sva se z ženo odločila da bova najverjetneje vzela kar novo, vendar ker se morajo razjasniti neke stvari v službi, sva sklenila da počakava do jeseni. Upam da se ne bodo do takrat kaj podražile in da bom še vedno lahko prodal svojega fusiona, lahko pa da ga obdrži žena pa prodamo njenega puntota, skratka to bova pretuhtala do takrat. Vsekakor to leto ker naslednje bo davek glede na izpust CO, če sem prav razumel in bo šla cena gor.
Zanimivo je to na plin. Kako to da ste se odločili za to? Sam nimam težke noge in uživam v mirni vožnji in mislim da povprečje ne bi smelo preko 7.5/100. Fusion mi porabi okoli 7/100)  Èe sem prav razumel ste napisali da vaša porabi toliko plina, se mi zdi da je za porabo bencina preveč?

LP

admiral28h

Citat od: RoXena;56165Hvala. Nisem poučen prav dobro pa ne vem kakšna je 12.0 16v avtomatic exklusive oprema. Kaj ima? No včeraj sva z ženo šla v citroen salon v Tomačevici - drugače smo s primorske in ker niso imeli testne xp, smo preizkusili kar novo iz salona (brez tablic brez vsega, so nama šli na roko), tam po vasi in po glavni cesti par km. Zelo lepa vožnja, pregledna, potegne dobro, všeč mi je digitalna armaturna plošča ki je vidna tako vozniku kot sovozniku. (Edino v ovinku me je bilo malo strah da ga ne bom zvozil, pa ne vem ali zato ker se nagiba ali pa ker je visoka malo slabše vozi v ovinke).  Tako da sva se z ženo odločila da bova najverjetneje vzela kar novo, vendar ker se morajo razjasniti neke stvari v službi, sva sklenila da počakava do jeseni. Upam da se ne bodo do takrat kaj podražile in da bom še vedno lahko prodal svojega fusiona, lahko pa da ga obdrži žena pa prodamo njenega puntota, skratka to bova pretuhtala do takrat. Vsekakor to leto ker naslednje bo davek glede na izpust CO, če sem prav razumel in bo šla cena gor.
Zanimivo je to na plin. Kako to da ste se odločili za to? Sam nimam težke noge in uživam v mirni vožnji in mislim da povprečje ne bi smelo preko 7.5/100. Fusion mi porabi okoli 7/100)  Èe sem prav razumel ste napisali da vaša porabi toliko plina, se mi zdi da je za porabo bencina preveč?

LP

mene ni treba vikat, smo domači.ramaturki se lahko nastavi tudi manjša jakost svetilnosti za ponoči,ali pa celo ugasneš vse prikazovalnike razen hitrosti. lega na cesti ni problem,sem stestiral, aja a je bil bencinar ali dizel?
naša xp se vozi pretežno 11 km v eno smer, poraba na bencinu je bila pred plinom tam okoli 8.2-8.7 l na 100km.normalno se poviša na plinu za max do 20%, torej je moja plinska u redu. je pa vse odvisno od načina vožnje. lp

RoXena

No vidiš, pa sem izvedel nekaj več. Pri redko katerem avtomobilu se da nastaviti jakost svetilnosti armaturne plošče. Dobra stvar. No jaz sem vozil 1.6i 16v. Dizli me ne zanimajo. Tole na plin pa se mi zdi v redu. Dosti se ob tem govori o mazanju ventilov, pa da tega tudi vsi ne potrebujejo. Kako je to pri xp. Napiši mi še, kakšen je tisti avto 12.0 16v z avtomatic exklusive opremo. Prvič slišim. Ajd, LP.

garac

mislim, da se je admiral malo zatipkal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

JureA

Pravilno bi moralo pisati 2.0i 16V. Mislim, da so se Xsare Picasso s tem motorjem prodajale le z avtomatskim menjalnikom.
Exclusive je pa oznaka za paket opreme; avtomatska klima, tempomat, odbijači in ogledala v barvi karoserije, vsa stekla na električni pomik itd.

Bom še svoje izkušnje s XP opisal. Kupil sem jo oktobra 2003, ker smo januarja 2004 pričakovali drugega otroka. Za družinske namene, prevažanje otrok v vrtec in šolo, nedeljske izlete in dopuste se izvrstno obnese. Zdaj ima 123.000 km in razen rednih servisov ni bilo nobenih nepredvidenih stroškov. Na rednih servisih pa tudi nikoli nisem plačal več kot 250 EUR.

Imamo rdečo XP Exclusive z 1.8i 16V motorjem, nekaj slik je pa tule:

http://picasaweb.google.com/jurekvakva/Picasso

Prtljažnik pogoltne ogromno prtljage.

[ATTACH]23976[/ATTACH]

Tudi za boks od našega kužka je več kot zadosti prostora.

[ATTACH]23977[/ATTACH]

Ker so zadnje čase cene novih avtov tako ugodne, je najbrž bolje kupiti novega XP kot pa dve ali tri leta starega rabljenega. Cene novih se začnejo pri cca 12.000 EUR in za to dobiš nezahteven, prostoren in zanesljiv avto.

JureA

Še glede porabe goriva.
Z 1.8i 16V motorjem je poraba približno taka:
- Na odprtih cestah (hitrost cca 90 km/h) okoli 7l/100km.
- Na avtocesti (hitrost cca 130 km/h) okoli 8l/100km.

Nad 130 km/h poraba precej naraste. Tako je pri večini avtov, ker zračni upor pač narašča s kvadratom hitrosti. Pri Picassu je to na račun velike čelne površine avta še bolj izrazito. Pri 140 km/h je poraba 9 - 10l/100km.

Citroenovc

Odgovarjam RoXeni:

CitatNisem poučen prav dobro pa ne vem kakšna je 12.0 16v avtomatic exklusive oprema. Kaj ima? No včeraj sva z ženo šla v citroen salon v Tomačevici - drugače smo s primorske in ker niso imeli testne xp, smo preizkusili kar novo iz salona (brez tablic brez vsega, so nama šli na roko), tam po vasi in po glavni cesti par km.

2.0 16V Exclusive Automatic so bile naprodaj tudi pri nas - mislim da nekje do prve polovice 2007 - oče je kupil svojo XP HDi 03/2007 - in takrat je še bila v ceniku.
Se pravi je imela bencinar - mislim da deklariran s tam, nekje, 98-100kW. Preverjen in trpežen motor - čeprav zaradi avtomatika in XP oblike - verjetno ne najbolj varčen.

Exclusive oprema je 2007 bila kar opazna nadrgradnja glede na Elegance. Potem so pa ponudili Elegance Plus (in prenehali ponujati Exclusive) - in vizuelno ni več neke omembe vredne razlike. Je pa Exclusivka (2 leti nazaj) imela pri 110KM HDiju (pa mogoče tudi pri 2.0 16V bencinarju; ampak to nisem prepričan) ESP in zadaj diske (ostale pa ne). Oboje pride zelo dobro prav - oče se je odločil za različico z ESP ravno zaradi občutka večje "suverenosti" v ovinkih ...

Citat(Edino v ovinku me je bilo malo strah da ga ne bom zvozil, pa ne vem ali zato ker se nagiba ali pa ker je visoka malo slabše vozi v ovinke).

Kot rečeno -ESP pomaga. Se pa tu po mojem mnenju še najbolj vidi razlika med 10 let staro zasnovo XP in kakimi novejšimi enoprostorci - kot primer bi dal ali C4 Piccaso ali pa recimo Scenic - ki sta zadaj že vidno širše "nasajena" na kolesa ... SP je res malo ožja ... samo vseeno - za ta tip avtomobila nima slabe lege v ovinkih. Se pa moraš navadit mogoče položaja za volanom ... malo bolj položen volan v primerjavi z osebnimi avtomobili, ipd ... Njen naslednik je s tega vidike "bolj osebni" avto ...

CitatSam nimam težke noge in uživam v mirni vožnji in mislim da povprečje ne bi smelo preko 7.5/100. Fusion mi porabi okoli 7/100) Èe sem prav razumel ste napisali da vaša porabi toliko plina, se mi zdi da je za porabo bencina preveč?

Hmm, meni se zdi poraba 7l za stari 110KM bencinar in XP karoserijo odlična, a ne tako lahko dosegljiva. Sodelavec jo ima - in je realna porabo tam okrog 8l pri vožnji "mešano na žaru". Pri XP je tako - od določene hitrosti dalje začne poraba strmo naraščat - XP ima le konkreten prečni presek ... Tako kot pravi JureA - tam do 130 je poraba znosna, potem vidno naraste.
Oče ima na 110KM HDi porabo tam okrog 5,5l pa ni najbolj nežen voznik. Kar se tega tiče je tale HDi pravi biserček, ki ga niti višje hitrosti od 130 ne "zaposlijo" pretirano. (za primerjavo - meni C5 100kW HDi zdaj konstantno pupca okrog 7l in praktično pri moji relaciji ni več manevrskega prostora za znižat porabo)

CitatPri redko katerem avtomobilu se da nastaviti jakost svetilnosti armaturne plošče.

No tale je pa malo bosa - praktično vsi avtomobili, kar sem jih vozil - so imeli reostat za nastavljanje jakosti armaturne plošče. Pa govorimo tudi o 30 let starem dizajnu avtomobila ... Je pa res, da so praktično vsi bili francoskega porekla - Francozi so pa znani po dorbri opremljenosti in domislicah.

Uspešen nakup XPjke in veliko prijetnih kilometrov.
OK

LP
Primož

RoXena

Hvala fantje. (Admiral, Jure, Citroenovc in ostali). Ogromno koristnih informacij. Itak sem se že odločil. Jeseni upam bo nova 1.6i 16v. Itak vam bom javil. Jure, takšna barva je všeč moji ženi, jaz bi pa tudi belo, se mi zdi prav tako luštna. Zanima me kako to, da ne dajejo več  1.8 motorjev v xp? Se je 1.6 bolje obnesla? Ajd, lp

Citroenovc

1.8 motor je bil starejši - se je pojavil že v Xantii sredi 90ih; tegale 110KM pa mislim da so predstavili prvič že v tem tisočletju ali pa tam nekje ...

Saj veš kako je s tem - "ekologija" izrine ven stare in preverjeno zanesljive motorje ... No pa saj tale 110KM 1.6i tudi ni slab. Mislim, da nima nekih večjih napak (popoln pa itak ni nihče ;-) )
OK

LP
Primož

Gox

Evo eno XP Elegance plus ...sicer je dizel, pa cena malo višja ... je pa snežno bela :take_picture: