C8, menjava jezika na displeju in nastale težave

Začel/a tajapia, Julij 29, 2009, 11:09:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tajapia

Pozdravljeni

Imam c8 z displejem. Ko sem zelel zamenjati jezik na velikem displeju se mi je vse sesulo. Na uradnem servisu sem narocil cd z softwerom. Rekli so da prizgem avto in dam cd v cd enoto in pocakam da se stvar naloži. Na cdeju pise da postopek traja priblizno 10 minut. Jaz sem pocakal vec kot dvajset minut pa ni bilo nic. Nato sem vse skupaj prekinil in od takrat naprej ne dela nic vec. Cd je ostal v radiu in ne gre ven. Ko prizgem avto se na displeju napise CITROEN in v spodnjem desnem kotu pise ready. In to je vse kar naredi. Ce kdo ve kaj je za narest naj mi prosim svetuje.

mislim pa da bom moral obiskat servis
hvala za vsak odgovor

didi

Si že rešil težavo?

Mogoče bi poskusil še s kakim drugim CDjem v primeru, da je s tvojim kaj narobe. Èe se ti zdi vredno poskusiti, me lahko povabiš na sok, pa poskusiva z mojim. :emot58:
Navelièan smradu po nafti grem na elektriko!

leina

master reset na akumo ali
pa nekje na displeju imas pikico za resetirat in ponovis postopek
zakaj si narocil cd???? na eurovanu ga dobis zastonj!

tajapia

hvala vama za odgovore. Didi problem je ze v tem da cd eja sploh ne da vec ven tako da ne morem poskusiti z drugim. Bom pa poskusil vse skupaj resetirati ce bom nasel reset
tipko. Ce mi rata vaju oba povabim na pijaco ni problema. hvala

jumper1

Mogoče pa bi moral mal akumulator odklopit pa da se pol pobere

zlikovski

Jaz z akumulatorja nebi dajal klem dol, kajti potem povsej verjetnosti treba avto peljat na servis, kajti te nove mašine in čipovje, je kar komplicirano glede tega, če kar podomače odklopiš akumulator,... Sem zasledil tudi primere, ko so menjavali stare dotrajane kumolatorje doma z novimi je avto fretal ali pa posploh ni vžgal in so morali peljat na servis samo tolko da so ga priklopili na računalnik in kao ''resetirali'' in zadeva deluje naprej.
Baje se tak zasigurajo servisi in firma da imajo delo, ja to so moderni avti, ni več šraufanja doma nažalost.

jumper1

Ni res da ne smeš odklopit akumulatorja jaz na mojem to naredim večkrat ker se softveru malce sfuzla in ni druge kot da akumulator odklopiš potem pa daš ključ v srednji položaj in počakaš nekaj minut in stvar dela normalno.če pa ne vžge pa ga odkleneš in zakleneš pa dela!

zlikovski

Saj glih zato, ker se tako dela z avtom pač če je problem akumolator dol pa je, treba je odkrit zakaj to dela, to ni končna rešitev kleme dol, pomojem delaš več slabega kot dobrega pri teh novih avtih s tem.